NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szkoła i studia »
kryzys w kościele....szkoda że w Anglii !!!!!!,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 24 Cze 2009r. 21:10  
Kryzys finansowy dotknął również Kościół Anglii, który podczas najbliższego synodu generalnego w przyszłym miesięcy dyskutować będzie o pakiecie oszczędnościowym. Jeśli propozycje ks. Johna Hartleya z diecezji Bradford uzyskają poparcie to dojdzie do likwidacji kilkunastu stanowisk biskupich. Zagrożeni są również archidiakoni oraz dziekani katedralni.

Obecnie Kościół Anglii ma 44 biskupów diecezjalnych, w tym arcybiskupów Canterbury i Yorku. Do tego dochodzi 69 biskupów sufraganów. O ile w minionych latach dokonywano cięć w wydatkach na kler parafialny, o tyle uposażenia biskupów praktycznie nie zmieniły się.

- Zawsze kiedy mówiło się o oszczędnościach dotykały one duchowieństwo parafialne - powiedział ks. Hartley dziennikowi "The Times".

W ramach oszczędności część diecezji może zostać połączonych, a tym samym zmniejszona ilość biskupów i kanoników.

Wpływy do kasy kościelnej maleją z powodów wydatków socjalnych dla emerytowanych duchownych oraz mniejszej ofiarności wiernych. W niedzielnych nabożeństwach anglikańskich uczestniczy mniej niż milion wiernych. Do Kościoła Anglii należy prawie 13,5 miliona osób.

BURN YOUR LOCAL CHURCH
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Cze 2009r. 21:10  

BURN YOUR LOCAL CHURCH
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Cze 2009r. 21:30  
aspartam ty jesteś żyd czy jehowita ? good
sączysz jad na tym forum i ciekaw jestem czy ci za to płacą czy robisz za frajer kierowco MKS ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Cze 2009r. 21:41  
Kierowca MKS? Już z kwalifikacją wstępną czy jeszcze bez?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Cze 2009r. 22:48  
goodgoodgood
MKS
widze ze macie duze doświadczenie w komunikacji miejskiej !!!!
pozdrówcie pana radnego z PIS u !!!!

BURN YOUR LOCAL CHURCH
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Cze 2009r. 22:49  
Ja pozdrawiam ciebie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2009r. 13:51  
nie martwcie sie i do nas dojdzie cywilizacja....
tylko ze jak zwykle z pewnym opoznieniem.

non serviam
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2009r. 13:55  
To do ciebie jeszcze nie dotarła jezyk?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2009r. 15:04  
No patrz ty się. W Egipcie wielbłąd pożarł turyste. Szkoda że nie u nas i nie ciebie...
Ty taki po@#$# od urodzenia jesteś? Czy nastała moda opluwania a ty jesteś aż tak nią zafascynowany?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2009r. 15:15  
CYTAT
No patrz ty się. W Egipcie wielbłąd pożarł turyste. Szkoda że nie u nas i nie ciebie...
Ty taki po@#$# od urodzenia jesteś? Czy nastała moda opluwania a ty jesteś aż tak nią zafascynowany?

nastała metoda ale okradania ludzi przez kościół !!!!!
a od kiedy cytowanie i przytaczanie faktów to opluwanie??????
z tego wy katolicy słyniecie niestety najlepiej !!!!!

BURN YOUR LOCAL CHURCH
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2009r. 15:40  
do mnie dotarla dosc dawno temu, gdy zrozumialem na czym polega sztuka manipulacji i mamienia innych....
lecz nie wszyscy umieja spojrzec obiektywnie, czego wyrazem jest przedostatni post o opluwaniu...

gdy opluwa katolik czy zabija w imie milosci do boga jest w porzadku, gdy natomiast mowi sie o instytucji kosciola w kategoriach prawdy - juz nie powiem ze negatywnych, tylko przytacza sie fakty - to jest sie opluwajacym, komuchem, postkomuchem, walczacym z bogiem i takie tam...
to juz sie nudne robi - a fakty jakie sa takie sa i nikt ich nie zmieni...

non serviam
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2009r. 21:06  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2009r. 21:10  
CYTAT

hehehehhe
czytałem !!!!! ale dziękuję!!!!
już nie chciałem pogrążać !!!!

