NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2
Kto na prezydenta Stalowej?, za rok wybory
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 30 Paź 2009r. 20:36  
off course ANDRIU!!!

Lucjusz Nadżerka - please fuck yourself

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Paź 2009r. 20:36  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Paź 2009r. 09:10  
Myślę że stalowowolski elektorat opowie się za Badenemgood

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Paź 2009r. 09:56  
ten co jest

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lis 2009r. 03:37  
A. Ślęzak zrobił trochę dobrego dla tego grodu... ludzie nie zauważają że np. nie kręci nam się po ulicy kilkudziesięciu darmozjadów jakimi są strażnicy miejscy - tak jak ma to miejsce w jarosławiu, premyślu czy innych miescinach. Jest to człowiek który przede wszystkim nie ustępuje naciskom, i jak by nie było walczy o dobro naszego miasta... nie będe wytykał tu jego wad czy popełnionych błedów ani chwalił go za zasługi, ale uważam że sprawdza się on na zajmowanym przez siebie stanowisku i powinien piastować je dalej.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lis 2009r. 08:43  
Straż miejska to darmozjady? A może właśnie dzięki braku straży miejskiej w naszym mieście samochody parkują gdzie chcą, ludzie łażą po drogach jak krowy po łące, pijana młodzież krzyczy wieczorami, w swoim życiu mieszkałem w kilku miastach ale pod tym względem Stalowa jest na 1 miejscu i nawet 5 kolejnych razem wziętych jej nie dorówna.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lis 2009r. 09:04  
Taa a w innych miastach to co straż miejska coś robi ??

Akurat co jak co ale czy straż meisjka czy policja na drogach osiedlowych nie miałą uprawnien na interwencje

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lis 2009r. 10:28  
Jeszcze nikt konkretnie nie wskazał, jego wielkich sukcesów, czekam ąz ktoś wyjaśni czym ten pan zasługuje na drugą kadencję oprócz walki z klerykami i pyskówkami.

Tylko prosze o realne skutki jego działania, ja w pewnym temacie pokazałem jego negatywne działanie i jest czarne na białym, teraz proszę o to samo, o jego sukcesy.

Swoją srogą skoro go tak kochacie, postawcie mu pomnik.

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lis 2009r. 15:17  
CYTAT
Jeszcze nikt konkretnie nie wskazał, jego wielkich sukcesów, czekam ąz ktoś wyjaśni czym ten pan zasługuje na drugą kadencję oprócz walki z klerykami i pyskówkami.

Tylko prosze o realne skutki jego działania, ja w pewnym temacie pokazałem jego negatywne działanie i jest czarne na białym, teraz proszę o to samo, o jego sukcesy.

Swoją srogą skoro go tak kochacie, postawcie mu pomnik.

K woli ścisłosci p.Szlezak jest prezydentem już drugą kadencję.
Zanim odpowiem na twoje pytanie zapytam ciebie czy w ogole widzisz jakieś pozytywne dzialania i zmiany w Stalowej Woli
w ciagu ostatnich 8-10lat. Jeśli je dostrzegasz to napisz kto jest ich autorem i komu spoleczenstwo tego miasta powinno byc za to wdzieczne ( radnym , prezydentowi, innym /komu?/ .
A wracajac do sedna pytania-jak dla mnie to wystarczy, że
w tych trudnych czasach przynajmniej zrobiło się w miarę normalnie w mieście.
Cieszę sie ,ze w miescie powstały w tym czasie nie tylko pomniki/ pamietam poprzednikow i pamietam co sie dzialo a raczej nie wiele działo wówczas/
Jak dla mnie wystraczy, że Szlezak ma pomysly i chce zmieniać
( jak widać czasami bez poparacia radnych )
Wyjdz na miasto i zobacz co sie zmienio w ciagu tych ostatnich lat i co sie robi. A komu te zmiany przypiszesz -twoja rzecz -ja wiem swoje. Wiem jedno, prezydent jest przez niektórych uznawany za kontrowersyjną osobę (czasami bezkompromisową ) ale ma jakiś pomysł na to miasto i to na najbliższy okres. Nie bede pisał o szczególach - bo wiele o tym mowione było przez Niego na sesjach RM ktore są transmitowane. Oczywiście można powiedzieć,ze to niezbyt wiele albo za mało. Ale wskaż w tym ukladzie polityczym
w S.W. osobę która zrobi więcej. Ja oglądam sesje RM widze
wypowiedzi radnych i to mi wystarczy kto ma merytoryczną wiedzę i pomysly a kto najnormalniej w swiecie uprawia czyste politykiertstwo ( czesto wykorzystując problemy innych).
Podsumowujac powyższe chialoby sie powiedziec,że nie wiele z tego wynika ale też trzeba mieć tą swiadomosć,ze w stalowej nie ma takiego ukladu na linii prezydent - rada jaki ma np. Janów Lubelski.Pozdrawiam wszystkich normalnych.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lis 2009r. 08:05  
Odpowiedź w stylu J.Urbana "wyjdź a zobaczysz". Co?
Obwodnicę, Telepizzę, Tesco, Sąd, Zus, jakiś budynek Kul, Centrum, ulicę Grabskiego (przekleństwo kirowców Tir), kanalicazję (widać jak działa po każdym większym deszczu).
Ile to kosztowało misasto?
Szlęzak owszem z nikim się nie liczy bo ma swoje zdanie tylko dlaczego ono jest tak bezdennie głupie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lis 2009r. 08:10  
GRabskiego , teren hsw który w koncu zostanie otwarty, chodniki, drogi dla kierowców ,ronda, sciezki rowerowe itp itd. I żadnego pomnika chrystusa króla w chorej cenie.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lis 2009r. 08:51  
Jeśli już mówimy o chorych cenach to do osiągnięć zapomniałem dodać wiaduktu na polnej.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lis 2009r. 17:46  
CYTAT
Jeśli już mówimy o chorych cenach to do osiągnięć zapomniałem dodać wiaduktu na polnej.

Bo twoj "intelektualny" umysł a sislej rzecz biorąc wyobraznia - nie jest w stanie sobie wyobrażić, że ten wiadukt jest drogą do ......osiedla ktore tam bedzie budowane. Ja wiem,że to takie bardzo trudne do zrozumienia dla ciebie ale pozostw to innym.
I nie sil sie z odpowiedzi typu: he, he, marzenia" albo może za 50 lat" itp. Wazne jest że ktoś ( w przeciwieństwie do ciebie) wie co chce robić.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lis 2009r. 17:54  
CYTAT

K woli ścisłosci p.Szlezak jest prezydentem już drugą kadencję.
Zanim odpowiem na twoje pytanie zapytam ciebie czy w ogole widzisz jakieś pozytywne dzialania i zmiany w Stalowej Woli
w ciagu ostatnich 8-10lat. Jeśli je dostrzegasz to napisz kto jest ich autorem i komu spoleczenstwo tego miasta powinno byc za to wdzieczne ( radnym , prezydentowi, innym /komu?/ .
A wracajac do sedna pytania-jak dla mnie to wystarczy, że
w tych trudnych czasach przynajmniej zrobiło się w miarę normalnie w mieście.
Cieszę sie ,ze w miescie powstały w tym czasie nie tylko pomniki/ pamietam poprzednikow i pamietam co sie dzialo a raczej nie wiele działo wówczas/
Jak dla mnie wystraczy, że Szlezak ma pomysly i chce zmieniać
( jak widać czasami bez poparacia radnych )
Wyjdz na miasto i zobacz co sie zmienio w ciagu tych ostatnich lat i co sie robi. A komu te zmiany przypiszesz -twoja rzecz -ja wiem swoje. Wiem jedno, prezydent jest przez niektórych uznawany za kontrowersyjną osobę (czasami bezkompromisową ) ale ma jakiś pomysł na to miasto i to na najbliższy okres. Nie bede pisał o szczególach - bo wiele o tym mowione było przez Niego na sesjach RM ktore są transmitowane. Oczywiście można powiedzieć,ze to niezbyt wiele albo za mało. Ale wskaż w tym ukladzie polityczym
w S.W. osobę która zrobi więcej. Ja oglądam sesje RM widze
wypowiedzi radnych i to mi wystarczy kto ma merytoryczną wiedzę i pomysly a kto najnormalniej w swiecie uprawia czyste politykiertstwo ( czesto wykorzystując problemy innych).
Podsumowujac powyższe chialoby sie powiedziec,że nie wiele z tego wynika ale też trzeba mieć tą swiadomosć,ze w stalowej nie ma takiego ukladu na linii prezydent - rada jaki ma np. Janów Lubelski.Pozdrawiam wszystkich normalnych.

