|
|
|
echelon,
Twoja wypowiedź potwierdza moje domniemania: CYTAT Wypowiedzi niektórych osób wyraźnie wskazują, że są to osoby, którym nie zależy na tym co dzieje się w blokach, bo mieszkają w prywatnych domach i sami włączają sobie ogrzewanie kiedy chcą.
Który z prezesów spódzielni mieszka w blokach? !!! @@@ |
|
|
|
|
@@@ |
|
Dołączył: 13 Maja 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT gb74 normalnie okres grzewczy zaczyna się ok 10.października lub gdy średnia temperatura spadnie poniżej 10\' chyba, tak mi się wydaje,że kiedyś zaczynali 15 lub gdy temp spadła przez chyba 3 dni poniżej 10\'[/cytat] no i z tego ci się orientuje to już była 4 noc poniżej 10 stopni i co? i nico dodam że u mnie na klatce wisi ogłoszenie że uzupełniają instalacje grzewcza od 15 września |
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Na Staszica grzeją
|
|
|
|
|
Tak jak pisałem, Spółdzielnia Mieszkaniowa także zaczęła grzanie.
|
|
|
|
|
Napełnili tylko instalacje jakiś tydzień temu, ale nie grzeją. W mieszkaniu u mnie bardzo zimno.
|
|
|
|
|
Być może, zanim się wszystko ruszy, to do wieczora ciepło wszędzie dotrze. U mnie grzeją od rana.
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
na alejach już kaloryferki z każdą chwilą coraz cieplejsze
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
I u mnie, na Wojska Polskiego, też grzeją
Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|
|
|
|
u mnie dalej nic. jana pawla
|
|
|
|
|
u nas w klatce zadłuzenie sięga 40% 4 / 10 ma problemy z płąceniem. Klatke obok chyba 50%. To jak może byc mowa o szybkich zwrotach nadpłat itp skoro nie ma z czego.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Zwrot nadpłaty polega na tym, że kolejne rachunki płaci się mniejsze.
|
|
|
|
|
U mnie w klatce 6/10 mieszkań jest zadłużonych. Patrząc na nich nigdy bym nie powiedział, że mogą nie płacić
|
|
|
|
|
jurand ale żeby rozliczyli musza miec z czego.
Tak samo żeby była wspólnota musi być troche % tych mieszkańców a jak co drugi płaci z opóżnieniem to gdzie tu mówić owykupie "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
I jeszcze ci cos powiem geniuszu. KAŻDY jak tylko wyprowadza sie do własnego domu nagle, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki przestaje kochać cieplo, bo wtedy SAM za siebie odpowiada. Natomiast we wspólnotach czy blokach mieszkaniowych każdy ma to w tyłku i grzeje na full - często kosztem sąsiadów.[/cytat]
Nie KAŻDY!! Bo ja sobie grzeję w kominku od dwóch tygodni i w d**ie mam koszty.Ma być ciepło i przyjemnie |
|
|
|
|
Oprócz podziękowań dla Stalówki1 chcemy podziękować pracownikom i prezesowi PEC za tak szybkie uruchomienie ciepełka!!!
@@@ |
|
|
|
|
misia a czemu ty gadasz w liczbie mnogiej.
3 osoby na krzyż były za i teraz rozdwojenie jaźni czy co. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
echelon Robi mi się niedobrze od ,,twoich ,,komentarzy, tylko bzdety kolejne wypisujesz nic nie wnoszące do tematu ,samo pisanie żeby zaistnieć ,żenda.
|
|
|
|
|
CYTAT I jeszcze ci cos powiem geniuszu. KAŻDY jak tylko wyprowadza sie do własnego domu nagle, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki przestaje kochać cieplo, bo wtedy SAM za siebie odpowiada. Natomiast we wspólnotach czy blokach mieszkaniowych każdy ma to w tyłku i grzeje na full - często kosztem sąsiadów. Nie KAŻDY!! Bo ja sobie grzeję w kominku od dwóch tygodni i w d**ie mam koszty.Ma być ciepło i przyjemnie [/cytat] Owszem, to jest tylko dogrzewanie. Ale włącz sobie NORMALNE ogrzewanie, tj. równoważne do miejskiego np gazowe czy "pecowe". Większość ustawia na 18st. i uruchamia dopiero w listopadzie, na wszystkich świętych ... |
|
|
|
|
Obywatel ko, to chyba z dobrobytu panującego obecnie tak marzniecie?
Ja uważam, że na cieple, jedzeniu i ogólnie zdrowiu nie opłaca się oszczędzać. Leczenie wyniesie więcej niż zapobieganie. |
|
|
|
|
Jacuś 85,
Ty się wróć do szkoły, widać, że nie umiesz policzyć do 10 /zakres wiedzy klasy 1 podstawówki/, nie umiesz też odczytywać wskazań termometru /u mnie nigdy nie było 30 st. ciepła z powodu ogrzewania ?!?!?/, a poza tym trzeba było spytać ile interwencji było w spółdzielniach. Ale skoro jesteś taki rozgżany to Ci gratuluję... @@@ |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Nie KAŻDY!! Bo ja sobie grzeję w kominku od dwóch tygodni i w d**ie mam koszty.Ma być ciepło i przyjemnie Owszem, to jest tylko dogrzewanie. Ale włącz sobie NORMALNE ogrzewanie, tj. równoważne do miejskiego np gazowe czy \"pecowe\". Większość ustawia na 18st. i uruchamia dopiero w listopadzie, na wszystkich świętych ... Jakoś grzejemy od czterech lat gazem i nie zbankrutowaliśmy, a Juranda popieram na podstawowych rzeczach się nie oszczędza! |
|
|
|
|
Kochani,
dzięki piękne za propozycję wyborczą, hmm zastanowię się!!! Pani Prezydent czy Pani Prezes to brzmi dumnie, ale przede wszystkim jest to ogromna odpowiedzialność za ludzi i służba dla ludzi. Póki co cieszę się, że zauważono problem ogrzewania mieszkań, chyba o tydzień za późno, ale może w przyszłym roku sami będziemy o tym decydować. To nie takie trudne - wystarczy uzyskać odrębną własność mieszkania (ważny termin to 31.12 2009r.!!!), założyć małą spółdzielnię np . 1,2 lub 3 bloki, albo wspólnotę! |
|