Zabawa w gotowanie
Latem na stole powinny królować przede wszystkim warzywa i owoce. Tych w tym roku na szczęście nie brakuje. Można więc ładować witaminowe akumulatory, a w kuchni tworzyć przepyszne dania. W sobotę odbył się kolejny „Warsztat kulinarny”, dzięki któremu można było od fachowców nauczyć się co nieco o przyrządzaniu letnich dań.
„Warsztat kulinarny” miał miejsce w hali owocowo- warzywnej „Zieleniak”. O tej porze hala jest szczególnie pusta, ponieważ sprzedawcy warzyw i owoców lokują się na zewnątrz, pod chmurką. Miejsce to więc doskonale nadaje się na tego typu spotkania.
Nasi lokalni edukatorzy kulinarni, blogerzy z „Zabawy w gotowanie” stworzyli w sobotę, jak zwykle zresztą, wykwintne, a zarazem nieskomplikowane menu, które będzie można zastosować w każdej domowej kuchni. Dania można było degustować na miejscu. Można też było spytać o przepis i poprosić o porady. Nie zapomniano o najmłodszych. Dzieciaki miały okazję popróbować swoich sił w przygotowaniu warzywnych tortilli.
Komentarze