NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Rozmowy na każdy temat. »
Nareszcie powstała..., ...i już jest dostępna dla każdego potrzebującego
~~tubylec
ff
Wysłany: 12 Paź 2009r. 23:12  
Był Film, był "DAY WITHOUT DRUGS" w dniu 17.08.09, a teraz po dłuższym czasie powstała Stalowowolska, młodzieżowa witryna profilaktyczna datur'a http://sites.google.com/site/filmdatur/. Zachęcam do odwiedzania i polecania tej jakże potrzebnej w dzisiejszych czasach strony. Nigdy bowiem nie wiadomo kiedy może się przydać komuś kto będzie potrzebował pomocy.good

Obrazek

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 12 Paź 2009r. 23:12  

~~nazir
ff
Wysłany: 12 Paź 2009r. 23:21  
pod patronatem Prezydenta ST. Woli

Obrazek

ff
Wysłany: 12 Paź 2009r. 23:39  
Świetnie zamazałeś ten adres na skanie. Naprawdę nie jestem w stanie odczytać ulicy, numeru bloku i mieszkania sciana.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Paź 2009r. 23:43  
ja mam slaby wzrok widze adres;)

ff
Wysłany: 13 Paź 2009r. 12:19  
Kurcze, ale jak czytam opowiesci na tej stronie datur to az nie moge nie odniesc wrazenia, ze ktos ma tam lekko skrzywione postrzeganie swiata.
Wszyscy byli cpuni gadaja o Bogu. Zaden nie wspomina, ze to tylko dzieki ich woli wyszli z syfu.
I nie wpadli w nalog ze wzgledu na zadne sily wyzsze i nizsze - chcieli to cpali.
Sam widzialem to po rzeszy kolegow - kiedy im mowilem, nie bierz, to nic nie daje to sie smiali. Na szczescie wiekszosc z nich sie ocknela, paru dalej sie szprycuje i pewnie po jakims czasie sie wykoncza.
Nie widze powodow, aby we wlasne ulomnosci mieszac Boga czy Szatana. Wiara moze pomoc wyjsc z nalogu, ale nie sadze, zeby ktorakolwiek z sil wyzszych sie tym zbyt specjalnie przejmowala.

Immortal - All Shall Fall
Prywatna wiadomość 

~~Gal.
ff
Wysłany: 13 Paź 2009r. 13:35  
Aby "coś" dokładnie zrozumieć trzeba to przeżyć.

ff
Wysłany: 13 Paź 2009r. 13:39  
Najsmutniejszy film jaki widziałam.
Kiedy zobaczyłam nazwisko reżysera przez ponad godzine cisnęło mi się na usta pytanie.Co z Krzyśkiem. Niestety po dedykacji się domyślam. To już tyle lat, a ja od czasu do czasu myślę o nim i jego anielsko kochanej mamie.
Jeśli chodzi o film to świetnie, że go zrobiliście. Powinien być puszczany ludziom obowiązkowo i regularnie, bo takie filmy poruszają i dają do myślenia ale najczęściej na krótko.
Nie ze wszystkim mogę sie zgodzić no ale każdy ma swoją drogę. Wazne by pomagało.

Prywatna wiadomość 

~~nazir
ff
Wysłany: 13 Paź 2009r. 18:09  
Do "czysta_energia"

Krzysiek był w St. Woli, teraz jest w szpitalu w Krakowie. Jeśli jesteś osobą wierzącą to czasem szepnij słówko do dobrego Boga bo chodzi o Ktrzyśka życie. pozdrawiam...

Odtwórca głównej roli filmu Datur.

PS. Film i strona jest dedykacją dla takich jak On
By nigdy nie umarła w nas nadzieja i wiara

ff
Wysłany: 13 Paź 2009r. 18:23  
Nazir napewno szepne słówko tam gdzie potrzebaumiech To Ty lub Twoja dziewczyna) mieszkałeś nad Krzyśkiem na Żwirkach?? Gdybyś mógł dać jakiś prywatny namiar na siebie moglibyśmy porozmawiać.

Prywatna wiadomość 

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/stalowem/stalowemiasto.pl/pub/edytor/xcode_forum.php on line 285
~~nazir
ff
Wysłany: 13 Paź 2009r. 18:27  
To ja, napisz do mnie na maila filmdatur_(at)_wp.pl a jakoś się skontaktujemy. za tydzień wyjeżdżam do Paryża, więc mam mało czasu umiech

~~nazir
ff
Wysłany: 13 Paź 2009r. 18:30  
Cioś adres przekręciło, dokładny znajdziesz na http://sites.google.com/site/filmdatur/

ff
Wysłany: 13 Paź 2009r. 21:32  
CYTAT
Aby \"coś\" dokładnie zrozumieć trzeba to przeżyć.

A nie lepiej czasem czegos nie przezywac? Nie widze powodow zebym mial odczuwac jakos specjalnie dramaty tych, ktorzy cpaja bo chca. Ci co beda chcieli przestac na pewno znajda ku temu sile.
Ja przesadzalem z woda, ale potrafilem sie uspokoic bez niczyjej pomocy i na pewno nie stalo sie to z natchnienia Boga tylko dlatego, ze sam stwierdzilem, ze dosc picia.
A ludzi z uzaleznieniem od dragow nigdy nie zrozumiem. Sami wlaza w to gowno, bo mysla, ze dadza sobie rade. A Cpanie to tak jakbys malowal cos na rdzy. Zawsze wroci ze zdwojona sila jak dawa wyjdzie z organizmu.

Immortal - All Shall Fall
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Paź 2009r. 22:08  
Informacja - popieram, prohibicja państwowa - nie popieram

W USA zapełnia się więzienia ćpunami, płacą podatnicy (mimo, że jest powszechny zakaz, popytu na narkotyki i narkomanie nie zmniejsza) Prohibicja państwowa jest nieopłacalna, ludzie robią błędy, niech robią na własne ryzyko.

PS. czego nikt nie mówi o najgorszych narkotykach (LEGALNYCH)
które doprowadzają do większości zgonów i tragedii jakie rozgrywają się tu u nas w Polsce, w Stalowej Woli w domu...

A mowa tu o Alkoholu i tytoniu.

(pijany ojcec, pijani rodzice, pijana matka zostawili dziecko same sobie, umarł na raka płuc, umarł z przepicia, pijani przestępcy, pijany potrącił, pijany zabił, zadźgał siekierą itd. itp..
alkohol w wielu przypadkach wzmaga agresję.. papierosy wprost wpływają na raka płuc, czego te środki są dostępne ??

Prohibicja w tym kraju kosztuje nas bardzo dużo miliony wydawane na walkę z narkotykami tak naprawdę nie wpływa na popyt i podaż, rośnie czarna strefa związana z mafią, artelami, co wiąże się ze zorganizowaną przestępczością, porwaniami, morderstwami, milionowymi zyskami mafii, nie lepiej zdjąć prohibicję i zarabiać na tym ? więcej wpływów w budżecie mniejsze podatki np dla przedsiębiorców i więcej pracy, mniej zrozpaczonych ludzi i mniej narkomanów, bo gdy chce się żyć, nie sięga się po trucizny. W wielu przypadkach to beznadzieja prowadzi tych ludzi do takich skrajności jak zażywanie narkotyków. Owszem należy im pomagać i prowadzić na lepszą drogę, ale nie za wszelką cenę, decyzja należy do nich a nam pozostaje informowanie ich o skutkach.

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Rozmowy na każdy temat. »