Mały sprzęt AGD - bez tych urządzeń Twoja gastronomia nie istnieje
Niezależnie od tego, czy prowadzisz dużą restaurację czy kameralną kawiarnię, niezawodne wyposażenie gastronomiczne to podstawa dobrze funkcjonującego biznesu. Dowiedz się, jaki sprzęt z kategorii małego AGD zapewni doskonałość oferowanych przez Ciebie dań i napojów, usprawni pracę oraz zwiększy konkurencyjność Twojego lokalu.
Ekspres do kawy
Kawa to najpopularniejszy napój na świecie, nie dziwi więc, że serwowanie różnych specjałów z ekspresu stało się standardem w lokalach gastronomicznych. Wielu gości zamawia kawę po posiłku. Są i tacy, którzy odwiedzają lokal tylko po to, żeby napić się wyśmienitego espresso, niezależnie od tego, czy to kawiarnia, bar, bistro, restauracja czy hotel.
Jeśli mowa o dobrym ekspresie do kawy jako podstawie wyposażenia gastronomii Kraków to miasto, w którym przedsiębiorcy powinni zwrócić na to szczególną uwagę. Tam, gdzie kwitnie turystyka konkurencja na rynku jest ogromna. Dobre espresso czy latte mogą stać się wizytówką lokalu, a wręcz świadczyć o jego profesjonalizmie.
Jeśli właśnie stoisz przed wyborem ekspresu, poszukaj dostawcy, który zagwarantuje Ci personalizowane doradztwo w doborze modelu, który najlepiej sprosta Twoim potrzebom (np. Iguana Grupa: https://iguana.pl/oferta-gastronomia/wyposazenie-gastronomii-krakow/).
Blender
Jednym z podstawowych elementów wyposażenia gastronomicznego jest blender. Bez tego urządzenia nie obejdzie się żaden profesjonalny lokal. Z jego pomocą można przygotować:
• aksamitne zupy kremy,• jednolite sosy, takie jak majonez, barbecue czy tzatziki,
• desery: ciasta, kremowe słodkości, musy owocowe,
• koktajle i smoothie,
• rozkruszony lód do drinków.
Blender pozwala na miksowanie, rozdrabnianie i mieszanie składników. Czyni go to bardzo uniwersalnym sprzętem, który powinien znaleźć się na wyposażeniu gastronomii. Warto nawet rozważyć zakup dwóch rodzajów blendera: kielichowego, który cechuje się dużą mocą i pojemnością oraz ręcznego, który można zanurzyć w garnku czy misie. Duży wybór profesjonalnych blenderów cenionych marek znajdziesz na przykład tu: https://iguana.pl/oferta-gastronomia/.
Mikser
Mikser planetarny z dużą, pojemną misą szczególnie przyda się jako element wyposażenia gastronomicznego cukierni, piekarni czy kawiarni. Jest też niezastąpiony w pizzerii i każdej kuchni, w której przygotowuje się ciasta, ale także kremy, sosy, puree czy mięsne farsze.
Mikser bardzo usprawnia pracę i radzi sobie z czynnościami, które bez jego pomocy sprawiłyby dużą trudność, na przykład z mieszaniem ciężkich, twardych mas.
Artykuł sponsorowany
Komentarze