Zimowy Warsztat Kulinarny

Image

W stalowowolskiej hali owocowo- warzywnej zorganizowano pokazy kulinarne połączone z degustacją potraw.

Zimą nie brakuje warzyw i owoców. To z nich czerpiemy teraz pełnymi garściami to, co dała nam latem i jesienią Matka Natura. Mamy też mnogość owoców świeżych i suszonych sprowadzonych z zagranicy. Po nie też warto sięgać i urozmaicać codzienne dania korzystając z dobrodziejstw całego świata.

O tym co można przygotować smacznego opowiadali w sobotę blogerzy z „Zabawy w gotowanie”. Przedstawili nieskomplikowane dania, nie tylko pyszne, ale i zdrowe, które mogą być ozdobą każdego stołu. Była więc zupa z soczewicy z tortillą, kanapki z dwoma rodzajami past, czekolada daktylowa na gorąco czy ciasteczka owsiane.

Przewidziano warsztaty kulinarne dla najmłodszych, a podczas nich robienie trufli daktylowo- owsianych.

A żeby nie być gołosłownym, dania można było spróbować przekonując się samemu jak są pyszne i zapytać o tajniki ich wykonania.

Przewiń do komentarzy


















Komentarze

Dodaj swój komentarz

Przed publikacją zapoznaj się z Polityką Prywatności. Pamiętaj ponosisz odpowiedzialność za swój wpis!
By sprawdzić czy nie jesteś bootem, wpisz wynik działania: 1 + 2 =