|
|
|
Witam czy ktos moze kiedys jezdzil na ukraine i przywozil z tamtad orginalne ciuchy typu puma i adidas?? Jakie sa tam ceny , gdzie je mozna dostac i czy obcokrajowiec kupi je w tanich cenach czy sa tak jak dla nas polaków wyzsze??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
co do Ukrainy to kupowalem buty w Kijowie wyglądaly ladnie ale to nie orginal te w naszych sklepach ten sam model inne szczególy niby nic kto sie kapnie tam kupisz w sklepiku buty za 300hrywien w StW za 500Pln ten sam model mam bluze orginalną Umbro kupioną za barszcz juz jej nie nosze ma flage Angli jeszcze kupioną na Ukrainie przde wielką falą imigracji z Polski na wyspy poprostu juz kaszana nosic ciś takiego
|
|
|
|
|
ale wlasnie kolego to nie dla mnie tylko znajomego... chce pojechac i zrobic wieksze zakupy tam bo jest niby taniej... mowi ze niby we lwowie na bazarze sa tanie ale nie jest pewny i chce to potwierdzic... bo niby ludzie tam jada i buty kupia za 30 zl czyli za ok 90 hrywien... wiec wiesz przebitka jakas jest a praktycznie nie widac tak golym okiem ze to nie orginalne
|
|
|
|
|
Golym okiem nie widac ale czy tylko wyglad sie liczy ?
Po miesiacu wygld zdecydowanie zmieni sie a material z jakiego sa wykonywane te pseudo adidasy pzsostawia wiele do zyczenia Wiem bo kiedys kupilam takie buty , rozpadly sie po miesiacu ja jestem za biedna aby kupowac tanioche ze co ? |
|
|
|
|
dorota68 a gdzie ty to kupowalas??
|
|
|
|
|
Na Ukrainie pewnikiem wszystko tansze ,jesli to naprawde oryginalne rzeczy to pewnie warto ...
Ja kupilam buty na bazarze na Slowacji wygladaly identycznie z orginalnymi ,ale w tarkcie eksploatacji okazalo sie ze farba sciera sie podeszwa odchodzi zadnej reklamacji bo gdzie do kogo echh ,,, ze co ? |
|
|
|
|
w decathlonie np w Lublinie można kupić na wyprzedaży naprawdę tanio markową odzież i obuwie.. po co jechać na Ukrainę i kupować nic nie warte podróbki, a jeszcze przy okazji przekręcą Cię na kasie
|
|
|
|
|
a i jeszcze jedno mam kolegę który kupował na Ukrinie , oczywiście na handel tą niby markową odzież ale nigdy nie widziałem żeby sam był w to ubrany
|
|
|
|
|
przy granicy np. w Mosciskach to jest na granicy z Medyką kupisz sam badziew tak jak pisze Dorota ja pisalem ze markowe ciuchy w Kijowie są dużo tansze no ale tu jest więcej speców co nos tylko wychylili do Lwowa bo dalej to by sraczki dostali i opowiadań by mieli przy piwie przez pól roku jacy oni Globtroterzy
|
|
|
|
|
kolego leonsio ale po co tak daleko pomykac i robic tyle kilosow jak mozna przy granicy to kupic tez za smiesznie pieniadze...jak by to bylo dla mnie to bym i tak w tym nie chodzil ale chcialem dowiedziec sie kumplowie temat... bedzie chcial to sprzedawac to bedzie sprzedawal a jedynie zaoszczedzi czas i pieniadze na paliwo ;p
|
|
|
|
|
Ciuchy i buty z UA zdecydowanie odradzam , mialem okazje kupić kilka rzeczy , w Samborze i Lwowie , głównie podróbki markowych producentów , jakość fatalna , sprawdza się powiedzenie "co jest tanie to jest drogie " odradzam!!!
|
|
|
|
|
Dużo ludzi nie potrafi zrozumiec tekstu pisanego.
