Pierwszy Zlot Food Trucków w Nisku
Dwa lata temu odwiedziły Stalową Wolę. Dziś karmią mieszkańców Niska. Kucharze z samochodów serwowali szybkie potrawy.
Food Trucki to nic innego mobilne bary i restauracje, serwujące zarówno proste dania– np. frytki, burgery czy hot- dogi, jak i orientalne potrawy, gotowane na parze pierogi, wymyślne desery czy tybetańskie zupy. Do Niska zajechało 11 takich pojazdów. Jest to pewnego rodzaju atrakcja dla mieszkańców, choć jak usłyszeliśmy, ceny są dość wysokie.
Dziś skosztować można było kuchni z czterech stron świata, ale chyba największa popularności cieszyły się stare, dobre zapiekanki (30 cm bułki z farszem) i cheeseburgery.
Na spotkanie zaproszono gościa specjalnego Jarosława Śliwkę (TOPp Chef Polska).
W programie znalazły się panele tematyczne i dyskusyjne związane ze street food'em, strefa DJ z muzyką elektroniczną, konkurs "Kto zje więcej" na czas, konkurs na najlepszego Food Trucka Zlotu.
Komentarze