|
|
|
no jak dla mnie to reset bardzo dobra smakowa
Nic na siłę, wszystko młotkiem. |
|
|
|
|
Nic na siłę, wszystko młotkiem. |
|
|
|
|
Najbardziej zbliżona do prawdziwej włoskiej pizzy jest ta od Włocha w Jubilacie. O ile nie przypiecze za bardzo (co się zdarza), to wychodzi mu na prawdę dobra. A reszta pizz w mieście w porównaniu do prawdziwej pizzy jest jak fiat 125 p przy ferrari. Ciasto jak bułka i napieprzone wszystkiego ze nie wiem. Ale jak miałbym wybierać,. to najbardziej możliwa jest jeszcze ta z Resetu oraz starej Rusticy (okulickiego). Największy syf to dla mnie Diablo
|
|
|
|
|
A co to jest pizzernia??
|
|
|
|
|
Pizza w Jubilacie jest ok... jesli tylko ktos taka lubi bo jest dosc specyficzna A co do Diablo... to jak dla mnie maja jedna z lepszych pizz no ale sa gusta i gusciki
StaloweMiasto.pl |
|
|
|
|
Ten tego mówie dzisiaj do żonki idziemy do Rustici bo ją zachwalają.
Atmosfera fajna zamówilismy pizze, wypiłem piwko, potem drugie, potem cole a pizzy dalej nie było. W końcu dostałem jupiii tylk oco to pizza z pomidorem chyba zapomnianym bo ktoś upieczoną pizze posypał lodowatym pomidorkiem. Po wywaleniu pomidorka rozkoszowaliśmy się pysznym Przypalonym ciastem z tłustym serem i kiepskim sosem. Cena to sprawa drugorzędna ale dosyć tanio, aha i obsługa taka że zostawiając napiwek stwierdziłęm że przepłaciłem. W sobote testujemy Quattro. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Jacek z opisu wnioskuję, że byłeś w Rustice na Okulickiego. Potwierdzam, też mi się trafiło jeść tam pizzę z zapomnianym pomidorkiem i koncentratem pomidorowym zamiast sosu, ale to było pierwszy i ostatni raz, więcej nie zawitam.
|
|
|
|
|
CYTAT Jacek z opisu wnioskuję, że byłeś w Rustice na Okulickiego. Potwierdzam, też mi się trafiło jeść tam pizzę z zapomnianym pomidorkiem i koncentratem pomidorowym zamiast sosu, ale to było pierwszy i ostatni raz, więcej nie zawitam. Miałem podobne przeżycia w Rustice, a co do pizzy od Włocha to wole jeść naszą,krajową. |
|
|
|
|
nie polecam da grasso - nieprzyjemna atmosfera, obsługa jeszcze gorsza, kelnerka potrafiła rzucić przede mną talerzem na stół jak zwróciłem jej uwagę że zamawiałem pizze z dodatkowymi składnikami, nie wiem może miała zły dzień ale .. ogólnie porażka. Może pizza jest tania ale .. czasami lepiej dołozyć pare pln. Polecam Rustica 2 na miejscu zamawiać pizza ok obsługa bardzo przyjemna, z dowozem różnie to jest nieraz potrafią sie spóźniać, chyba z wiadomego powodu. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
to ty chyba byles w innej rustice niz ja bo obsługa denna
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
heh, to ja Wam opowiem o Ósemce - pizzerii niegdyś obleganej przez ludzi.
Po pierwsze to samemu się zamawia i trzeba płacic przy zamówieniu przy barze. Pff szoooook. Przychodzi wydziarana laska i kładzie dwa talerze na 4 osoby i mówi do jednego - zrobiła się mała pizza, a miała być duża takkk? Ale to wogóle nabiłam małą to będzie mała Brud, syf i mogiła. Ściany w tym samym kolorze i ta sama farba jak wtedy gdy byłam nastolatką, czyli jakieś 11 lat temu heh W ubikacji damskiej woda nie działa AAAAa i Pepsi nalewają z 2-litrowej butelki - wygazowaną już oczywiście i niezbyt zimną. Pizza dobra oczywiście tyle że na miejscu, bo jak dowożą, to dostajesz niezbyt ciepłą. ŻAŁOSNA KNAJPA --- Pizza jest za to dobra wg mnie oczywiście z Rustica i Reset na dowóz. |
|
|
|
|
Za to w nisku ósemka nawet nawet.