Wybierzcie się w głab ukrainy do markowego salony Adidasa i Zobaczcie ceny 30-40% niższe niz w polsce. Nawet na Węgrzech Buty są tańsze o 20-30%. A jak już brać cicuhy to z Usa cen Adidasa na wyprzedaży nic nie pobije kolega wozi to na torby z usa i jak jest wyprzedaż T-shirty z 20 na 5 dolarów i zawsze w polsce zejdą. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
kolego ale gdzie jest usa a gdzie ukraina;p lepiej sie oplaca jechac na ukraine bo blizej. a jak sie w tym nie bedzie chodzic to mozna kupowac . czyli mowicie koledzy ze we lwowie sie spokojnie cos tam kupia;)
|
|
|
|
|
CYTAT Dużo ludzi nie potrafi zrozumiec tekstu pisanego. Wybierzcie się w głab ukrainy do markowego salony Adidasa i Zobaczcie ceny 30-40% niższe niz w polsce. Nawet na Węgrzech Buty są tańsze o 20-30%. Niestety ale kolega nie ma racji. Miałem przyjemność być na Ukrainie i sam wiem jak to wygląda. Tam co jedyne jest tańsze to alkohol i papierosy. Nawet jak byłem na bazarku to widziałem podróbki, które byłe droższe niż te ze stadionu, a jakość też pozostawiała wiele do życzenia. W takich prawdziwych sklepach firmowych to buty takie same jak i u nas ale ceny z kolei większe. Także podsumowując nie jest tam tak kolorowo jak sie niektórym wydaje. Take Up The Sword Of Justice |
|
|
|
|
jak przeliczasz złotówk ina euro i z euro na hrywny opłaca sie.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
czyli oplaca sie wkoncu koledzy jechac na ta ukraine?? da sie na tych ciuchach cos zarobic??
|
|
|
|
|
widze koledzy ze juz ten temat byl poruszany dlatego nie zakladam nowego za tydzien jade do lwowa na meczyk i weekend przy okazji i mam pytanie gdzie sa tam jakies tanie sklepy bazary itp gdzie mozna znalezc orginalna odziez ta prawdziwa i podrobki czy ktos sie orientuje moze
|
|
|
|
|
i czy wiecie gdzie jest rynek KRAKOWSKI albo niejakie PIWDENNY we lwowie
|
|
|
|
|
Pomijam juz kwestie sciagania nic nie wartych podrobek (na granicy moga po prostu skonfiskowac), ale jesli chodzi o handel wiekszymi ilosciami to trzeba doliczyc jeszcze odprawe i clo jesli spoza UE czy to ukraina czy usa). A ceny oryginalow sa na tyle dobrane na swiecie ze zadne kupowanie w sklepach i sprzedawanie w innym kraju sie nie oplaca i sie na tym nic nie zarobi... A jak kolega taki trader to dlaczego sam sie nie orientuje w temacie
|
|
|
|
|
co do zakupów na ukrainie to mam wachania samemu nigdy nie jedz jak ktoś był kilka razy mozesz jechać a ztamtąd są oryginały takie jak na hali targowej z tyłu od czarnuchów nie warto
|
|
|
|
|
nie jest taniej. jacku po tym co piszesz jestem przekonana ze w zyciu nie byles na ukrainie. ja tam jestem 2-3 razy w miesiacu i odziez jest drozsza niz w polsce. i mozesz przeliczac na euro, zlotowki, hrywny, jeny czy nawet skandynawskie korony a taniej nie wyjdzie. ja wiem ze ty masz kolegow kolegow oraz kolegow w kazdej branzy ktorzy sa podobnie jak ty wszechwiedzacy. urkaina nie jest tansza od polski, jedynie co to alko i fajki mozna tam kupic taniej. no i slodycze, w podobnej cenia ale duzo lepsze w smaku. markowa odziez drozsza.
|
|
|
|
|
Eksportuje na wschód m.in odzież.
Oryginalna odzież na wschodzie na biednym wschodzie jest droższa niż na bogatym zachodzie. Tak jak my więcej płacimy za buty Nike od Niemca, tak Ukrainiec/Białorusin płaci więcej za buty Nike od Nas. Popyt, podaż, polityka. |
|
|
|
|
do betty30
bardzo prosze kolezanke o porade bo mysle od dłuszego czasu zeby zajac sie handlem słodyczami z ukrainy EWENTUŁALNIE ODIEZA np nike itp ale mam mała wiedze na ten temat . czy Twoim zdaniem opłaca sie , jakie ceny sa tam ?BARDZO PROSZE O ODP |
|