Jak przedłużyć świeżość owoców i warzyw? Zalety przechowywania próżniowego

Image

Przechowywanie próżniowe to prosty i bardzo bezpieczny sposób na przedłużenie świeżości owoców i warzyw. W ten sposób można zachować doskonały smak i aromat swoich produktów. Tym samym przekłada się to na oszczędność oraz bardziej ekologiczne podejście do żywności, zgodnie z duchem zero waste. Przedstawiamy najważniejsze zalety próżniowego pakowania i omawiamy system Vacsy® od marki Zepter.

Zalety próżniowego przechowywania żywności

Warzywa i owoce to podstawowy element współczesnej diety. W końcu to właśnie w tych składnikach kryje się bogactwo witamin i minerałów, co ma kluczowe znaczenie dla ludzkiego zdrowia i odporności. Niestety warzywa i owoce mogą dosyć szybko tracić swoją świeżość, psuć się, a tym samym stawać niezdatne do spożycia. Doskonałym sposobem na przedłużenie trwałości owoców i warzyw, a także innych pokarmów, jest pakowanie próżniowe. Do najważniejszych zalet takiego rozwiązania można zakwalifikować:

• ochrona żywności przed bakteriami, pleśnią,

• warzywa i owoce zachowują swój smak, aromat i właściwości odżywcze,

• żywność zachowuje świeżość nawet 3-5 razy dłużej, a w przypadku warzyw i owoców oznacza to przedłużenie trwałości do 21 dni,

• jest to rozwiązanie bardzo ekonomiczne i zdrowe, a dodatkowo pozwala na oszczędzenie czasu i pieniędzy,

• pakowanie próżniowe to większa swoboda w kontekście planowania posiłków dla siebie i rodziny,

• działanie przyjazne dla środowiska i ekologiczne,

• redukcja ryzyka zatruć związanych ze spożyciem nieświeżej żywności.

Materiał video


Zepter Vacsy® - system próżniowy

Nowoczesny i innowacyjny system próżniowy Zepter Vacsy® to opatentowany zestaw do próżniowego pakowania żywności. Został on opracowany specjalnie z myślą o osobach, którym zależy na zatrzymaniu świeżości potraw na długi czas. Próżnia pozbawia bakterie, pleśń i grzyby tlenu, którego potrzebują do przetrwania. W ten sposób możliwe jest przedłużenie trwałości żywności, w tym także warzyw i owoców. System próżniowy Vacsy® sprawia, że znacznie zmniejsza się częstotliwość gotowania, a posiłki można zaplanować. W końcu to Vacsy® — mistrz konserwacji żywności

Obrazek


Komponenty systemu Vacsy®

System Vacsy® marki Zepter składa się z następujących komponentów:

• bezprzewodowa pompa próżniowa, której można używać w różnych sytuacjach, a wbudowany akumulator zapewnia nawet 30 minut niczym nieprzerywanej pracy,

• zgrzewarka próżniowa, która wykorzystuje automatyczną funkcję pakowania próżniowego i w ten sposób zapewnia maksymalną wygodę użytkowania,

• szklane pojemniki, które świetnie sprawdzają się do przechowywania warzyw, owoców, a także mięsa i potraw gotowanych,

• pojemniki plastikowe, które nadają się najlepiej do przechowywania żywności odwodnionej (kawa, herbata, ryż),

• pokrywki Lexi kompatybilne z naczyniami Zepter Cookware,

• uniwersalne pokrywy,

• klosze do sera i ciasta,

• zatyczki do butelek,

• rolki folii.

Obrazek


Najważniejsze zalety związane z korzystaniem z systemu Vacsy®

Przechowywanie żywności z systemem Zepter Vacsy® zapewnia następujące korzyści:

• jest to naturalny, zdrowy i bezpieczny sposób konserwacji żywności,

• łatwość użytkowania,

• warzywa i owoce można spożywać przez znacznie dłuższy czas,

• wysoki poziom higieny,

• brak nieprzyjemnych zapachów w lodówce,

• kompatybilność z naczyniami Zepter,

• sprawiają, że żywność się nie marnuje, co jest ekologiczne i przyjazne dla środowiska, a także dla portfela,

• zapobiegają zatruciu żywności i chorobom.

System Zepter Vacsy® to idealne rozwiązanie dla każdej osoby, której zależy na przedłużeniu trwałości żywności.

Komentarze

Dodaj swój komentarz

Przed publikacją zapoznaj się z Polityką Prywatności. Pamiętaj ponosisz odpowiedzialność za swój wpis!
By sprawdzić czy nie jesteś bootem, wpisz wynik działania: 1 + 2 =