Dołączył: 21 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Witam mam pytanie poniezwaz bylam ostatnio w UM dowiedziec sie kiedy trzeba skladac papiery o swiadczenia alimentacyjne w tym tez alimenty(od miasta).Poruszylam kwestie wyjazdu mojego z dzieckiem do Anglii,panie w urzedzie poinformowala mnie ze jesli wyjade mam zglosic to,poniewaz wstrzymaja wyplate alimentow.Zastanawia mnie jedno jesli wstrzymaja mi alimenty w Polsce,to na jakiej podstawie moge sie starac w Anglii? Przeciez mam wyrok Sadu Polskiego,niesadze bu urzedy Anglielskie wyplacaly mi alimenty,jednym slowem paranoja.Rozmawialam z kolezanka ktora jest w Anglii juz 4 lata i mowila ze nie moga wstrzymac alimentow,jedynie rodzinne i moge sie starac o socialne tam ale pod warunkiem ze bede pracowala legalnie minim.rok,ale nadal nie wiem co z alimentami skoro ta pani poinformowala mnie ze wstrzymaja wyplate jesli zglosze wyjazd,jest jeszcze jedna opcja nie zglaszac,skoro dluznicy alimentacyjni nic sobie nie robia z prawa dlaczego kobiety takie jak ja maja byc uczciwe i dzieci maja na tym cierpiec.O to Polska....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
po co ci groszowe alimenty z polski skoro w angli za zasilek na dziecko utrzymasz jeszcze siebie?
tylko niestety nie wiem na jakich zasadach go przyznaja... non serviam |
|
|
|
|
CYTAT po co ci groszowe alimenty z polski skoro w angli za zasilek na dziecko utrzymasz jeszcze siebie? tylko niestety nie wiem na jakich zasadach go przyznaja... "rodzinne i moge sie starac o socialne tam ale pod warunkiem ze bede pracowala legalnie minim.rok," nic nie ma za darmo !!!!! BURN YOUR LOCAL CHURCH |
|