Smacznie, zdrowo, kolorowo

Image

W miniony piątek (20.09.2013 r.) odbyły się drugie, a zarazem ostatnie warsztaty Ludowego Uniwersytetu Zaleszańskiego w ramach realizacji projektu finansowanego ze środków PAFW w programie Działaj Lokalnie VIII - "Smacznie zdrowo kolorowo - Zaleszański Przysmak 2013".

Po części teoretycznej dotyczącej prawidłowej obróbki produktów oraz informacji jak nie marnować żywności i składników odżywczych, uczestniczki przygotowały pod okiem instruktora kilka przepysznych potraw. Były to m.in. fritatella, buraczkowe ratatouille, czy muffinki ze śliwkami.

Przed LUZ- em ostatni etap, czyli skład, druk i dystrybucja książki kulinarnej, w której znajdą się przepisy ze wszystkich tegorocznych spotkań.

Wiele fanek gotowania nowych przepisów już nie może się doczekać…

Przewiń do komentarzy


















Komentarze

Dodaj swój komentarz

Przed publikacją zapoznaj się z Polityką Prywatności. Pamiętaj ponosisz odpowiedzialność za swój wpis!
By sprawdzić czy nie jesteś bootem, wpisz wynik działania: 1 + 2 =
~nbh

Ghjhhvgv

~stalowe

Masakra. W kuchni tłum, nikt nie ma fartucha ochronnego, nie wspomnę o nakryciu głowy. Produkty wyciągane z pudeł. To są warsztaty?

~hahah

Lokal cudowny na klasę światową!

Żona_Zielona

Babki se szamę wykminiły i wpierdalllają sobie na koniecumiech