Jesienny warsztat kulinarny
Po raz kolejny w hali owocowo – warzywnej „Zieleniak” w Stalowej Woli odbyło się wielkie gotowanie. Co można stworzyć w kuchni w jesiennej kolorystyce?
Jesień to czas różnorodności, a dotyczy to również wielu smaków, z którymi mamy do czynienia po letnim wysypie warzyw. Jedzenie w kolorze żółci, brązów, całej gamy beżów? Tak, takich właśnie potraw jest bez liku. Smak i wykwintność nie musi iść w parze ze skomplikowanymi przepisami. O tym, że warto eksperymentować, tworzyć zdrowe, aromatyczne posiłki przekonywali dziś nasi lokalni edukatorzy kulinarni.
Można było przyjrzeć się jak pracują, zadać pytania, poprosić o przepis, ale również skosztować tego, co sami przygotowali. A wśród smakołyków była zupa dyniowa, grzaniec, granola, ciasto marchewkowe, dżemy. Dzieci mogły nauczyć się jak robi się ciasteczkowe lizaki w czekoladzie.
Komentarze