Ja nie zapomne jak widziałem jak karaluch łaził po ścianie w ósemce, ogólnie to knajpa na niskim poziomie. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
RESET !!! Wiele się zmieniło, smakowita pizza
|
|
|
|
|
z całą pewnością polecam quatro,
robią tam zajebiste ciasto..mniam mniam palce lizać |
|
|
|
|
widzę żę nikt z poruszających temat raczej niebył na prowincii we włoszech i nie jadł prawdziwej pizzy..pieczonej na gorocym popiole...a do tego białe wino.ale cóż,to tylko wspomnienie
|
|
|
|
|
Jeśli chodzi o quattro to nie poecam lubiącym prawdziwą pizze, bardziej lubiącym zapiekanki, ciasto grubości 2 cm a na nim jakiestam dodatki, do tego koncentrat pomidorowy jako sos- porażka - to nie jest pizza tylko zapychacz dla kogoś kto chce tylko zjeść cokolwiek żeby sie najeść. Polecam Rustica II chyba najlepsza w naszej miejscowości. Pozdrawiam i smacznego życze z pizzerią (nie pizzernią) Rustica II
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT widzę żę nikt z poruszających temat raczej niebył na prowincii we włoszech i nie jadł prawdziwej pizzy..pieczonej na gorocym popiole...a do tego białe wino.ale cóż,to tylko wspomnienie a znasz w okolicy pizzerie która tak piecze? dla mnie też tylko wspomnienie smaku prawdziwej włoskiej pizzy bo co z tego że w Jubilacie jest ..... jak niestety nie ma tego smaku i takiego pieca .... ale zła nie jest....a co do wina - czyżby chodziło ci o to po 4,30 euraczków za 5l " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
andreas833 twoje posty ewidentnie wskazuja iz jestes wlaścicielem tej Rustici II Szkalujesz inne pizzerie a to świadczy tylko o braku kultury osobistej .Tyle w temacie .Według mnie najlepsze pizze robią Reset , Da Grasso i Diablo.
|
|
|
|
|
Ja chciałbym też dodać w temacie 3 zdania
Rustica na przeciwko policji - bardzo dobra pizza - polecam nr 4 z kurczakiem. Quattro - pizza dobra, nie ma co narzekać. Kleopatra - polecam wegetariańską z boczkiem – pycha. Ósemka – szok, 4 panie siedzą za barem i ani ich ruszyć, na pizze się czeka godzine przy małym ruchu w lokalu. Avanti – 2 lata temu była dobra, teraz nie wiem. Verona – pizza dobra, ale miejsce chyba mało odwiedzane. Diablo – jak kto lubi, nienajgorsza, mi lokal nie odpowiada. Rusrica II – w lecie fajne posiedzieć na polu |
|
|
|
Reset
Rustica Diablo - tylko jedna pizza mi smakuje "Diablo" Quatro Rustica II Kleopatra Ósemka Avanti Verona Jack Pot;] Jocker |
|
|
|
|
|
Da Grasso polecam (nr8)
Rustica polecam (pieróg)i(La grappa jak tos lubi kraby) |
|
|
|
|
A teraz posłuchajcie....
NAJLEPSZA PIZZA TO TA, KTÓRĄ ZROBIĘ JA!!! Na co mam ochotę, albo jakie produkty mam w lodówce.... pizza wychodzi rewelacyjna, i w żadnej pizzerii jej nie znajdziecie |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT Da Grasso polecam (nr8) Rustica polecam (pieróg)i(La grappa jak tos lubi kraby) dodam że w La grappa można wybrać kraby lub małże więc jeś li ktoś lubi małże to ..... osobiście lubię 4 i margarite plus czosnek i ananas oczywiście mówię o Rustice I " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
Pizzeria 8 to dno !! jedynie co maja dobre to sos czosnkowy
panie nieprzyjemne, pepsi z butelki wygazowana, pizza zimna:/ ale dostały zjebke |
|
Dołączył: 14 Kwie 2009r. Skąd: Wyspa z duszą. Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Pizzeria 8 to dno !! jedynie co maja dobre to sos czosnkowy panie nieprzyjemne, pepsi z butelki wygazowana, pizza zimna:/ ale dostały zjebke Jak dla mnie luk-149 zachował się jak bohater Poszedł,zobaczył podzielił sie swoją opinią,załozył konto na tym portalu Nie moge uwierzyc ze jeszcze sa tacy ludzie,moze stac sie przykładem''Czytam i nie mogę uwierzyć w to, co się stało'' |
|
|
|
|
Zdecydowanie najlepsza Pizza jest w Veronie!!
Fajna dziewczyna za barem, super pizza, nierozcieńczane piwko, i na dowóz pizza jest jeszcze ciepła!!! A teraz poczekamy jeszcze na TelePizzę i zobaczymy co tam bedzie. Pewnie na początku promocje a potem to już lipa!!? |
|