NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
a kampania prezydenta wciąż trwa...i trwa.... :|, bannery wyborcze przy TESCO
~~zniesmaczony
ff
Wysłany: 31 Maja 2007r. 12:37  
Art.71 §5 Ordynacji wyborczej mówi:
Plakaty i hasła wyborcze oraz urządzenia ogłoszeniowe ustawione w celu prowadzenia kampanii wyborczej pełnomocnicy wyborczy komitetów wyborczych obowiązani są usunąć w terminie 30 dni po dniu wyborów.

Więc moje pytanie brzmi: co robią plakaty wyborcze naszego "kochanego" prezydenta na bannerach przy TESCO?? Skleroza komitetu wyborczego?? kampania przyszła prezydencka już trwa?? czy parlamentarna?? czy referendalna?? czy o co chodzi tym ludziom?? czy to ma zastępować jego nieobecność w urzędzie bądź na sesjach?? to tam powinny się sesje odbywać żeby prezydent w całości w nich uczestniczył?? Czy to Goma go reklamuje czy odwrotnie?? Ciekawe czy dalej opłacane jest to miejsce przez prezydenta czy odbywa się to za coś?? Pewnie za chwile się pojawią głosy że to miejsce prywatne i może tam wisieć co i kto chce.... ale bez przesadyzmu... troche samokrytyki i logicznego myślenia jeszcze nikomu nie zaszkodziła... po cholere każecie nam to oglądać?? :ysz::ysz::ysz::ysz: Może za chwile sobie pomnik postawi na rondzie?? :ysz::ysz:

Obrazek - http://img237.imageshack.us/img237/7857/1105070653nv1.jpg
Obrazek - http://img79.imageshack.us/img79/4151/1105070654jp4.jpg
Obrazek - http://img76.imageshack.us/img76/78/1105070655zb3.jpg
Obrazek - http://img79.imageshack.us/img79/5739/1105070656jf1.jpg
Obrazek - http://img204.imageshack.us/img204/8256/1105070657vb3.jpg
Obrazek - http://img76.imageshack.us/img76/7294/1105070658xt3.jpg,
Obrazek - http://img79.imageshack.us/img79/9269/1105070659od5.jpg

Pozdrawiam...
mocno zniesmaczony obywatel :blee:

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 31 Maja 2007r. 12:37  

~~
ff
Wysłany: 31 Maja 2007r. 14:28  
nasz kochany prezydent;)

~~
ff
Wysłany: 31 Maja 2007r. 18:04  
Nie ma to tamto jak czlowiek chce sie czepic to zawsze sobie cos znajdzie hehe.
Tesco zaslonilo Gomie miejsca reklamowe bardzo skutecznie, ale ty musiales leźć poza te bilbordy Tesco zeby zrobic te kilka fotek i teraz moc zablysnac nowina.
Smiechu warte.

Nawet odejscia nie miales zeby zrobic normalne zdjecie ale ujadasz jakby ci ten plakat przed oknem wisial.

Moze zanim zaczniesz tak ujadac glupio pomyslabys przez chwile.

Miejsca reklamowe naleza do Gomy, to Goma nimi zarzadza ale odkad Tesco postawilo i zalonilo bilbordy Gomie raczej nikt juz nie chce sie tam wystawiac. Pewnie gdyby nie bylo bilbordow Tesco, nasz prezydent bylby juz dawno ktoras z kolei warstwa od spodu, a Ty ogladalbys teraz zupelnie cos innego.

~~zniesmaczony
ff
Wysłany: 31 Maja 2007r. 20:13  
do przedmówcy:
przecież napisałem w swoim poście że to prywatne bilbordy, ale że on tam dalej wisi to tylko i wyłącznie o nim świadczy, o jego przyzwoitości i dobrym smaku, którego notabene nie posiada co pokazuje całym sobą przy każdej okazji...
czy wisi przysłonięty innym bannerem czy drzewem czy czymkolwiek innym nie zmienia faktu, że tam wisi... i skoro nie został zaklejony to powinien zostać ściągnięty, czy to tak trudno pojąć?? Dlaczego inni biorący udział w wyborach wszystkie swoje materiały posprzątali?? tylko temu wiecznie ciężko... Nie każdego powinny obowiązywać takie same zasady?? również moralne i etyczne?? czy ktoś sobie chce urządzić państwo w państwie?? (przykładem może być chociażby cytowany artykuł z przebiegu ostatniej sesji i motyw z obwodnicą - będzie sobie klepał sam tą ustawe... jakieś przyzwyczajenia?? bo skoro jest kawalerem tyle to pewnie nie tylko to sobie klepie jak nikt nie widzi... ale nie odbiegajmy od tematu)
czy to nowina?? nie wiem... Ty to nazwałes/aś...

Pozdrawiam
zniesmaczony :blee:

~~Barwinek
ff
Wysłany: 31 Maja 2007r. 20:26  
Jeden ponad wszystkimi. Skoro najważniejsza osoba w mieście nie szanuje prawa, to się nie dziwcie, że to miasto niedługo zaginie. Z takim Prezydentem, to możemy tylko pomażyć o jakimkolwiek rozwoju. Główny jego cel, to teraz skłócenie społeczeństwa, ale w taki sposób, żeby on pozostał bez winy. Wystarczy raz się przejść na sesję RAdy Miasta. Ale większość tam ani razu nie była, a ma najwięcej do powiedzenia neutralny No chyba, że to pracownicy ww. osobnika...

~~eska
ff
Wysłany: 31 Maja 2007r. 20:53  
a mowilem by na Kotulskiego glosowac !
macie co chcieliscie !

