Dołączył: 19 Lut 2008r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Witam,
chciałem skorzystać z usług wymienionego w temacie serwisu - wymiana rozrządu - Ford Focus-2000-1,8 TDI. Ktoś korzystał i może podzielić się uwagami odnośnie obsługi i ich cen na rynku ? Szczątkowe informacje jakie do mnie dotarły - że jest bardzo solidnie, ale nie mam inf. od konkretnej osoby, która coś u Nich robiła. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witam ,mój znajomy serwisuje u nich cały czas golfa IV i jest zadowolony. Może nie są tani ale napewno fachowcy . Moim zdaniem spokojnie możesz tam wykonać fachową naprawę.
|
|
Dołączył: 24 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
nie są tani
każda wykonana czynność ma swoją cenę ale za to dostaję się książeczkę,gwarancję na robotę sama u nich wserwisuję auto i jestem zadowolona... polecam Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.] |
|
|
|
|
Do Forda to chyba nie znajdziesz w mieście lepszego fachowca. Ale to tylko moje zdanie!
TurboDymoMan lepszy od Chucka Norrisa! |
|
|
|
|
Rozrząd z usługą ok.450zł, solidnie + gwarancja.
Polecam. |
|
|
|
|
Spokojnie, ja korzystam z ich usług od nastu lat ( jeszcze warsztat był na Poniatowskiego)nie tanio, ale sprawnie i solidnie, nigdy nie miałem zastrzeżeń. Wspomóż się kodami ze strony głównej.
|
|
|
|
|
Ja ich polecam. Mają świetnych mechaników - w końcu to tegoroczni wicemistrzowie Polski w mechanice, a wcześniej byli mistrzami. Może są tańsze zakłady w Stalowej, ale ten jest solidny, mają dobry sprzęt i fachowców. Więcej na ich temat w linku: http://sztaf(...)emid=371
|
|
|
|
|
Witam wszystkich.
Chciałem tylko podzielić się z wami tym co mnie spotkało w tym serwisie. Dwa lata temu kupiłem samochód i zacząłem go serwisować w tym serwisie dostałem książeczkę i gwarancję na wszystko. Na początku serwisowania po wymianie wszystkich płynów jakimś cudem po pewnym czasie odkręcił się mi filtr oleju i olej wyciekł w czasie jazdy, pomyślałem sobie że wszystkim może się to trafić, po jakimś czasie padło mi sprzęgło też je robiłem u nich zrobili w ciągu 2 dni fakt to się liczy ale co z tego jak po 3 miesiącach się rozleciało. Pojechałem do nich ponownie nie jestem mechanikiem więc powiedziałem ze co jest do zrobienia to nich zrobią i pewnie dlatego płaciłem całkiem niezłe sumy pieniędzy za roboty bo zawsze coś znaleźli rozwalone, no ale to było kiedyś. Wszystko to mogłem przeżyć ale teraz już przesadzili. Ostatnio wymieniałem u nich wszystkie płyny jak co roku i po niecałym miesiącu przyszły te duże mrozy, samochód stał pod blokiem przez te 3 dni mrozów, niestety jak chciałem go odpalić to się nie dało, nie oddałem go do serwisu o którym tu mowa bo było już około 20:00. Zadzwoniłem do znajomego mechanika który przyjechał po mój samochód lawetą (nie pisze kto to był bo powiecie że robie reklamę) i zaciągnął go do siebie na warsztat,gdy odjechał zobaczyłem w miejscu gdzie stał samochód ze jest ogromna plama oleju. Wcześniej u niego nie robiłem bo chciałem mieć książeczkę z serwisu Boscha no i Bosch był i jest chwalony jako naj. Wracam do dalszej opowieści, tek mój znajomy po przyjeździe do siebie na warsztat zaraz do mnie zadzwonił i kazał mi przyjechać do niego szybko bo chce mi coś pokazać. Okazało się ze płyn chłodniczy który nie powinien zamarzać zamarzł, nic nie dolewałem do niego bo w Boschu mi go wymieniali. Co się okazało że blok silnika pękł i to przez to ze zamiast boryga była jakaś różowa woda która zamarzła i wszystko rozsadziła. No to by było tyle. Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
|
są mistrzami w wyciaganiu kasy, zrobili mi przełacznik zespolony za 250 zeta, ktory wytrzymał pół roku(wczesniej ściema typu; podaja symbol i sprawdz w sklepie nowy a w sklepie okazuje sie że z symbolu to jakas specjalna wersja na zamowienie 1500zeta! no to sie wydaje 250 zeta okazja no to robimy) a gosciu z LOKu zrobił to za 50 zeta i dziala do dzis. Druga sprawa to padl mi immo i panowie z boscha chcieli mi wcisnac nowy komp za 4000pln!!! a okazalo sie potem w autoryzowanym serwisie trzeba bylo tylko wczytac nowe kody -150zł!!! komentarz chyba zbedny
|
|
|
|
|
Witam wszystkich ciekawe jak to jest możliwe, ze ktoś kupuje telewizor w sklepie psuje mu się po dwóch latach naprawia go na gwarancji potem pęka mu na pół kineskop i już nie jedzie z pisemną gwarancją tylko jedzie do kolegi elektronika i naprawia na swój koszt tylko CHORY LUB NIESPEŁNA ROZUMU by tak postąpił ,a tak zrobił gość z pękniętym rzekomo blokiem w samochodzie.Wydaje mi się ,że z tą ilością usterek to chyba przesadził i to go zdradziło kim jest naprawdę ,a może to jakaś KONKURENCJA pisze takie opowieści???.Znam ten serwis , a ci co korzystali z ich usług wiedzą doskonale ,że nie jest to możliwe.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
oj, wciąż gra o klientów...
