NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Szukamy lokalnego Kononowicza!,
~~Edzio
ff
Wysłany: 14 Wrz 2007r. 22:43  
Może byśmy znaleźli lokalnego Kononowicza, którego solidarnie wybierzemy do sejmu, co Wy na to? Założymy coś w rodzaju Komitetu Kierującego Lokalnym Kononowiczem (KKLK), będziemy mu po wyborach przesyłać polecania sms'ami smiech2. Składajcie propozycje imienne, w razie czego możemy później iść z informacją do Wybrańca i wyjaśnić mu sprawę.
Edzio

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 14 Wrz 2007r. 22:43  

~~
ff
Wysłany: 15 Wrz 2007r. 10:21  
Jedyny kandydat na stanowisko naszego Konowicza to Janusz Kotulski.

~~Edzio
ff
Wysłany: 15 Wrz 2007r. 12:44  
Mi raczej nie chodziło o sam poziom inteligencji, tylko o to, czy da on sobą kierować. Obawiam się, że ten kandydat nie spełnia takiego warunku.
Edzio

~~
ff
Wysłany: 15 Wrz 2007r. 15:45  
a Błądek z PiS?

~~Barwinek
ff
Wysłany: 15 Wrz 2007r. 16:07  
A Szlęzak z cholera wie czego? Idealny. Naobiecywać, a potem wypiąć się na wszystkich.

~~
ff
Wysłany: 15 Wrz 2007r. 16:25  
Uzytkownik, ktory zalozyl tego posta musi byc troche uposledzony. Przeciez wszystkim zalezy na dobru polski a nie robieniu z sejmu cyrku. Kononowicz jest ofiara ludzi nie kompetentnych. Zrobili z niego posmiewisko.

~~
ff
Wysłany: 15 Wrz 2007r. 16:27  
a może ty Edzio Frajerze

~~Edzio
ff
Wysłany: 15 Wrz 2007r. 16:41  
~ sam jesteś frajerem, skoro pisząc to nie podasz swojego nicka (nawet gdyby to miało być ciota_okrutna) jezyk
Do poprzedniego przedmówcy - komu ma zależeć na dobru kraju? I jakiego kraju? Tego, który nas wszystkich ma głęboko w dupie, tego kraju, w którym płacąc połowę swoich dochodów na ubezpieczenie i inne sprawy nie należy nam się prawie nic, albo musimy błagać o podstawowe świadczenia, podczas gdy krętacze i złodzieje pławią się we wszystkim? A może tym ludziom, którzy zachowują się jak niespełna rozumu, dbają tylko o siebie i swoje interesy? Dlatego i my musimy zadbać o siebie. Pisząc tego posta śmiałem się w kułaki, ale jak widzę Wasze odpowiedzi to przestaję się dziwić, czemu jesteśmy takim chorym narodem. Kogo chcecie wystawić ze Stalowej Woli, tak na serio, do sejmu? No kogo? Bo ja z tych, którzy będą kandydować, nie widzę żadnego człowieka godnego na tym stanowisku. Podajcie przykład jednej tylko osoby ze Stalowej Woli, do której nikt się nie przyczepi, zamiast pieprzyć tylko o tych, którzy się nie nadają.

ff
Wysłany: 15 Wrz 2007r. 17:08  
~edzio konkluzja jest jedna - musisz wysunąć swoją kandydaturę. jestem pewien, że ty najlepiej byś wiedział co trzeba zrobić żeby było lepiej; i to w każdej dziedzinie

Prywatna wiadomość 

~~Marcin'd
ff
Wysłany: 15 Wrz 2007r. 17:14  
Kraj jest taki jaki tworzy go spoleczenstwo w nim mieszkajacy. To oni wybieraja kto ma rzadzic, to oni swym olewajacym stosunkiem niszcza to panstwo. Taki stosunek "wybierzmy debila bedzie smiesznie" na pewno nie poprawi panstwa. Zamiast narzekac tylko, trzeba sie wziasc do roboty. Nie pasuje ci panstwo, lec do Irlandii na zmywak. Tam beda cie traktowac z "szacunkiem".

~~
ff
Wysłany: 15 Wrz 2007r. 23:09  
Marcin,d masz racje! . A kto ci edzio kaze tutaj siedziec. Jedz za granice to zobaczysz jak tam jest.Bedziesz zapieprzal od rana do wieczora, a jak sie cos odezwiesz to ci powiedza: Jak ci sie nie podoba do spadaj do domu! A rachunki trzeba placic. A w kraju jest balagan przez wlasnie takie osoby jak ty! Taki jak ty wybierze kogos w stylu Kononowicza bo to zabawne, a pozniej narzeka , ze kraj nic dla niego nie robi. Smieszny jestes. Zapewne jestes nastolatkiem a jak nie to myslisz jak nastolatek.

~~Edzio
ff
Wysłany: 16 Wrz 2007r. 01:17  
Odpowiem Wam po kolei:
@Echelon - bardzo Ci dziękuję za uznanie. Naprawdę uważasz, że mógłbym się nadać? jezyk

@Marcin'd - skończyłeś pieprzyć? Może tak teraz pora pomyśleć. Kto napisał "wybierzmy debila, będzie śmiesznie"? Widzę, że nie rozumiesz mojej idei. Ja nie zaproponowałem wyboru debila. Wręcz przeciwnie, zaproponowałem wybór kogoś, kto by spełniał (oczywiście pobożnie ;) ) nasze, czyli lokalne oczekiwania w sejmie. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że jest to nierealne, tak samo jak to, że wybierzemy osobę kompetentną do sejmu. Dlaczego? Odpowiem niżej. Co do "nie pasuje Ci państwo..." i wyjazdu. A może ja nie chcę wyjeżdżać, albo nie mogę, albo.. itd. Co masz na myśli mówiąc "weźmy się do roboty"? Od 18-tu lat bierzemy się do roboty, i jakie są tego efekty widać dzisiaj. Widać jacy ludzie są w polityce, jakie mamy prawo, jakie mamy.. wszystko, cały kraj. Popatrz - załóżmy, że znajdzie się taka osoba ze St. W. na którą zagłosujemy wszyscy, ale będzie na niskim numerze listy. I co? Przejdzie? Nie przejdzie, bo takie są przepisy wyborcze. Bo przykładowo Giertych, Lepper czy inny **** nie dostanie ani jednego głosu a i tak wejdzie do sejmu, bo takie są właśnie przepisy - głosujemy na partię, nie na ludzi. Kolejny przykład - za komuny ludziom jak chcieli podnieść o parę zł opłaty za czynsz, to wychodzili na ulicę strajkować, powiedz mi gdzie są teraz ci krzykacze-pieniacze? Widzisz co wywalczyli (sobie) w Polsce? Jakie stanowiska, kasę etc. To już trwa od dziesięcioleci i nie zmieni się w ciągu najbliższych (kilku) wyborów. To się zmieni wtedy, gdy zmieni się mentalność Polaków. A to z kolei nieprędko się zmieni.

@~ - nie chce mi się z Tobą gadać.

~~cris-cros
ff
Wysłany: 16 Wrz 2007r. 06:32  
Kiedys prez. Nixon powiedział" " Dobry komunista to tłusty komunista"- On Wiedzial !!!
Od tych słów poszły czyny /tylko kto to zrozumie/ w postaci ekspansji chorej zywnosci/ czyt. zatrutej lub bardziej trafnie NAWOZU !!!
Tym wysmienitym odkryciem było raczenie nas wszelkiego typu fast foodami oraz cola pepsi itd.
NIedlugo po tym zajęlismy pierwsze miejsce w świecie pod względem ilości zjadanych cukrów- 80 kg/łeb. W swietle biochemii WINNO BYĆ 18-20 kg na rok.
NIe trzeba być zbytnio biegłym aby zauważyc ze taka ilość powoduje patologiczną czynność mózgów ludzkich- co zauwazyl prof J. Aleksandrowicz.
WIec jest to tak, że naród o takim potencjale intelektualnym/infekcja mózgu/ zawsze wybierze NAJGORSZYCH, bo łatwo mu wmowić/ niewwolnik !!!/
Eric Froom ---" Patrząc na Kule ziemską z perspektywy, to jestesmy bandą szalencow, ktorych nalezy izolowac, tylko kto kogo ma izolowac jak wszyscy są szaleni, a szalenstwo uwazamy za norme"
Lekarstwem na patologiczną czynność mózgów / niewolnictwo/ jest odzywianie- jakie??-- najprościej/ dieta naszych dziadków lub optymalna jak kto woli.
INNEJ DROGI NIE MA, O CZYM NIEKTÓRZY JUŻ WIEDZĄ !!!"Chory" naród zawsze wybierze chorego , bo to "swój".

~~O.C.Ż.
ff
Wysłany: 16 Wrz 2007r. 07:04  
W swietle powyzszego, w jakimś sensie wszyscy jestesmy "kononowiczami"- co widać i słychać.....

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »