NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 »
Najciekawsze wytlumaczenia porazki kliki , Sagatowska-Kotulski-Rzegocki-Pychowski :)
~~AntyPisuar
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 01:15  
Temat wystawiam z czystej ciekawosci jak to wyborcy tych to wyzej wymienionych tlumacza sobie ich tak miazdzaca porazke.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 01:15  

~~diss
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 01:23  
Mi się podoba wersja z Kościołem umiech Że niby Kościół wyeliminował Kotulskiego, potem niby namawiał na Sagatowską i miała mieć niewiadomo jakie poparcie ze strony "elektoratu kościelnego", a jak już wiadomo było, ze przegrała to znowu wina Kościoła, który to tym razem dogadał się ze Szlęzakiem :haha:

~~
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 07:37  
nie pij tyle

~~
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 07:39  
Kononowicz byłby o niebo lepsza 1. inteligentniejszy, 2. uczciwy, 3.sportowa sylewtka to tylko trzy przymioty w których ma wielką przewagę nad shrekiem

~~Ulik
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 08:00  
Ten wynik odrzuca zarzut PiSu ze pozostali kandydaci odebrali jej glosy w 1 turze.Dostala tyle ile sie jej nalezalo i to z poparciem kosciola.Bo to niestety prawda.pozostaly elektorat albo nie poszedl wcale albo glosowal na Szlezaka.Podejrzewam tez ze sporo glosow bylo niewaznych niektorzy skreslali oboje w gescie dezaprobaty.A uklad byl tylko jeden SZlezak +SLD.Lewica jak zawsze zwarta poszla glosowac.I dlatego wynik jest taki a nie inny.Sagatowska byla niestety za slaba.

~~
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 10:07  
diss a jak wyjaśnisz karteczki rozdawane przez kosciół a to na sagatowska lub na szlęzaka, przecież dziekan namawiał na szlęzaka i sagatowską. A na to się dodało jeszcze ataki szlęzaka, napisy w noc przed wyborczą i Kotulskiego wyeliminowali. Zgadzam się z jednym gdyby wystartował w I turze jeden prawicowy kandydat (nie sagatowska) to by wygrał z czerwonymi i szlęzakiem.

~~
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 10:47  
Ej to mial byc temat o najciekawszych wytlumaczeniach porazki, a nie tylko Kosciola sie czepiliscie...

~~ulik
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 10:50  
Tak ale kosciol tym razem naprawde namieszal.Nie da sie go pominac.

~~
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 11:00  
tak najlepiej porazke zwalic na Kosciol.
Przegrali bo byli gorsi, mieli gorszy program lub w przypadku Kotulskiego i Sagatowskiej nie mieli go raczej wcale, jedyne co potrafili robic to krytykowac nie majac wlasnych sukcesow. To sa typy na porazke, a nie Kosciol.

~~
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 11:09  
szlęzak miał program telewizyjny, oj poczytamy w sztafecie o kolejnychpomysłach jak z kiepskich

~~diss
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 11:09  
Chodzę do kościoła w każda niedzielę i nie wstydze się tego, a jednak ani ja, ani moi rodzice (którzy chodzą do innej parafii), ani znajomi z kilku innych parafii NIE DOSTALI ŻADNYCH KARTECZEK, ANI NIE SłYSZELI W KOśCIELE żADNYCH "PODPOWIEDZI" NA KOGO GłOSOWAć więc dla mnie ten argument jest żałosny. Nawet nie wiem o jakim dziekanie mówisz, w moim dekanacie dziekanem jest Jan Kozioł i zapewniam cię żadnych karteczek nie dawał. Stalowa Wola to nie jest jeden dziekan i jedna parafia, więc jeśli nawet ktoś gdzieś tam dawał jakieś karteczki w którejść części miasta to jak wytłumaczysz, że WE WSZYSTKICH LOKALACH W MIEśCIE Szlęzak miał miażdżącą przewagę? Pewnie księża chodzili w sobote po hali i karteczki rozdawali co? good Druga sprawa to taka, że jaki odsetek ludzi dostając nawet taką karteczkę bezwarunkowo się jej podporządkuje? Ja i większość ludzi jakich znam głosowałem nie na ulotki, karteczki, plakaty wyborcze itd., tylko na dobry program. Wniosek jest taki, że nawet jeśli gdześ w jednej z wielu parafii miasta kilka osób dostalo jakieś karteczki i nawet jeśli kilka z kilku osób by się im podporządkowało to i tak w żADEN SPOSóB NIE TłUMACZY TO ANI KOMPROMITACJI KOTULSKIEGO W PIERWSZEJ TURZE ANI MIAżDZąCEJ PORAżKI SGATOWSKIEJ W DRUGIEJ

~~ulik
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 11:17  
Nikt nie zwala na kosciol To tylko stwierdzenie ze bral w tym udzial Oczywiscie ze nie wszystkie parafie.Ale tak sie sklada ze Ks. dziekan Koziol najbardziej zabiegal zeby na Sagatowska.Niekiedy ludzie wychodzili az zniesmaczeni z kosciola.A swoja droga to jest slaba i sie nie nadawala.O tym byla juz mowa Stad tylu kandydatow.Kotulski tez byl watpliwy zwlaszcza dla ludzi ktorzy go znali.