BURN YOUR LOCAL CHURCH
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2009r. 21:18  
spartan w moich oczach to pogrążyłeś się już jakiś czas temu w jednym temacie, który jeśli dobrze pamiętam sam zacząłeś, więc nie chcąc cię pogrążyć do reszty na twoim własnym polu działania ja po prostu się nie odzywam.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2009r. 21:20  
CYTAT
spartan w moich oczach to pogrążyłeś się już jakiś czas temu w jednym temacie, który jeśli dobrze pamiętam sam zacząłeś, więc nie chcąc cię pogrążyć do reszty na twoim własnym polu działania ja po prostu się nie odzywam.

masz trochę racji !!!
bo to "walka z wiatrakami" jest niestety takze ja tez sie juz nie odzywam !!!!sciana

BURN YOUR LOCAL CHURCH
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2009r. 21:22  
od niedzieli zacznę chodzic do kościoła i dawac na mszę!!!
i obiecuje wpłacać regularnie na radykjo i tv katolicką!!!
juz będe grzeczny i pobożny !!!!!!!

chytry

BURN YOUR LOCAL CHURCH
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2009r. 21:39  
I przestaniesz posyłać własne dziecko na indoktrynację do tych zboczeńców, jak sam to kiedyś określiłeś (wszystkich bez wyjątku), czy nad dobro własnego dziecka przedłożysz obawę o to co powiedzą sąsiedzi i dalej pozwolisz aby było deprawowane i być może molestowane (w końcu oni wszyscy to zboczeńcy!) mając tym samym udział w tym procederze i dalej spinając się tylko na forum bo w realu jesteś zbyt chudy w uszach żeby wyrazić swoje osobiste poglądy?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2009r. 21:57  
CYTAT
I przestaniesz posyłać własne dziecko na indoktrynację do tych zboczeńców, jak sam to kiedyś określiłeś (wszystkich bez wyjątku), czy nad dobro własnego dziecka przedłożysz obawę o to co powiedzą sąsiedzi i dalej pozwolisz aby było deprawowane i być może molestowane (w końcu oni wszyscy to zboczeńcy!) mając tym samym udział w tym procederze i dalej spinając się tylko na forum bo w realu jesteś zbyt chudy w uszach żeby wyrazić swoje osobiste poglądy?

tak dokładnie !!!!!!

tylko zapomniałem dodać od której niedzieli !!!!!!!

chytry

BURN YOUR LOCAL CHURCH
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2009r. 22:03  
CYTAT
[cytat]I przestaniesz posyłać własne dziecko na indoktrynację do tych zboczeńców, jak sam to kiedyś określiłeś (wszystkich bez wyjątku), czy nad dobro własnego dziecka przedłożysz obawę o to co powiedzą sąsiedzi i dalej pozwolisz aby było deprawowane i być może molestowane (w końcu oni wszyscy to zboczeńcy!) mając tym samym udział w tym procederze i dalej spinając się tylko na forum bo w realu jesteś zbyt chudy w uszach żeby wyrazić swoje osobiste poglądy?

tak czy inaczej nie boję się wyrazać swoich poglądów na forum!!! a jeżeli ktoś potrzebuje mnie poznać osobiście i porozmawiać na "wymienione powyżej" tematy-bardzo chętnie się spotkam i potwierdze moje zdanie !!!
Moje subiektywne zdanie nie przekładam na moje dzieci !!! daję im możliwość wyboru!!szanuję ich dzieciństwo i dlatego "komunia wymuszona"to był ostatni sakrament jaki musieli mieć!!!! a reszta w ich rękach !!!!!

BURN YOUR LOCAL CHURCH
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2009r. 22:33  
CYTAT
nie martwcie sie i do nas dojdzie cywilizacja....
tylko ze jak zwykle z pewnym opoznieniem.

O jakiej cywilizacji myslisz? np: ze matka moze zabic swoje dziecko? A moze to ze homoseksualisci maja prawo adoptowac dzieci? A moze to ze nie mozna mowic mamo tato tylko rodzic a i rodzic b ? Za taka cywilizacje to ja dziekuje!

Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Cze 2009r. 23:49  
CYTAT

O jakiej cywilizacji myslisz? np: ze matka moze zabic swoje dziecko? A moze to ze homoseksualisci maja prawo adoptowac dzieci? A moze to ze nie mozna mowic mamo tato tylko rodzic a i rodzic b ? Za taka cywilizacje to ja dziekuje!

A dlaczego ma nie moc? Jesli wie, ze to dziecko bedzie uposledzone, albo wie, ze nie ma srodkow na jego wychowanie to dlaczego ma je karac zyciem? Ludzkosc pokazala, jak traktuje zycie, zwlaszcza uposledzone - brak pomocy skadkolwiek, zycie na skraju wegetacji i ze zludna nadzieja, ze cos sie polepszy.I Ty to nazywasz zyciem? W Polsce powiedzmy, ze istnieje jeszcze jakas forma pomocy dla niepelnosprawnych, a co z ludzmi z biedniejszych regionow? Zycie w pchlach i wlasnych odchodach. Wiec nie pierdziel o moralnosci i innych bzdetach - jak przychodzi co do czego wszsycy jestesmy zwierzetami (co sie chocby ladnie ujawnilo jak biala mzima z Watykanu przyjechala do Sandomierza, widzialem jak ta cholota sie pchala i nabijala z tych co smierdza, zwlaszcza z bezdomnych co tez przyszli na ten sped).
Gdzie ci homoseksualisci moga adoptowac te dzieci? Gadasz jakby to byl problem ogolnoswiatowy, a dotyczy obecnie znikomego odsetka panstw. Jakby kuzwa nie bylo wojen i innych podlosci, temat dnia, ze pedalki chca adoptowac dzieci, ja cie nie krece! Jak zwykle daja sie zlapac na tematy zastepcze jak malpa na kit.
Kto nie moze mowic mama tato? Dziecko moze, nie moga pracownicy sfery budzetowej w bodaj Wielkiej Brytanii tylko. Tez problem, powolajmy konsylium zlozone z biskupa Petza, Rydzyka i wskazanych przez nich szamanow innych religii niech to zbadaja!
Nie przejmuj sie mariano, cywilizacja sobie poradzi i bez Ciebie. W koncu skanseny tez sa potrzebne.

Immortal - All Shall Fall
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Cze 2009r. 01:42  
CYTAT

O cywilizacji, która jest wolna od irracjonalizmu w debacie publicznej i nie toleruje argumentów opierających się na istnieniu jakiś nadprzyrodzonych i nadnaturalnych bytów, które czegoś chcą i czegoś się domagają , mają jakieś pretensje i roszczenia wobec spraw państwa, jego zasad organizacji i wartości, wedle których sprawy jego są rozwiązywane.

O cywilizacji , która trzyma religijnych popaprańców z daleka od spraw publicznych, chroni przestrzeń publiczną przed dogmatycznymi przesądami, rezerwuje dla nich domowe zacisze ,w którym każdy może swój obłęd religijny praktykować, jak i każdy inny. Oddawać mu się,i w nim się taplać, intensywnie go przeżywać, gwałcić rozum na wszelkie możliwe sposoby i od reszty społeczeństwa trzymać się z nim z dala ,aby go nie zarazić, nie infekować tym np, że parę komórek to człowiek, bo bóg tak powiedział i w ustawie tak zapisać trzeba.

Niech każdy konsekwencje własnego obłędu ponosi sam i nie żąda tego dla innych Jeśli katolicy uważają, że ich najważniejszym życiowym zadaniem jest zakładanie rodziny i płodzenie potomstwa, dla którego istnienie rodziny jest jedynym celem, czyli nie różnią się w życiowych priorytetach niczym od zwierząt , które jak katolicy innej roli do spełnienia na Ziemi nie mają, jak tylko powielanie swoich genów.
Płodzenie bachorów nie może być celem życiowym dla wszystkich obywateli państwa, i nie należy tego przemycać do ustawy antyaborcyjnej tak jak innych przesądów religijnych w tej kwestii, że dwie komórki to człowiek. Są to kwestie światopoglądowe i państwo powinno pozostawić wolność wyboru obywatelkom, czy chcą się skrobać czy nie, tak jak ma to miejsce we wszystkich cywilizowanych krajach zachodu.

CYTAT

We śnie szłam brzegiem morza z Panem, oglądając na ekranie nieba całą przeszłość mojego życia. Po każdym z minionych dni zostawały na piasku dwa ślady - mój i Pana. Czasem jednak widziałam tylko jeden ślad odciśnięty w najcięższych dniach mojego życia... I rzekłam: - Panie, postanowiłam iść zawsze z Tobą, przyrzekłeś być zawsze ze mną; czemu zatem zostawiłeś mnie samą wtedy, gdy było mi tak ciężko? Odrzekł Pan: - Wiesz, córko, że Cię kocham i nigdy Cię nie opuściłem. W te dni, gdy widziałaś tylko jeden ślad, wtedy ja niosłem Cię na swoich barkach...

To jakieś życiowe kredo? Teodycea z supermarketu.

On Cię nie niósł tylko skakał po Tobie, wgniatał Twoją twarz sandałem w ziemię i nie mógł się nadziwić Twojej głupocie, która wielbi go za to po niebiosa. Im gorzej tym lepiej, im cierpię bardziej tym Pan jest bliżej mnie.

RELIGIA ROBI Z LUDZI KOMPLETNYCH MATOŁÓW.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Cze 2009r. 10:27  
Policjant ze Szczecina napisał list do papieża z prośbą o egzorcyzmy w komendzie - czytamy w "Głosie Szczecińskim". Prośba w tej sprawie jest już w Watykanie.

Wspiera go grupa innych funkcjonariuszy. Pismo jest skierowane do Jego Eminencji Kardynała Wiliama Josepha Levady Prefekta Kongregacji Nauki Wiary oraz Papieskiej Komisji Biblijnej. Autor prośby cytuje odpowiednie przepisy prawa kanonicznego uzasadniające egzorcyzmy.

Sprawa ma związek z radcą prawnym komendy mec. Krzysztofem Gorazdowskim. Na portalu nasza-klasa, w rubryce "czym się aktualnie zajmuję” napisał: "Adwokat diabła”. Zdaniem autora pisma taka deklaracja prawnika budzi niepokój i wymaga interwencji kościelnej. Sugeruje, że sprawa może mieć wpływ na pogorszenie się stosunków państwo-kościół.

Mec. Gorazdowski tłumaczył dlaczego zdecydował się na kontrowersyjny wpis. - Mogę zapewnić, że nic mnie nie opętało i mogę poddać się badaniu. Każdy średnio zorientowany wie, że ten wpis na portalu, to było odniesienie do znanego filmu o prawnikach - powiedział.

BURN YOUR LOCAL CHURCH
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Cze 2009r. 10:53  
CYTAT
RELIGIA ROBI Z LUDZI KOMPLETNYCH MATOŁÓW.

Na ciebie religia nie wpływa i jak widać też jesteś matołem więc twoja diagnoza się nie sprawdza (czego z resztą można się spodziewać po diagnozie matoła).

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Cze 2009r. 12:16  
CYTAT/O jakiej cywilizacji myslisz? np: ze matka moze zabic swoje dziecko? A moze to ze homoseksualisci maja prawo adoptowac dzieci? A moze to ze nie mozna mowic mamo tato tylko rodzic a i rodzic b ? Za taka cywilizacje to ja dziekuje!/

ano mowie o cywilizacji rozwoju myslenia i wyjscie z cienia staszenia dogmatami, pieklem i kara.... zycie poza religijnym otumanianiem, kierowaniem sie rozumem przede wszystkim a nie jakimis chorymi wymyslami kleru, a poza tym:

co do zabijania powiem tak -NIE CHCESZ ABORCJI TO JEJ SOBIE NIE ROB; - wystaczy ze w naszym pieknym kraju istnieje aborcja i eutanazja spoleczna - nikt sie nie interesuje czy szary kowalski ma za co zyc, jak zyje, czy ma prace, czy ma za co wykarmic wlasne dzieci, emeryci zyja za 600 pln - to jest w porzadku? ludzie umieraja z glodu a ksiezom rosna brzuchy.... to jest ok? pieknie sie mowi o ochronie zycia poczetego ale pozniej ci 'moralisci' maja daleko w d... to zycie....
co do adopcji dzieci nie popieram bo to jest nienormalne...
a jesli za cywilizacje dziekujesz przeprowadz sie do afrylki i sluchaj nauk papieza, w najlepszym wypadku zarazisz sie hiv...

non serviam
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szkoła i studia »