Smacznie, zdrowo, kolorowo
W miniony piątek (20.09.2013 r.) odbyły się drugie, a zarazem ostatnie warsztaty Ludowego Uniwersytetu Zaleszańskiego w ramach realizacji projektu finansowanego ze środków PAFW w programie Działaj Lokalnie VIII - "Smacznie zdrowo kolorowo - Zaleszański Przysmak 2013".
Po części teoretycznej dotyczącej prawidłowej obróbki produktów oraz informacji jak nie marnować żywności i składników odżywczych, uczestniczki przygotowały pod okiem instruktora kilka przepysznych potraw. Były to m.in. fritatella, buraczkowe ratatouille, czy muffinki ze śliwkami.
Przed LUZ- em ostatni etap, czyli skład, druk i dystrybucja książki kulinarnej, w której znajdą się przepisy ze wszystkich tegorocznych spotkań.
Wiele fanek gotowania nowych przepisów już nie może się doczekać…
Komentarze
Ghjhhvgv
Masakra. W kuchni tłum, nikt nie ma fartucha ochronnego, nie wspomnę o nakryciu głowy. Produkty wyciągane z pudeł. To są warsztaty?
Lokal cudowny na klasę światową!
Babki se szamę wykminiły i wpierdalllają sobie na koniec