jeden na drugiego, drugi na pierwszego. Nie macie co robić?? Widzę,ze znów powrócił odwieczny temat mechaniki pojazdowej... Jak bumerang,aż do znudzenia |
|
|
|
|
A ja sobie cenie ich gwarancję wszystko na piśmie nic na gębę .warunki gwarancji są jasno napisane w Książeczce Serwisowej.Serwisuje już auto FORD MONDEO 1.8 TD parę lat i nie miałam problemów z ty serwisem tym bardziej się dziwie jak rObertos mógł płacić na gwarancji to się kupy nie trzyma ,a paliwo to sobie chyba do komarka wzięli TE CZASY MINĘŁY DAJ NA WSTRZYMANIE.
|
|
|
|
|
Jedno jest pewne co do tego serwisu,że znają się tylko dobrze na Fordzie,inne marki powinni sobie odpuścić.
A opinia ta nie jest żadną ściemą,czy reklamą a wynika z doświadcznia. Ps. co do tych książeczek to pozory mylą |
|
|
|
|
[cytat]No widocznie nie minely
Wszystko jasne jest teraz zima pewnie tatuś jeżdzi na opale to wzięły se chłopy i chyba do pieca spuściły ja tak to rozumiem. |
|
|
|
|
macioski
Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Blok silnika to nie jest część za 5zł, gdyby była wina płynu na pewno byś to reklamował. Wydaje mi się że troszkę przesadziłeś z oczernianiem kogoś. |
|
Dołączył: 31 Sty 2009r. Skąd: z II irlandii ;-) Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Tak sie złożyło że kiedyś skorzystałem z usług tego warsztatu ale to był mój pierwszy i ostatni raz kiedy postawiłem tam swoją noge.
Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO |
|
Dołączył: 24 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Jedno jest pewne co do tego serwisu,że znają się tylko dobrze na Fordzie,inne marki powinni sobie odpuścić. A opinia ta nie jest żadną ściemą,czy reklamą a wynika z doświadcznia. Ps. co do tych książeczek to pozory mylą i muszę Ci powiedzieć,że tutaj się mylisz co do innych marek: mam audi i tylko oni znaleźli mi usterkę, o której żaden inny mechanik nie słyszał (byłam u 4) a książeczki: miałam robotę na gwarancji takowej książeczki i było okey Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.] |
|
|
|
|
W moim PASSACIE 1.9TDI 2002 z rok temu padł komputer nie zapalał na ciepłym silniku na zimno super tez jezdziłem od jednego do drugiego i nikt nie wiedział o co chodzi.Za 2 godziny był telefon ze uszkodzony jest komputer trzeba wgrać nowy program zrobili to wtedy za 400 zł do dziś działa a straszyli mnie inni tysiącami złot za wymiane.Ja bym Pawlika polecał.
|
|
|
|
|
Jakby nie byli tacy dobrzy, to by nie wygrywali co roku konkursu ogólnopolskiego
|
|
|
|
|
CYTAT Witam wszystkich ciekawe jak to jest możliwe, ze ktoś kupuje telewizor w sklepie psuje mu się po dwóch latach naprawia go na gwarancji potem pęka mu na pół kineskop i już nie jedzie z pisemną gwarancją tylko jedzie do kolegi elektronika i naprawia na swój koszt tylko CHORY LUB NIESPEŁNA ROZUMU by tak postąpił ,a tak zrobił gość z pękniętym rzekomo blokiem w samochodzie.Wydaje mi się ,że z tą ilością usterek to chyba przesadził i to go zdradziło kim jest naprawdę ,a może to jakaś KONKURENCJA pisze takie opowieści???.Znam ten serwis , a ci co korzystali z ich usług wiedzą doskonale ,że nie jest to możliwe.Pozdrawiam Kolego samochód nie był na gwarancji bo u nich gwarancja to nie istnieje. Nie jestem KONKURENCJĄ jeśli chcesz zobaczyć uszkodzony silnik to pisz do mnie na prywatny to Cię zaprosze do mnie do garażu i sobie zobaczysz niedowiarku. Pozdrawiam |
|
|
|
|
Taaa a nasi policjanci wygrywają w ratownictwie drogowym a jak wypadek jest to nie rusza ręką bo strach.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT macioski Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Blok silnika to nie jest część za 5zł, gdyby była wina płynu na pewno byś to reklamował. Wydaje mi się że troszkę przesadziłeś z oczernianiem kogoś. Masz racje przesadziłem. Byłem w serwisie i nie chcieli ze mną rozmawiać zbyli mnie jak dym z papierosa. Nie mam na nich dowodów że to ich wina że pękł blok, przecież mogłem sam dolać sobie wody do chłodnicy. |
|
|
|
|
drodzy sa za kazdy drobiazg potrafia naliczyc kase,ale sa dobrzy
a co do ciebie robertos to jak dobrze kojarze to sam prowadzisz warsztat ??? |
|
|
|
|
Nie polecam nikomu korzystania z usług tej firmy.Po pierwsze,ceny które podają na stronie nie są adekwatne do kosztów rzeczywistych.Zasugerowalam sie niższa cena za wykonanie usługi, A efekt koncowy-dwukrotnie wyższa kwota.Druga kwestia to gwarancja bez limitu km przez rok,bardzo kusząca propozycja!!No i w moim przypadku po odebraniu wtryskiwaczy i pompy po regeneracji (koszt usługi to 3700zl)samochód wskazywał spalanie 13l/100km,mąż zadzwonił z taka informacja do właściciela który stwierdził że trzeba przejechać trochę co by się wtryski ułożyły.Po przejechaniu około 200km samochód wskazwskazywał zużycie paliwa 8l/100km więc zdecydowanie za dużo.Skorzystalismy z gwarancji wysyłając wtrysku do popraw.Odpowiedz jaja otrzymaliśmy była pozwalająca,we wtryskach są i piłki a to nie podlega gwarancji i jeżeli chcemy to mogą zregenerować owa wtrysku za kwotę około 1450zl.Podziekowalismy za wszystko,Pani w recepcji stwierdziła że nie wymieniliśmy zbiornika paliwa i to nasza wina 😁 (zbiornik i układ był czyszczony.a owa kobieta nie ma chyba pojęcia o cenie zbiornika,przytoczyła też "przypowiesc"o telewizorze o którym można czytać w wypowiedziach ponizej)po czym ironiczny tonem zostałam pozdrowiona😃W związku z zaistniałą sytuacją udać się do Rzecznika Praw konsumenta.Czy to jest normalne żeby po naprawie której koszt wyniósł 3700zl i po przejechaniu 200km po raz kolejny należy wydać 1450zl????
|
|
|
|
|
Nie polecam nikomu korzystania z usług tej firmy.Po pierwsze,ceny które podają na stronie nie są adekwatne do kosztów rzeczywistych.Zasugerowalam sie niższa cena za wykonanie usługi, A efekt koncowy-dwukrotnie wyższa kwota.Druga kwestia to gwarancja bez limitu km przez rok,bardzo kusząca propozycja!!No i w moim przypadku po odebraniu wtryskiwaczy i pompy po regeneracji (koszt usługi to 3700zl)samochód wskazywał spalanie 13l/100km,mąż zadzwonił z taka informacja do właściciela który stwierdził że trzeba przejechać trochę co by się wtryski ułożyły.Po przejechaniu około 200km samochód wskazwskazywał zużycie paliwa 8l/100km więc zdecydowanie za dużo.Skorzystalismy z gwarancji wysyłając wtrysku do popraw.Odpowiedz jaja otrzymaliśmy była pozwalająca,we wtryskach są i piłki a to nie podlega gwarancji i jeżeli chcemy to mogą zregenerować owa wtrysku za kwotę około 1450zl.Podziekowalismy za wszystko,Pani w recepcji stwierdziła że nie wymieniliśmy zbiornika paliwa i to nasza wina 😁 (zbiornik i układ był czyszczony.a owa kobieta nie ma chyba pojęcia o cenie zbiornika,przytoczyła też "przypowiesc"o telewizorze o którym można czytać w wypowiedziach ponizej)po czym ironiczny tonem zostałam pozdrowiona😃W związku z zaistniałą sytuacją udać się do Rzecznika Praw konsumenta.Czy to jest normalne żeby po naprawie której koszt wyniósł 3700zl i po przejechaniu 200km po raz kolejny należy wydać 1450zl????
|
|