~~Iwa | |
|
|
Gdzie można wyrzucić zużyte baterie?Czy są w Stalowej Woli jakieś specjalne pojemniki na tego typu niebezpieczne odpady?Kiedyś takie pojemniki stały w przedszkolu na ulicy Poniatowskiego,ale było to chyba związane z jakąś ekologiczną imprezą dla dzieci.Uważam ten temat za bardzo ważny,ponieważ baterie stanowią duże zagrożenie dla gleby i wody a tym samym dla człowieka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~ALICJA | |
|
|
Tam gdzie był Albert (obecnie Carrefour) tylko na 1. piętrze w sklepie ze sprzętem AGD jest takie pudełko i tam można wrzucać zużyte baterie.
|
|
|
~~Paweł | |
|
|
Widziałem również w Eltexie,za wiaduktem jadąc w stronę Tesco.
|
|
|
~~ | |
|
|
All in itd...Czy Ty czasem nie przesadzasz?!
|
|
|
~~ | |
|
|
Baterie mozna zanieść do Ekologicznego Przedszkola Nr 4 w Stalowej Woli przy ul.Wankowicza 72. Tutaj trwa całoroczna zbiórka baterii,w holu ustawione sa pojemniki na baterie.
Moja córka chodzi do tego przedszkola drugi rok i widzę ja w tym przedszkolu segregują odpady i dbają o najbliższe środowisko.GRATULACJE DLA PRZEDSZKOLA, |
|
|
|
|
|
Nie KPW.
piszesz do "~" lecz odpowiem i ja - po ch*& robisz off-topic. |
|
|
|
|
Drobne modyfikacje, najmocniej przepraszam. Wszelkie niezgodności usunąłem
Btak opisu, aby zobaczyć opis, wciśnij F 13 |
|
~~Iwa | |
|
|
Ale tu nie chodzi o to jak doradzasz i co doradzasz ale w jaki sposób!Nie kapujesz?!
|
|
|
~~ | |
|
|
ja osobiscie wyrzucam do smietnika i git fasola, jak je zrobili z zasobow, ktore dostarczyla ziemia, to sie nic nie stanie
|
|
|
~~ | |
|
|
pojemnik na zużyte baterie znajduje się też w holu przedszkola nr 18 przy Poniatowsiego, a także w sklepie muzycznym Petrus na Okuliskiego
|
|
|
~~jjj | |
|
|
CYTAT ja osobiscie wyrzucam do smietnika i git fasola, jak je zrobili z zasobow, ktore dostarczyla ziemia, to sie nic nie stanie jestes tego pewien ? o tworzywach stucznych slyszales ? o procesie np. dimeryzacji ? elektrochemie miales ? |
|
|
~~ | |
|
|
nie mialem, ale z kosmosu tych wszystkich rzeczy i procesow nie wzieli.
|
|
|
~~GD | |
|
|
CYTAT nie mialem, ale z kosmosu tych wszystkich rzeczy i procesow nie wzieli. no ale co - to w kosmoscie cos innego jak na ziemi jest ? jakies inne pierwiastki chemiczne ? kolego moj drogi: wobec powyzszego zobrazuje Ci to: - w przyrodzie naturalnie sobe rosna np. muchomorki sromotnikowe - wszystko jest OK - dopóki on nie znajdzie się w Twojej zupie. Tak samo z bateriami zuzytymi - wszytsko OK dopuki sa odpowiednio utylizowane. |
|
|
~~ | |
|
|
tak to przemyslalem i w sumie - macie racje. dla wlasnego dobra zaczne to badziewie wyrzucac do pojemnikow. pzdr.
|
|
|