~~nnnnn | |
|
|
Jak wiecie (a szczególnie zainteresowani tematem) w Stalowej jak zresztą w większości miast, brakuje miejsc w przedszkolach, tymczasem do przedszkoli w mieście przyjmowane są dzieci spoza miasta. Mając na uwadze stanowisko Urzędu Miasta (w szczególności prezydenta) mówiące, że BEZWGLĘDNE pierwszeństwo mają dzieci ze Stalowej Woli (i słusznie) zwracam się do rodziców ze Stalowej Woli których dzieci nie znalazły miejsca w przedszkolach o baczne przyjrzenie się listom i w przypadku gdy Waszym pociechom blokują miejsce dzieci spoza miasta, o zdecydowaną interwencję u dyrektora placówki i gdy to nie pomoże o interwencję w UM (najlepiej u prezydenta lub jego zastępcy). Panie prezydencie mam nadzieję, że dotrzyma pan słowa w tej sprawie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~......... | |
|
|
A co z dziećmi z okolicznych wiosek, w których nie ma przedszkoli? Gorsze są?
|
|
|
~~ | |
|
|
som
|
|
|
~~Edzio | |
|
|
No cush... wszystkie dzieci nasze są... Ale jak to kiedyś powiedzieli - niech się miasta walą, wieś się sama wyżywi. To i niech się sama wychowa A z tym już może być trudniej, bo, tu kolejny cytat, "chłop może i ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy"
Edzio |
|
|
~~mona | |
|
|
a jak bedziesz chcial zapisac dziecko do szkoly w innym miescie niz Stalowa, albo kobieta rodzić w Nisku? to co wtedy? wtedy nie bedziesz chcial rejonizacji
|
|
|
~~as | |
|
|
CYTAT Jak wiecie (a szczególnie zainteresowani tematem) w Stalowej jak zresztą w większości miast, brakuje miejsc w przedszkolach, tymczasem do przedszkoli w mieście przyjmowane są dzieci spoza miasta. Mając na uwadze stanowisko Urzędu Miasta (w szczególności prezydenta) mówiące, że BEZWGLĘDNE pierwszeństwo mają dzieci ze Stalowej Woli (i słusznie) zwracam się do rodziców ze Stalowej Woli których dzieci nie znalazły miejsca w przedszkolach o baczne przyjrzenie się listom i w przypadku gdy Waszym pociechom blokują miejsce dzieci spoza miasta, o zdecydowaną interwencję u dyrektora placówki i gdy to nie pomoże o interwencję w UM (najlepiej u prezydenta lub jego zastępcy). Panie prezydencie mam nadzieję, że dotrzyma pan słowa w tej sprawie. a ja mam nadzieje ze od razu wniesiesz skarge do najwyzszego trybunalu sprawiedlisowsci w UE, jaka to polska zla :zdechly: |
|
|
~~nnnnnnn | |
|
|
Do krytykujących:
gdzie płacicie podatki? u siebie czy w Stalowej? Więc domagajcie się od swoich władz aby otworzyły przedszkole w Waszej miejscowości, dlaczego mieszkańcy Stalowej mają płacić za przedszkola do których chodzą dzieci z innych miejscowości? Jeżeli będą wolne miejsca - proszę bardzo. |
|
|
~~ | |
|
|
Spoko git, jak ktoś zip - daje radę. W rozwadowie prawdopodobnie powstaną dwa przedszkola finansowane z UE, więc wszyscy się pomieszczą.
|
|
|
~~ | |
|
|
a niańke sobie zatrudnić, taką co to i dziecko popilnuje i obiad ugotuje a w dodatku jest młoda zgrabna, ma świetne podejście do dzieci i nie kradnie.
|
|
|