~~tomi | |
|
|
wiecie ile teraz krzyczy sobie ksiadz za slub ???
|
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
średnio trzeba się liczyć z kosztem + 500zł
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
~~sylamb1 | |
|
|
W klasztorze jest "co łaska"
|
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
no i wszędzie powinno być "co łaska" ale osobiście słyszałam
"co łaska" ale nie mniej niż 500 A wogóle moim zdaniem to jest właśnie zasrany obowiązek księży żeby nam udzielić jakiegokolwiek sakramentu i to za darmo - no ale utarło się........w dużym kościele swego czasu na drzwiach kancelari był cennik chociaż nie wiem czy dalej jest ale : chrzest - tyle i tyle,ślub - tyle i tyle, wydanie jakiegoś dokumentu - to samo.... Podobno niedługo mają wszędzie być cenniki za te usługi gdyż księża będą z tego rozliczani przez wyżej przełożonych ale czy to prawda czy plotka - nie wiem " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
Ja dałem 300 bo ksiądz potrzebowal na paliwo i chciał zp[ałaty od ręki a nie w dniu slubu wiec dostał 3 stówki
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
~~bozena | |
|
|
Kiedy ja wychodziłam za mąż (8 lat temu), chciałam aby proboszcz mojej parafii wydał mi zgodę na zawarcie sakramentu małżeństwa w Klasztorze usłyszałam- potrzebuje solidnego powodu aby wydać takie zaświadczenie. Zaczął pierdzielić takie głupoty, że nie dowierzałam z mężem co On gada. Gdyby np: Pani matka leżała w szpitalu w Rzeszowie wydał bym takie zaświadczenie od ręki...( paranoja)
Zapytania przedstawione poniżej odbywały się w czasie kilku lat: Pytam ile za ślub- co łaska ale nie mniej niż 300zł Pytam ile za pogrzeb- co łaska ale nie mniej niż 500zł Pytam ile za chrzest- co łaska ale nie mniej niż 300zł Msza za zmarłych- co łaska ale nie mniej niż 50 zł Po prostu ręce opadają Książ ma obowiązek udzielić każdego jednego sakramentu za darmo bez czerpania korzyści i nie ważne czy idzie na paliwo czy na ciuchy czy na kościół. Powinni być z tego rozliczani. Postawić im kasy fiskalne w kancelariach i niech płacą podatki a nie My będziemy ich sponsorować. Jak przynależałam do harcerstwa nie jedno się widziało i słyszało co księża wyprawiają w swoich norach. A już nie na bąkne o tym że po wiejskich dyskotekach łażą. Skąd kasa?? My im dajemy!!!! |
|
|
|
|
|
Kilka lat temu chrzciłem swoje dziecko we Florianie i ani słowa o pieniądzach ksiądz nie powiedział.
|
|
|
|
|
jak wam potrzebny slub w kosciele to placcie i nie narzekajcie
non serviam |
|
|
|
|
Ja odpaliłam 350, bo nie brałam organisty tylko scholkę z Klasztoru (POLECAM!).
Organista 50,- Kościelny 50,- Ehh... Wstrząśnięta, niezmieszana... |
|
|
|
|
Ksiądz jest po to żeby służył i pomagał wiernym a nie traktował Ich jak swoich poddanych.Niestety sami do tego doprowadziliśmy i teraz tylko my możemy to zmienić.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
Ksiądz jest po to żeby służył i pomagał wiernym a nie traktował Ich jak swoich poddanych.Niestety sami do tego doprowadziliśmy i teraz tylko my możemy to zmienić.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
HAHAHAHAHAHAHHA
Nigdy nie zmienicie czarnych. Od kiedy stali sie dwa tysiace lat temu religia panstwowa zawsze zdzierali kase z owieczek Wiec placcie, wasze zdanie oni akurat maja w dupie Oburzajcie sie, placzcie, a i tak im bedziecie placic za te bzdety Immortal - All Shall Fall |
|