Aha umiech znam twoje wypowiedzi, ciekawy jestem jak reagujesz na dość liberalny pomysł Szlęzaka w sprawie prywatyzacji przedszkoli. w tym temacie Szlezak mi zaimponował i go popieram,Znając twoje wypowiedzi (dość lewicowe) ciekawy jestem twojej opinii na ten temat.

Co do prezydenta: nie głosuję na nikogo nie ma na razie osoby godnej zaufania. Najchętniej gdyby miał poglądy prawicowe (nie mylić z poglądami LPR bo to nie są prawicowe poglądy) I gdyby był mądry, co najmniej dr.hab. Ale niestety 50 lat komunizmu wyklucza mój pierwszy postulat prawicowości.

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lis 2009r. 18:11  
CYTAT
GRabskiego , teren hsw który w koncu zostanie otwarty, chodniki, drogi dla kierowców ,ronda, sciezki rowerowe itp itd. I żadnego pomnika chrystusa króla w chorej cenie.

Podaj przykład miast, w których po wejściu Polski do UE nie remontuje się chodników, dróg, ulic, ścieżek rowerowych. Popatrz na większe miasta Podkarpacia. Przemyśl, Dębica, albo nawet nie trzeba daleko szukać Tarnobrzeg. Czy Tarnobrzeg sie pod względem nowych lub remontowanych ulic, rond itp. nie zmienił, nie rozwinął? Popatrz na Mielec. Mielec na nas zostawił daleko w tyle.

Także patrząc z perspektywy kadencji Szlęzaka to nic wielkiego on nie zrobił. To, że są nowe ulice, ścieżki rowerowe to pochodna naszej europejskiej integracji, z której jeszcze czerpiemy finansowe korzyści.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lis 2009r. 18:20  
Do echodna. Moje wypowiedzi na temat o kyorym piszesz sa jasne i klarowne . Pisalem na ten temat zarowno na forum stalowe miasto jak i na forum Echa Dnia. Gdybyś nie był tak
zadufany w sobie to zapewnie na ten temat przeczytalbyś też glosy innych.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lis 2009r. 18:36  
i jeszcze jedno do Echodna. Jeśli masz jakieś pojecie o tzw. nurtach w ekonomii, szkołach ekonomii ich przedstawicielach, w tym też we wspolczesnej ekonomii to ok. Możemy pogadać i zapraszam na P.W. Ale jeśli jestes tzw.zwykly demagog, dla ktorego tylko z nazwy pojecie socjalizm - to cos gorszego niz kapitalizm- to sobie oszczedż czasu bo nie znajdziemy wspolnego języka ( tj. wymiany myśli na określonym poziomie czy jak kto woli- progu wiedzy).Tacy kolesie mnie nie po prostu nie interesują i szkoda mi na to po prostu czasu. Powiem jeszcze inaczej. Jak masz mgr ekonomii albo jesteś studentem III lub starszego rocznika tej nauki mozemy pogadać-a w przeciwnym wypadku daj se na luz. Pozdrawiam wszystkich normalnych.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lis 2009r. 20:15  
Stachpoloniusz przekonałeś mnie, prezydent jest boski jak sam Juliusz Cezar, zastanawia mnie tylko kto te osiedle za co i dla kogo budował będzie jak ze Stalówki młodzierz ucieka jak może. Miasto raczej nie bo z tego co prezydent mówi to nie ma pieniędzy ani na kosza ani na przedszkola, sąd nie wie czy dokończy.
Ech mażenia, a ja ci powiem że z tym prezydentem to tam co najwyżej obi albo media-markt być może.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lis 2009r. 19:37  
CYTAT
Stachpoloniusz przekonałeś mnie, prezydent jest boski jak sam Juliusz Cezar, zastanawia mnie tylko kto te osiedle za co i dla kogo budował będzie jak ze Stalówki młodzierz ucieka jak może. Miasto raczej nie bo z tego co prezydent mówi to nie ma pieniędzy ani na kosza ani na przedszkola, sąd nie wie czy dokończy.
Ech mażenia, a ja ci powiem że z tym prezydentem to tam co najwyżej obi albo media-markt być może.
acy

