|
|
|
W związku ze zbliżającym się 50-leciem Kina Wrzos w Stalowej Woli - zbieramy propozycje, jaki film spośród dystrybuowanych dotąd w Polsce - chcielibyście obejrzeć na dużym ekranie podczas obchodów rocznicy we wrześniu. Spośród zebranych propozycji, wybierzemy te najciekawsze, najczęściej powtarzające się - a z nich utworzymy sondę, gdzie internauci w głosowaniu wybiorą "ten najlepszy" film. Wybrany film postaramy zaprezentować w Kinie Wrzos podczas jubileuszu, który będzie miał miejsce w dniach 21 - 23 września 2007 roku. Jeśli macie propozycje - co byście chcieli zobaczyć w Kinie - piszcie - być może właśnie Wasza propozycja będzie wyświetlana. Swoje propozycje można zgłaszać w tym wątku do 1 września br. Wśród uczestników sondy rozlosujemy trzy karnety na imprezy obchodów 50-lecia Kina Wrzos. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zdecydowanie Donnie Darko
|
|
Dołączył: 17 Lip 2007r. Skąd: z czeskich filmów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Letjat zhuravli czyli Lecą żurawie – ten film oglądałem we Wrzosie jakieś… 20 lat temu
Jutro To Dziś Tyle Że Jutro |
|
~~berry | |
|
|
"Złodzieje rowerów" - polski film z kręgu tzw. niezależnych. W Stalowej Woli temat na czasie.
|
|
|
~~Rosia | |
|
|
green street elite- HOOLIGANS
|
|
|
~~ZZZ | |
|
|
Eurotrip
|
|
|
~~ | |
|
|
"MOTÓR"
|
|
|
Dołączył: 19 Cze 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
"Pulp Fiction"
|
|
~~HOOLIGANS | |
|
|
HOOLIGANS
|
|
|
~~marcos | |
|
|
"Niekonczaca sie opowiesc".
|
|
|
|
|
|
TITANIC
Fire walk with Me |
|
~~Kamilek | |
|
|
Elo
Ja Chcialbym Ogladnać Harrego Pottera I Zakon Feniksa |
|
|
~~Edzio | |
|
|
Ja zestaw poranków a potem trzy godziny kroniki filmowej.
|
|
|
~~ | |
|
|
"Złodzieje rowerów" - polski film z kręgu tzw. niezależnych. W Stalowej Woli temat na czasie.
To chyba włoski film Vittoria De Sici z 1948 |
|
|
~~berry | |
|
|
sorry "Marco P.i złodzieje rowerów" reżyseria
Bodo Kox |
|
|
~~xxx | |
|
|
Moja propozycja to cykl filmów z różnych gatunków.Fantastyka-"Odyseja kosmiczna","Obcy-ósmy pasażer Nonstromo","Matrix".Wojenne-"Aleksander","Królestwo niebieskie","Potop","Szyfry wojny".Komedie-"Miś","Fasola na wakacjach","Świat się śmieje".Horror-"Frankestein","Piła 2i3" i wiele innych.Gatunki można wymieniać i wymieniać.Nie powinno zabraknąć też filmów przyrodniczych i dobrych popularno-naukowych,dokument z życia miasta powinien uświetnić zakończenie obchodów.Jeżeli ktoś prowadził statystyki wyświetlanych filmów i ludzi na nie przychodzące to może wygra film który miał najlepszą oglądalność.Ja osobiście chciałbym zobaczyć najnowszy hit z kina światowego, ale to zależy w dużej mierze od zasobności portfela organizatorów.
|
|
|
~~berry | |
|
|
To nie zależy od zasobności portfela. Nowości trafiają do multipleksów. Tyle jest kopii danego filmu, ile multipleksów. To jest biznes, nie ma żadnych sentymentów. Cena filmu jest zryczałtowana, ale kopia dostępna dopiero wtedy, gdy multipleksy a zatem dystrybutor,się obłowią i chcą nowy tytuł.
|
|
|
Dołączył: 17 Lip 2007r. Skąd: z czeskich filmów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Polecam „W Sobotę Bal” z roku 1961 - produkt Amatorskiego Zespołu Filmowego „Wrzos” w Stalowej Woli
http://www.youtu(...)&search= http://www.youtu(...)XgBNtJVw Jutro To Dziś Tyle Że Jutro |
|
~~man | |
|
|
"Wojownik" - film o Marku Piotrowskim
|
|
|
~~scyzor | |
|
|
"Zawód reporter" Antonioniego
|
|
|
~~Kinga | |
|
|
A może coś z Bollywood. Pojawił się właśnie "Don".
|
|
|
~~scofield | |
|
|
Wyznania gejszy
|
|
|
~~poręby | |
|
|
"Straż nocna"Greenwaya z Zakościelnym!
|
|
|
~~jurij | |
|
|
Podobno Maciej Zakościelny ma być gościem jubileuszu "Wrzosu".
|
|
|
~~krwawy ludwik | |
|
|
ojciec chrzestny plzzzzz
|
|
|