Zimowy Warsztat Kulinarny
W stalowowolskiej hali owocowo- warzywnej zorganizowano pokazy kulinarne połączone z degustacją potraw.
Zimą nie brakuje warzyw i owoców. To z nich czerpiemy teraz pełnymi garściami to, co dała nam latem i jesienią Matka Natura. Mamy też mnogość owoców świeżych i suszonych sprowadzonych z zagranicy. Po nie też warto sięgać i urozmaicać codzienne dania korzystając z dobrodziejstw całego świata.
O tym co można przygotować smacznego opowiadali w sobotę blogerzy z „Zabawy w gotowanie”. Przedstawili nieskomplikowane dania, nie tylko pyszne, ale i zdrowe, które mogą być ozdobą każdego stołu. Była więc zupa z soczewicy z tortillą, kanapki z dwoma rodzajami past, czekolada daktylowa na gorąco czy ciasteczka owsiane.
Przewidziano warsztaty kulinarne dla najmłodszych, a podczas nich robienie trufli daktylowo- owsianych.
A żeby nie być gołosłownym, dania można było spróbować przekonując się samemu jak są pyszne i zapytać o tajniki ich wykonania.
Komentarze