Mały sprzęt AGD - bez tych urządzeń Twoja gastronomia nie istnieje

Materiał zewnętrzny Image

Niezależnie od tego, czy prowadzisz dużą restaurację czy kameralną kawiarnię, niezawodne wyposażenie gastronomiczne to podstawa dobrze funkcjonującego biznesu. Dowiedz się, jaki sprzęt z kategorii małego AGD zapewni doskonałość oferowanych przez Ciebie dań i napojów, usprawni pracę oraz zwiększy konkurencyjność Twojego lokalu.

Ekspres do kawy

Kawa to najpopularniejszy napój na świecie, nie dziwi więc, że serwowanie różnych specjałów z ekspresu stało się standardem w lokalach gastronomicznych. Wielu gości zamawia kawę po posiłku. Są i tacy, którzy odwiedzają lokal tylko po to, żeby napić się wyśmienitego espresso, niezależnie od tego, czy to kawiarnia, bar, bistro, restauracja czy hotel.

Jeśli mowa o dobrym ekspresie do kawy jako podstawie wyposażenia gastronomii Kraków to miasto, w którym przedsiębiorcy powinni zwrócić na to szczególną uwagę. Tam, gdzie kwitnie turystyka konkurencja na rynku jest ogromna. Dobre espresso czy latte mogą stać się wizytówką lokalu, a wręcz świadczyć o jego profesjonalizmie.

Jeśli właśnie stoisz przed wyborem ekspresu, poszukaj dostawcy, który zagwarantuje Ci personalizowane doradztwo w doborze modelu, który najlepiej sprosta Twoim potrzebom (np. Iguana Grupa: https://iguana.pl/oferta-gastronomia/wyposazenie-gastronomii-krakow/).

Blender

Jednym z podstawowych elementów wyposażenia gastronomicznego jest blender. Bez tego urządzenia nie obejdzie się żaden profesjonalny lokal. Z jego pomocą można przygotować:

• aksamitne zupy kremy,

• jednolite sosy, takie jak majonez, barbecue czy tzatziki,

• desery: ciasta, kremowe słodkości, musy owocowe,

• koktajle i smoothie,

• rozkruszony lód do drinków.

Blender pozwala na miksowanie, rozdrabnianie i mieszanie składników. Czyni go to bardzo uniwersalnym sprzętem, który powinien znaleźć się na wyposażeniu gastronomii. Warto nawet rozważyć zakup dwóch rodzajów blendera: kielichowego, który cechuje się dużą mocą i pojemnością oraz ręcznego, który można zanurzyć w garnku czy misie. Duży wybór profesjonalnych blenderów cenionych marek znajdziesz na przykład tu: https://iguana.pl/oferta-gastronomia/.

Mikser

Mikser planetarny z dużą, pojemną misą szczególnie przyda się jako element wyposażenia gastronomicznego cukierni, piekarni czy kawiarni. Jest też niezastąpiony w pizzerii i każdej kuchni, w której przygotowuje się ciasta, ale także kremy, sosy, puree czy mięsne farsze.

Mikser bardzo usprawnia pracę i radzi sobie z czynnościami, które bez jego pomocy sprawiłyby dużą trudność, na przykład z mieszaniem ciężkich, twardych mas.

Artykuł sponsorowany

Komentarze

Dodaj swój komentarz

Przed publikacją zapoznaj się z Polityką Prywatności. Pamiętaj ponosisz odpowiedzialność za swój wpis!
By sprawdzić czy nie jesteś bootem, wpisz wynik działania: 1 + 2 =