~~
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 11:22  
nie masz pojęcia o czym piszesz diss, ale tak mają zwolennicy szlezaka, dziekanem jest warchoł, kozioł już od dawna nie jest, chyba że chcesz go nazywać emerytowany dziekan, karteczki nie dostałaś bo chyba rzadko bywasz w kościele, bo jak inaczej wytłumaczyć fakt że nawet nie wiesz kto jest dziekanem

~~
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 11:23  
diss nie wysilaj sie Oni i tak albo ci napisza, ze jestes idiota albo, ze powtorza swoje bla bla o Kosciele czy tez tak jak Ulik w innym poscie stwierdza, ze to i tak niewiele jak na 68.000 mieszkancow umiech. Diss już Szlezak wygral co jest dla mnie i pewnie dla ciebie znakomita informacja, a oni beda jeszcze tu skowytac przez dlugi czas jak to im bedzie zle teraz. Ja sie po prostu z nich smieje i wprowadzaja mnie swoimi wypowiedzialmi w jeszcze lepszy nastroj. Milo sluchac tego glosu PORAŻKI takich zwolennikow Kotulskiego i Sagatowskiej. Wlasnie o to chodzilo.

~~
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 11:23  
a szefem parafii jest proboszczumiech)))))

~~
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 11:27  
dobry jest ten proboszcz namowil/rozdal 12.000 karteczek z nazwiskiem na kogo maja glosowac. no no no. A moze ten proboszcz powinien startowac skoro ma taki wplyw na ludzi umiech

~~
ff
głupota wyborców szlęzaka trimfuje, jeszcze będziecie płakać, zobaczycie, po poprzednich wyborach też cieżko było znaleźć po roku wśród zmanipulowanych ludz tego coby się przyznał że na szlęzaka głosował i wtedy ja się pośmieję, poczekamumiech

~~
ff
księdzu nie wolno, ale skąd komuniści mogą to wiedziećumiech

~~
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 11:28  
to czekaj glupku od sagatowskiej na razie to wyborcy Szlezaka smieja sie z was glosnym HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

~~~/~
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 11:29  
Chciałem tylko zauważyć, że w obrębie parafii Św. Floriana, w której rzekomo dziekan Kozioł namawiał do głosowania na Sagatowską to właśnie Szlęzak dostał więcej niż 2/3 głosów umiech W pierwszej turze też wygrał we wszystkich lokalach w tym okręgu. Stwierdzenie, że Kościół sporo namieszał jest co najmniej śmieszne, ale jak nie ma się na kogo zrzucić winy...

~~ulik
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 11:31  
Dla wyjasnienia Dziekanem urzedujacym jest ks Warchol.Istnieje jeszcze cos takiego jak forma grzecznosciowa ktorej sie uzywa w stosunku do ks.Koziola Wypadaloby o tym pamietac.

~~
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 11:32  
czekalem na taki debilny tekst o komunistach. Jestem praktykujacym katolikiem, a z komunistami mam tyle wspolnego ze stalem w kolejce po kawe jak mnie mama wysylala, ale przeciez twoja inteligencja pozwala ci tylko na to zeby wszystkich ktorzy nie z Wami, towarzyszami z PiS-u nazywac komunistami. Zalosna partyjka ten PiS. na szczescie rok dwa i zniknie z politycznej mapy Polski tak samo jak AWS i SLD.
Z partyjnym pozdrowieniem (PiS) Przeproscie i Spierdalajacie

~~
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 11:32  
ta forma grzecznościowa to tylko dobra wola ludzi, nie ma w kościele przyjętych takich formumiech

~~
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 11:33  
a ten praktukujący katolikumiech nawet nie wie że księdzu nie wolno kandydowaćumiech a z pis mam tyle wspólnego co ty

~~ulik
ff
Wysłany: 27 Lis 2006r. 11:36  
Ale czlowiek dobrze wychowany o takich PRZYJETYCH powszechnie formach powinien pamietac Szkola srednia sie klania i ta nieszczesna MATURA o ktorej tak czesto tutaj pisano.

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »