~~kasia | |
|
|
Mam licencjat z administracji, czy może mi ktoś doradzić jakie studia magisterskie (uzupełniające) można wybrać w Stalowej Woli ???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~monia | |
|
|
jest pedagogika magisterka
|
|
|
~~gregory | |
|
|
zobacz na stronie Kulu. www.kul.stalwol.pl
|
|
|
~~ | |
|
|
JEZELI CHODZI O STUDIA MGR W STALOWEJ WOLI TO NIE MA ZADNEJ OFERTY
|
|
|
~~zaq3 | |
|
|
CYTAT Jakie studia magisterskie uzupełniające wybrać w Stalowej Woli ? to zalezy co chcesz w zyciu robic |
|
|
~~jak to nie ma ??? | |
|
|
http://www.kul.stalwol.pl/nabor.html
|
|
|
~~zaq3 | |
|
|
CYTAT JEZELI CHODZI O STUDIA MGR W STALOWEJ WOLI TO NIE MA ZADNEJ OFERTY Leń i zrzęda |
|
|
~~Uzytkownik | |
|
|
W stalowej to chyba tylko zawodowkę kucharz-hutnik
|
|
|
~~;/ | |
|
|
przepraszam bardzo ja wlasnie skonczylam na kulu studia wiec nie robcie ze stalowej wiochi zabitej dechami ;/
|
|
|
~~Db30.wp.pl | |
|
|
przepraszam bardzo ja wlasnie skonczylam na kulu studia wiec nie robcie ze stalowej wiochi zabitej dechami ;/
Sorry,ale jeżeli chodzi o nasz KUL Stalowowolski to szukajcie bardziej prawdziwych i przyjaznych miejsc dla studentów, tu nie są przestrzegane żadne prawa studenta, dziekanat ma "monopol", najważniejsza jest kasa. Jest mi bardzo przykro,ze to piszę, ale niestety takie są realia |
|
|
~~Edzio | |
|
|
IMHO Rzeszów - Polibuda jak z administracji. Taniej wyjdzie niż na WSE w Stalowej. Nawet z dojazdami ;)
Zdravim, Edzio. |
|
|
~~bubu | |
|
|
:ysz:przepraszam bardzo ja wlasnie skonczylam na kulu studia wiec nie robcie ze stalowej wiochi zabitej dechami ;/
Sorry,ale jeżeli chodzi o nasz KUL Stalowowolski to szukajcie bardziej prawdziwych i przyjaznych miejsc dla studentów, tu nie są przestrzegane żadne prawa studenta, dziekanat ma "monopol", najważniejsza jest kasa. Jest mi bardzo przykro,ze to piszę, ale niestety takie są realia a ja bym nie chciał się utyskiwać "ze studentami", to koszmar spełnić wszystkie życzenia, nie uczyć się a potem szukać ratunku....gdzie?? w dziekanacie |
|
|
|
|
|
~bubu widzę, że nie miałeś okazji studiować na KULu w Stalowej, więc nie wiesz o czym piszesz. To prawda, liczy się tylko kasa, a dziekanat ma monopol na wszystko. Panie pracujące to całkowita kompromitacja. Jak byś się każdej z osobna spytał o daną rzecz, to nie zdziwiłbym się jak byś uzyskał tyle samo różnych wersji wyjaśnienia problemu, a jak któraś nie wie zupełnie co ma studentowi powiedzieć , to mówi, że trzeba złożyć pismo u dziekana i delikwenta ona ma z głowy. Normą jest, że w grafikach ma się w tym samym czasie wykłady z 2 przedmiotów, albo że wykładowcy według grafiku powinni jednocześnie prowadzić wykład i seminarium ze swoją grupą.
Inną sprawą jest fantastycznie układany plan studiów, tu już panie z dziekanatu mają mniej do powiedzenie, ale bez winy nie są. To, że na przykład, na I roku zaliczyło się już egzamin z logiki nie przeszkadza w niczym żeby na IV roku ująć w planie logikę raz jeszcze. W tamtym roku odbył się egzamin końcowy z przedmiotu o nazwie "globalne procesy społeczne", ale w tym roku jeszcze raz zaplanowano ten przedmiot, kiedy zwróciło się uwagę, że już to mieliśmy, to nagle nazwę zmieniono na "procesy ludnościowe". Układanie planu polega na tym, że wrzuca się do jednego worka co akurat jest pod ręką i z tego wychodzą studia na kierunku socjologia. Zatem jeśli chodzi o studia na stalowowolskim wydziale tej uczelni, to biorąc pod uwagę ilość wiedzy przekazywanej na wykładach (a więc poziom nauczania) i samą organizację uczelni (a raczej jej brak), szczerze odradzam podejmowanie tutaj jakiegokolwiek kierunku, no chyba, że zależy ci tylko na papierze i na niczym więcej. |
|
~~K | |
|
|
Powiem Ci drogi użytkowniku,że ja skończ. Studia na KUL-U i uważam,że poziom nauczania jest naprawdę wysoki,na kasie wcale im tak nie zależy skoro odwalają tyle studentów,panie z dziekanatu to rzeczywiście porażka,ale poza tym Szkoła na wysokim poziomie,tyle tylko,że ja skończ. Filię,a nie Wydział Zamiejscowy jak to teraz się nazywa,więc na pewno coś tam się zmieniło na gorsze,ale porównaj sobie z innymi prywatnymi szkołami,gdzie tylko płacisz i zaliczasz,i nic się nie nauczysz.Pozdrawiam
|
|
|
~~K | |
|
|
A i jeszcze dodam,że mają tam naprawdę dobrą kadrę, większość profesorów i doktorów, podczas gdy na innych prywatnych uczelniach przeważają magistrowie(wstyd!)czasem trafi się jakiś doktorek,a prof. ciężko ujrzeć!Także nie narzekaj bo KUL to dosyć prestiżowa uczelnia i nie każdy kto zacznie ma szansę skończyć, tylko dlatego,że płaci.
|
|
|
~~Student KUL | |
|
|
Ukończyłem studia na KUL u w Stalowej Woli i nie moge powiedziec ani jednego dobrego słowa o tej uczelni.
