~~--- | |
|
|
Fundacja Uniwersytecka czeka na wyzdrowienie biskupa, żeby powołać nowego prezesa.
Siedziba Fundacji Uniwersyteckiej w Stalowej Woli. (Z. Surowaniec) Fundacja Uniwersytecka w Stalowej Woli jest od tygodnia bez prezesa Jerzego Kozielewicza, którego sąd wykreślił z rejestru sądowego. Potwierdził nam to wczoraj Andrzej Kaczmarek, przewodniczący Rady Fundacji. Jak o tym napisaliśmy we wtorek w "Echu Dnia”, Kozielewicz złożył apelację na postanowienie Sądu Rejonowego, który w czerwcu wykreślił go jako prezesa z Krajowego Rejestru Sądowego. Jednak Sąd Okręgowy 20 września oddalił jego apelację. Co to oznacza? A to, że sprawa jest już przesądzona i Jerzy Kozielewicz nie może zażalić się na postanowienie Sądu Okręgowego. Wykreślenie go z rejestru jest prawomocne. Taką informację otrzymaliśmy wczoraj od sędziego Andrzeja Boruckiego, przewodniczącego Wydziału Gospodarczego Sądu Okręgowego w Rzeszowie. ZAPOWIEDZIAŁ WALKĘ Kozielewicz w rozmowie z nami zapowiedział walkę. Ma wystąpić o pisemne uzasadnienie postanowienia. Jednak pisemne uzasadnienie nie da mu prawa do odwoływania się, na co ma nadzieję. Będzie mógł sobie tylko poczytać to, co sędzia uzasadnił ustnie na zakończeniu czwartkowej rozprawy. To oznacza definitywny koniec rządów Jerzego Kozielewicza, który kierował fundacją od jej powstania czyli od 1991 roku. To także początek problemów fundacji. Urząd Skarbowy może żądać zwrotu podatków, nie zaliczonych do statutowych czyli takich, z jakich fundacja była zwolniona. To dlatego, że fundacją kierował człowiek, który nie miał do tego prawa. Kozielewicz naruszył prawo, bo jako radny, kierował fundacją, z którą miasto prowadziło interesy. Teraz trzeba będzie przejrzeć wszystkie jego decyzje i ocenić ich wartość prawną. Do rozważenia jest także to czy nie powinien zwrócić pieniędzy, które pobierał jako prezes w okresie kiedy był radnym. DYSKRETNE DZIAŁANIA - W sprawie fundacji potrzeba dyskretnych działań - powiedział nam jeden z fundatorów, zastrzegający swoje nazwisko. Jednak zdaniem Andrzeja Kaczmarka Kozielewicz, nie jest prezesem od 20 września i nie będzie problemów z wcześniejszymi decyzjami. Nie brak jednak opinii, że jego sprawą może się zająć prokurator. Na okres wakatu prezesa fundacją kierować będzie trzyosobowy zarząd. Nowego prezesa wybierze siedmioosobowe zgromadzenie założycieli. Jednak nie wiadomo kiedy przewodniczący rady je zwoła, ponieważ jeden z udziałowców biskup Edward Frankowski przebywa w szpitalu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ooo,nowy nick, zajefajny
Btak opisu, aby zobaczyć opis, wciśnij F 13 |
|
|
|
|
i jaki ciekawy artykuł napisał na dobry początek. ktoś złośliwy mógłby mu zarzucić, że skopiował, ale gdzież by tam, na pewno sam to napisał.
|
|
~~ | |
|
|
Jurek mordo Ty moja
|
|
|
~~megi | |
|
|
Kiedy Kozielweicz odejdzie z rady miejskiej ??
|
|
|
~~ | |
|
|
Kiedy Kozielweicz odejdzie z rady miejskiej ?? W radzie miejskiej niech pozostanie bo ma tam "wiekszość", ale dobrze mu radzę, niech już suszy chleb i cebulę i pakuje walizeczki z ukierunkowanie na "Załężę lub Uherce". Niech nie rżnie głupa tylko po męsku się przygotowuje do odbycia kary. Nie wiem tylko czy zza krat będzie mógł kierować naszą radą. Jestem dobrej myśli, że odbędzie karę a i miastem nieżle pokieruje.
|
|
|
~~ | |
|
|
Jurek mordo Ty moja Nie lękaj się ludzi w mundurach, przecież cały czas z nimi kręciłeś "lody". To nic,że teraz będą mieć mundury w innym kolorze, ale będą to narodowi Polacy, ty ich rozumiesz a oni jakby troszkę mniej. Jurku bądż dzielny jak do tej pory, daj ryja tym którym się to nie podoba. OK
|
|
|
~~ | |
|
|
i jaki ciekawy artykuł napisał na dobry początek. ktoś złośliwy mógłby mu zarzucić, że skopiował, ale gdzież by tam, na pewno sam to napisał. nIE TYLKO CIEKAWY ALE TAKŻE PRAWDZIWY, BO JAKO ŻYWO NIE SŁYSZAŁEM o wytoczeniu procesu o zniesławienie czy jakieś inne duperele. Nie czuję żednej złośliwości wobec autora tego artykułu. Jechać z tym koksem do przodu.!
|
|
|
~~ | |
|
|
Jurek mordo Ty moja Nie lękaj się ludzi w mundurach, przecież cały czas z nimi kręciłeś "lody". To nic,że teraz będą mieć mundury w innym kolorze, ale będą to narodowi Polacy, ty ich rozumiesz a oni jakby troszkę mniej. Jurku bądż dzielny jak do tej pory, daj w ryja tym którym się to nie podoba. OK
|
|
|
~~ | |
|
|
Jurek mordo Ty moja Nie lękaj się ludzi w mundurach, przecież cały czas z nimi kręciłeś "lody". To nic,że teraz będą mieć mundury w innym kolorze, ale będą to narodowi Polacy, ty ich rozumiesz a oni jakby troszkę mniej. Jurku bądż dzielny jak do tej pory, daj w ryja tym którym się to nie podoba. OK
|
|
|
~~ | |
|
|
|
|
|
~~ | |
|
|
|
|
|
~~ | |
|
|
|
|
|
~~ | |
|
|
|
|
|
~~ | |
|
|
|
|
|
~~ | |
|
|
|
|
|
~~ | |
|
|
|
|
|
~~ | |
|
|
Jurek mordo Ty moja Nie lękaj się ludzi w mundurach, przecież cały czas z nimi kręciłeś "lody". To nic,że teraz będą mieć mundury w innym kolorze, ale będą to narodowi Polacy, ty ich rozumiesz a oni jakby troszkę mniej. Jurku bądż dzielny jak do tej pory, daj w ryja tym którym się to nie podoba. OK, Przekaż pozdrowienia i życzenia dla pana redaktora ZS!
|
|
|