~~kulka
ff
Wysłany: 31 Maja 2007r. 21:10  
ja tam tego nie chciałam nie wiem

~~
ff
Wysłany: 1 Cze 2007r. 02:52  
Chyba nie zrozumiales umiech
Zeby wyczyscic bilbordy trzeba zaplacic ludziom, a po co wydawac pieniadze na cos co nie przynosi juz zysku???
Ty to upatrujesz na zasadzie czegos za cos, czy na zasadzie reklamy. Juz tu wymyslas co by tu podpiac. Za chwile sie dowiem, ze prezydent wraz z Goma tworza przereklamowany juz "UKLAD".
Prezydent nie placi Gomie to Goma pewnie cos z tego ma.

Widzisz ja to widze tak.
Goma ma te bilbordy daleko gdzies odkad zostaly skutecznie zasloniete przez bilbordy Tesco.

To tak jak z reklamami na autobusach. Zaplacisz za miesiac ale jezdza 6 miesiecy tylko dlatego ze nie ma ich kto usunac.

Kapiszi??

~~
ff
Wysłany: 1 Cze 2007r. 02:55  
A jak ci tak bardzo nadal bedzie ten bilbord przeszkadzal radze zamiast zalic si ena forum zadzwonic do Gomy i poprosic ich zeby dla Ciebei go zdjeli. Podejrzewam, ze prezydent juz do tego nic nie ma.
Mysle, ze Goma bedzie tak wspanialomyslna i zrobi to dla Ciebei z przyjemnoscia :]

~~Barwinek
ff
Wysłany: 1 Cze 2007r. 17:00  
CYTAT
Podejrzewam, ze prezydent juz do tego nic nie ma.
Mysle, ze Goma bedzie tak wspanialomyslna i zrobi to dla Ciebei z przyjemnoscia :]

Czy to ma oznaczać, że ordynacja wyborcza ma nieobowiązywać wszystkich? Już i tak, Szrek daje przykład, gdzie ma obowiązujące prawo... Ciekawe, co by było, gdyby na tym billboardzie by wisiał ktoś inny. No ale Szrek jest wspaniały i wszystko mu wolno neutralny

~~zniesmaczony
ff
Wysłany: 1 Cze 2007r. 23:35  
nie tłumacz mi jak krowie na rowie na czym polega marketing i jak działają sprawy reklamowe w naszym mieście... od początku pisałem, że mam świadomość tego, iż jest to banner prywatny...
chodzi tu o zwykłą ludzką przyzwoitość i dobry smak... i dobre pytanie zadał przedmówca, czy gdyby tam wisiał ktoś inny - Kotulski, Wikiera, Zarzeczny, itp...- to Twoje zdanie na ten temat byłoby identyczne?? w sumie to jest pytanie retoryczne, bo nie wypada Ci w tym momencie zaprzeczyć, nieprawdaż??

a jeszcze jedna kwestia... jeżeli mi szkoda kasy na usunięcie czegoś, bądź jej nie mam... to się z niczym nie rozwieszam... proste...

Pozdrawiam
zniesmaczony :blee:

~~ehh
ff
Wysłany: 2 Cze 2007r. 01:51  
Jakby wisial tam ktos inny to by mnie obchodzilo tyle samo co to, ze tam wisi shrek - czyli NIC.

Ale dobrze to ujales i moglbym zadac to pytanie rowniez Tobie czy jesli nie wisial by tam shrek to tez by Ci tak przeszkadzalo?

Niby rozumiesz zasady marketingu i dzialania platnych bilbordow ale jednak oczekujesz, ze szrek czy tez ktorys z jego urzednikow, bo ty sie czujesz zniesmaczony bedzie w czasie pracy biegal za tym zeby Goma laskawie zdjela go z bilbordu. Przeciez to smieszne.
Poza tym przepis ktory cytujesz odnosi sie bradziej do tego calego syfu ktory kandydaci czesto wywieszaja na slupach, barierkach odzielajacych drogi i tego typu miejscach. Syf ktory pojawia sie przed wyborami i po wyborach powinien zniknac.

Nie rozumiem cie czlowieku. zalozmy ze goma ma w dupie oplacic pracownikow zeby to zdjeli, zreszta jak wszystkie bilbordy ktore wisza razem od czasow zasloniecia, to rozumiem ze szrek ma isc do gomy i prosic a najlepiej jeszcze zaplacic zeby to zdjeli bo Ty czujesz sie zniesmaczony, tak?? dobrze cie zrozumialem?

Wiesz co Ja mam gdzies jakis zasloniety bilbord obojetnie czy na nim wisi geba szlezaka, kotulskiego czy sagatowskiej, ale ty szukasz tylko i wylacznie sensacji i po to polazles tam zeby to sfotografowac.
Pewnie gdyby czlowiek chcial sie przejsc po miescie to znalazlby jeszcze wiele pozostalosci po wyborach ze wszystkich ugrupowan. No ale po co. Wtedy trzeba by bylo napisac to samo o wszystkich kandydatach. Czyz nie?

~~
ff
Wysłany: 2 Cze 2007r. 01:53  
A tu masz mniej wiecej potwierdzenie tego, ze napisales bzdury "urządzenia ogłoszeniowe ustawione w celu prowadzenia kampanii wyborczej" zwroc uwage na ten fragment i moze zastanow sie co oznacza ustwawione w celu prowadzenia kampanii.

~~
ff
Wysłany: 4 Cze 2007r. 21:56  
ja tam nadal uważam że dobrze sie stało że rechorowska i kotulski nie wygrali.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 5 Cze 2007r. 01:42  
popieram!

Kotulski miał dobrą propagandę i reklamę.
mnie też "ogłupił" przez chwile. Ale teraz sie ciesze ze on nie wygrał.

mieszkaniec miasta
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »