NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Czy to prawda,że radny Nadbereżny głosował....,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 7 Sie 2009r. 18:52  
Czy to prawda, że ten przyklęcznik księdza Warchoła, wielki KATOLIK, osoba, która jak twierdzi najbardziej pomaga mieszkańcom, nawet włączając syreny przez głośniki, tak bardzo troszcząca się o mieszkańców naszego grodu głosowała przeciwko powodzianom z Ropczyc? Pieniądze miały być przeznaczone na odbudowe przedszkola dla DZIECI !, całkowicie zniszczonego ! wszystkie powiaty pomagały powodzianom!

A radny Lucjusz Nadbereżny z Prawa i Sprawiedliwości głosował ze swoim klubem PiS przeciw pomocy ??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Sie 2009r. 18:52  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Sie 2009r. 20:02  
A kto to taki ten Lucjusz? Nie znam... smiech2smiech2smiech2

Coz, katolicyzm ma to do siebie, ze wszystko jest na pokaz. Nawet pomoc bliznim smiech2smiech2:smiech2smiech2smiech2

Immortal - All Shall Fall
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Sie 2009r. 20:13  
Frugo a ja bardzo się z tego cieszę, że ktoś zagłosował przeciwko !

to czysty skandal, że moje dziecko nie może dostać się do przedszkola i od lat słyszymy, że nie ma dla naszych dzieci pieniędzy !

w tym roku znów możliwe, że nie zaczną budowy nowego przedszkola!

a co robi Prezydent z większością radnych ? daje 350 tyś na budowę przedszkola w Ropczycach ! Skandal Skandal i jeszcze raz skandal !

a ponoć to nie koniec bo obiecał on ponad 500 tyś zł - za te pieniądze u nas powstałoby przedszkole - a my je budujemy gdzie indziej !!!

i naprawdę szkoda mi wszytskich ktrzy ucierpieli w powodzi - ale od takiej pomocy jest rząd, państwo, samorząd województwa - może sasiednie gminy ale nie Stalowa Wola ktora ma sama problemy !

panie Nadbereżny, jeżeli faktycznie głosował Pan przeciwko to bardzo panu dziękuję !!!

Wypudujcie naszym dzieciom przedszkole za nasze pieniądze !

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Sie 2009r. 20:51  
rokokoko nie bądż naiwny jak głosowali przeciw to na pewno mieli w tym jakiś interes a na pewno nie było to nowe przedszkole w Stalowej Woli.... teraz buduje się kościoły ! no i oczywiście okazałe plebanie obok nich.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Sie 2009r. 21:05  
rokokoko a może (nadbereżny)
w stalowej woli ma być budowane przedszkole, a dzieci wszędzie są jednakowe, czasami stalowa wola może prosić o pomoc i wówczas kto nam pomoże? Lech Kaczyński lub Jarosław Kaczyński ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sie 2010r. 22:13  
a jak teraz było ?

czy nie chcieli ci PiSowcy z rady miasta odwlec przekazanie pomocy dla Gorzyc ?

tacy wielcy katolicy, jakby to było dla kościoła np w Rozwadowie to przekazali by bez dyskusji ??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sie 2010r. 22:25  
Gdańsk pomaga gminie Gorzyce

W Gdańsku rządzi Platforma Obywatelska

Gazeta Wyborcza:

100 lodówek i 100 pralek w tym tygodniu dotarło z Gdańska do gminy Gorzyce, którą w maju i czerwcu nawiedziła powódź. Na pomoc gdańskiego samorządu mogą liczyć również rolnicy i... urzędnicy

- Na pomoc gminie Gorzyce przeznaczyliśmy 250 tys. zł. Pieniądze dla powodzian zbieraliśmy wśród urzędników, do puszek udało się nam zebrać 10 tys. zł - mówi Dariusz Wołodźko z biura prasowego gdańskiego magistratu.

Pierwszy transport darów z Gdańska dla powodzian z Gorzyc wyjechał 2 lipca - palety z artykułami chemicznymi, żywnością, wodą, a także zlewozmywak, worki z cementem, nowa i posortowana używana odzież. 40 dzieci z poszkodowanej przez powódź gminy wypoczywało w lipcu na koloniach sfinansowanych przez gdański samorząd. Kolejne dary przekazano 18 sierpnia. Wśród nich m.in. odzież oraz obuwie dla dzieci i dorosłych, kołdry, poduszki, koce i środki czystości, odkażające, a także artykuły szkolne.

Od 21 sierpnia w Mikoszowie k. Gdańska na dziesięciodniowej kolonii wypoczywała kolejna 45-osobowa grupa dzieci w wieku od roku do 12 lat. Do Gorzyc wysłano w tym tygodniu również trzech pracowników Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej z Gdańska, którzy pomagają gminnym urzędnikom w sporządzaniu wywiadów środowiskowych, pisaniu decyzji administracyjnych dotyczących wypłaty zasiłków do 20 tys. zł na odbudowę zniszczonych domów. Na pilne rozpatrzenie czeka ponad pół tysiąca podań. Gdańscy urzędnicy będą pomagać do odwołania.

Gdański Zarząd Nieruchomości Komunalnych wysłał do Gorzyc również trzech inspektorów budowlanych, a Dyrekcja Rozbudowy Miasta Gdańska przyśle swoich przedstawicieli, by ci na miejscu zobaczyli, jakiej pomocy Gorzyce jeszcze potrzebują.

- O pomoc poprosił nas sam wójt gminy, który specjalnie do nas przyjechał w połowie lipca. Mówił, że mają tylko 35 urzędników i brakuje im rąk do pracy - mówi Wołodźko.

W tym tygodniu do Gorzyc dotarły ciężarówki, w których dla powodzian jest 100 lodówek i 100 pralek. Ponad 60 tys. zł Gdańsk wyda również na materiał siewny do obsiania pól przez rolników. Z tych pieniędzy zostanie jeszcze dofinansowany zakup pompy insulinowej dla czteroletniej Julki Walczyny z Gorzyc, której pompa została zniszczona podczas powodzi.

14-tysięczna gmina Gorzyce straty tylko w samej infrastrukturze komunalnej wyceniła na 35 mln zł. Kolejne 80 mln to straty w budynkach mieszkalnych, a na 70 mln zł szkody wycenili przedsiębiorcy. - Pomoc Gdańska jest nieoceniona. Powoli podnosimy się z kolan - mówi Marian Grzegorzek, wójt Gorzyc.

Tej i kilku innym podkarpackim gminom poszkodowanym przez powódź pomaga również Polski Czerwony Krzyż w Rzeszowie. Samorządom za darmo wypożycza specjalistyczne osuszacze domów. - Dostaliśmy je bezpłatnie od naszych niemieckich kolegów. Z 200 osuszaczy połowa już trafiła do gmin, m.in. Gorzyc, Tarnobrzega, Dębicy i Ropczyc. Czekamy na kolejnych chętnych - mówi Eugeniusz Taradajko, dyrektor PCK w Rzeszowie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 15:28  
to jak z tymi Ropczycami ??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 15:48  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 15:59  
Ropczyce były rok temu, prosili o pomoc

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Wrz 2010r. 22:16  
a ile radny Nadbereżny dał ze swojej diety? czy czasami nie obiecywał w 2008 roku że będzie się dzielił gdy podwyższą sobie diety a wszystko to będzie dokumentował na swojej stronie www?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 8 Wrz 2010r. 23:07  
Ostatni wpis na stronie w zakładce "co robię" jest z 17 Listopada 2008r. Od tego czasu chyba nic nie robi:-))

http://www.nadberezny.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=34&Itemid=50

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Wrz 2010r. 04:14  
;) no tak

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Wrz 2010r. 13:33  
człowiek, który sam się już określił Prezydentem Stalowej Woli, typowe dla PiS-u "Ja chcę" Już teraz chce w nas mieszkańców wpajać, on ma być w przyszłości prezydentem, tak jak Jarosław Kaczyński chce abyśmy uwierzyli, że Lech Kaczyński to boCHater Polski. Typowa szkoła PiSowska.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Wrz 2010r. 18:43  
Miło wiedzieć kogo zwalczasz acer. Twoje prostackie próby siania propagandy pokazują, że uważasz tutaj czytających za niedorozwiniętych. Mylisz się. Rammstein jest świetnym zespołem i ich muzyki mi się świetnie słucha, a że przy okazji pokazujesz swoich wrogów to mi nie przeszkadza :-)

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Wrz 2010r. 20:29  
a czy ja to dla ciebie umieściłem ? to jest pytanie, przesałenie tego jest inne ONI CHCĄ ! a WY to macie zrobić !

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Wrz 2010r. 15:01  
acer zainteresuj się swoim Kraśnikiem...

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 11 Wrz 2010r. 18:32  
Bokser a co Ci przeszkadza skąd jest Acer, dla mnie on może być nawet z Kopydłowa.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »