Wiosenne warsztaty kulinarne
W sobotę 15 kwietnia w „Zieleniaku” odbyła się kolejna odsłona warsztatów kulinarnych. Co tym razem przygotowali nasi lokalni edukatorzy kulinarni?
Wiosna, to wspaniały czas kiedy po zimowej przerwie przyroda budzi się do życia. Pojawiają się nowalijki bogate w witaminy i minerały, a wśród nich m.in.: rzodkiewka, pomidor, sałata, szczypiorek, ogórek. Nie zabrakło ich podczas Wiosennych Warsztatów Kulinarnych, które tradycyjnie już odbywały się w hali owocowo – warzywnej „Zieleniak” w Stalowej Woli. Pyszne i pożywne kanapki z wiosennymi pastami przypadły do gustu mieszkańcom. Można było spróbować także zupy chrzanowej z jajkiem, miodowych batoników musli czy koktajlu z kurkumą. Ci, którzy posmakowali tych pyszności będą mogli odtworzyć je w domu, bowiem edukatorzy kulinarni z ”Zabawy w gotowanie” przygotowali dla mieszkańców przepisy.
Podczas wiosennej odsłony warsztatów kulinarnych przygotowano coś dla najmłodszych. Tym razem dzieciaki mogły sprawdzić się w przygotowaniu wiosennych kanapeczek warzywnych.
Komentarze