Co do kadry, KUL u nie stać na dobrą kadrę, i zatrudniają Ukrainców. Mnie uczyło 2 takich. Wykłady wyglądały tak, że oni uczyli się na nich jezyka polskiego. Jest tu bardzo niski poziom i bardzo fatalnie dobrane przedmioty. Bardzo malo przedmiotów zawodowych a cala masa "kulowskich" Co do czesnego w przeliczeniu na godzine wykladu jest bardzo wysokie. W ciągu 5 lat wzrosło o 90%. Obecnie studiuję 2 kierunek na WSiZ w Rzeszowie wiec mam porównanie. Tutaj czesne nie może wzrosnąc w ciągu studiów (musi byc uzasadnienie) inaczej zwracają pieniądze. Wykładowcy nie wolno wczesniej skonczyc zajęć /nagminne na KULu/, zadna godzina nie może przepaść. Dostajesz pisemną umowe realizacju programu studiów, w razie czego mozna sie ubiegoać o zwrot kosztów studiów. |
|
|
~~ | |
|
|
|
|
|
~~ | |
|
|
Jedna rada: trzeba wybierać prestiżowe uczelnie, ale w rzeczywistości nie ma to uzasadnienia, jeśli masz znajomości to i tak dostaniesz pracę bez względu na umiejętności
|
|
|
~~lol | |
|
|
proste bo wiazesz sie z nimi kontraktem placisz wymagasz tak samo jak w sklepie spozywczym placisz za batona to chcesz go dostac ;)
pozdrawiam slownik jezyka plskiego znalazlo by sie tam pare dobrych okresleslen ... |
|
|
~~ | |
|
|
Jaki język,taka uczelnia............Nikt, kto porządnie uczył sie w średniej szkole nie idzie na KUL.
|
|
|
~~k | |
|
|
LUDZIE WY JESTEŚCIE POJEB..., przepraszam za wyrażenie, ale jeśli ktoś mówi,że WSIZ jest lepszy niż KUL to nie może mieć równo pod sufitem!!!!
|
|
|
~~Justyna | |
|
|
A jednak moze byc bo ja tez robilam lizencjat na KUL a teraz jestm na WSIZ, wiec chyba lepiej wiem, a tak swoją drogą to skąd wiesz gdzie jak jest - tylko nie mów ze ci tak mówili bo mi tez opowiadają o zlotych górach.
|
|
|
|
|
|
Bardzo polecam nową Uczelnię: Wyższa Szkoła Humanistyczno- Ekonomiczna w Łodzi z Punktem w Stalowej Woli.
Istnieją od dwóch lat i mają bardzo ciekawą ofertę edukacyjną. Prowadzą rekrutację również na studia magisterskie (w WSHE zostały zniesione różnice programowe i można kontynuować studia mgr na innym kierunku niż na studiach licencjackich, np. osoba która ukończyła Administrację licencjat może kontynuować studia magisterskie na kierunku: Politologia, Zarządzanie, Pedagogika, filologia) poniżej podaję kontakt: Wyższa Szkoła Humanistyczno- Ekonomiczna w Łodzi Stalowa Wola, Al. Jana Pawła II 2A tel. 015 843 34 48 stalowawola_(at)_wshe.lodz.pl Prowadzi rekrutację na następujące kierunki: Politologia I i II stopnia: - administracja publiczna - administracja wymiaru sprawiedliwości - studia europejskie - bezpieczeństwo państwa - studia międzynarodowe Zarządzanie I i II stopnia - marketing - rachunkowość - ubezpieczenia - zarządzanie firmą - zarządzanie potencjałem ludzkim - biznes międzynarodowy - logistyka - finanse i bankowość - zarządzanie innowacyjne Filologia I i II stopnia -Filologia angielska -Filologia germańska -Filologia polska Pedagogika I i II stopnia -doradztwo zawodowe i personale - edukacja wczesnoszkolna - edukacja przedszkolna - pedagogika i promocja zdrowia - pedagogika opiekuńczo- wychowawcza - pedagogika resocjalizacyjna - praca socjalna - prewencja patologii i zagrożeń społecznych - psychopedagogika - opieka nad osobami starszymi |
|
|
|
|
CYTAT A jednak moze byc bo ja tez robilam lizencjat na KUL a teraz jestm na WSIZ, wiec chyba lepiej wiem, a tak swoją drogą to skąd wiesz gdzie jak jest - tylko nie mów ze ci tak mówili bo mi tez opowiadają o zlotych górach. wsiiz ?? z całym szacunkiem ale przecież tam są same nieroby ;)hehe kasa kasa kasa ! uśmiechnięci studenci, przyjaźni wykładowcy i co roku kolejna fala "wykształconych" bezrobotnych hehe dziennikarze po tym wsizie to nadają się co najwyżej do robienia ulotek reklamowych hehe z całym szacunkiem poziom kulu w Stalówce a poziom jakiejkolwiek prywaciary w Polsce za kase to jak "niebo a ziemia" hehe ;) pozdr dla studentów KUL Stw i Polibudy ;-) [IMG]http://img197.imageshack.us/img197/1930/photo1507fg0.gif[/IMG] |
|
|
|
|
Wyższa Szkoła Humanistyczno- Ekonomiczna w Łodzi ?? co to za uczelnia niby ?? Gdzie to jest bo chyba nie w STW!!
thm6 |
|