do Bonifacy: Nie to nie jest wcale tak jak piszesz, tylko jestem realistą gdyż znane są już powszechnie przyszle prawdopodobne kontrkandydatury i dlatego w tej mierze mam takie a nie inne zdanie.
Nie sil sie i nie licz ,ze w przyszłych wyborach prezydenckich
do stalowowolskiego magistratu wystartuje ktoś kto jest autentycznym człowiekiem sukcesu w biznesie o wiedzy
i haryżmie np. Zbigniewa Jakubasa,Leszka Czarneckiego czy innych ludzi tego pokroju.A jeśli mam wybrać miedzy aktualnym prezydentem a potencjalnie znanymi już innymi kandydatami- moj wybór jest jedyny i możliwy jak napisalem.
Ale przeciez zyjemy w świecie demokracji i niech wygra najlepszy czyli ten ktory zdola do siebie przekonać najwiekszą liczbe wyborców.
Pozdrawiam wszystkich normalnych.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Sty 2010r. 22:53  
a ja bym głosował na mojego kolege z KULu - Lucjusza Nadbereżnego

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2010r. 01:07  
Gdybym kandydował, to głosowałbym na siebie.good

Heruur; SG-1, SG Atlantis, SG Univerese, Hatak Group, Orion-Tokra.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Sty 2010r. 11:59  
A. Szlezak i tyle. A z tych chocby powodow:
1) Rozwija miasto na tyle na ile moze.
2) Rozumie potrzeby przedsiebiorcow.
3) Umie podejmowac kontrowersyjne decyzje (vide przedszkola, z ktorym to pomyslem sie nie zgadzam, ale rozumiem jego ekonomiczne uzasadnienie wobec braku dzieci).
4) Wylamuje sie z nurtu poprawnosci politycznej, o czym chocby swiadczy jego zdanie nt. krzyzy stawianych bezprawnie na miejskich gruntach czy ocena opetanego kultu powstania warszawskiego.
5) Nie chodzi na niczyim pasku.
6) Pokazuje bezradnym czym tak naprawde sa gdy sa pozbawieni zdolnosci myslenia i swietnie, ku ogolnemu dobru, wykorzystuje ku temu media - to pierwszy prezydent hutniczego grodu, ktory pokazuje niemoc umyslowa 'medrcow' bioracych calkiem niezla kase za gadanie a nie dzialanie.
7) Jesli zachodzi potrzeba, potrafi myslec perspektywicznie i wyjsc poza ramy interesu politycznego. I ma przy tym w dupie czy to sie komukolwiek podoba czy nie, patrzy na interes miasta a nie partyjek czy klik towarzyskich.

Dlatego tez, mimo wad i bledow, ktore popelnil (balon, karty przedplacone dla obslugi finansowej swiadczen socjalnych itp.) uwazam go za jedynego kandydata, ktory bedzie w stanie zapewnic kontynuacje pro-inwestycyjnego rozwoju miasta.

Immortal - All Shall Fall
Prywatna wiadomość 

« 1 2

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »