~~żuBer | |
|
|
CYTAT To Nadbereżny i Przytuła syrenami się bawili zeby Szlęzaka nerwy wzięły Ta koło mnie to nieźle daje widać że została wymieniona :p |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~zzz | |
|
|
Dobra to ja ide wyciagnac rodzine z piwnicy.
Lucek nie strasz. |
|
|
~~stalowiec | |
|
|
Trzeba być nienormalnym żeby testować o 18 syreny nie mogli wcześniej?
|
|
|
~~oooo | |
|
|
tak sie zastanawiam, moze ktos wie ile jest "syren" w stalowej
|
|
|
~~kupa | |
|
|
masakra jakaś z tymi syrenami...,zaczynają męczyć.
|
|
|
~~bobic | |
|
|
syrena jest na:Metalowcu,Mostostalu,koło przedszkola obok florjana,i kilka na Zatorzu
a więcej nie wiem |
|
|
Dołączył: 5 Sty 2009r. Skąd: Aluminiowy Padół Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
wolę te syreny, jak tę p..przoną elektrownię o 3-ciej nad ranem
współczucie tym,co mieszkają obok niej pukając się w czoło, pokazujesz najsłabiej funkcjonujący element Twojego organizmu! |
|
~~danza | |
|
|
Dzisiaj od 17:00 w całym województwie trwał trening syren alarmowych... Ale Wasze wielkie multimedium regionalne o tym nie poinformowało...
|
|
|
|
|
|
CYTAT Dzisiaj od 17:00 w całym województwie trwał trening syren alarmowych... Ale Wasze wielkie multimedium regionalne o tym nie poinformowało... Nigdzie o tym nie informowano!!! nawet tu!!! Skandal!! StaloweMiasto.pl |
|
|
|
|
to tylko ten afrogej ze swoim partnerem Psitulą testowali kupionego ostatnio na giełdzie w Sandomierzu kasprzaka i wsytawili go na parapet, podobno już pochwalili się tym wojewodzie
|
|
|
|
|
CYTAT wolę te syreny, jak tę p..przoną elektrownię o 3-ciej nad ranem współczucie tym,co mieszkają obok niej Ale prąd fajnie mieć, nie? |
|
|
|
|
przy dzisiejszym stopniu zaawansowania techniki i możliwościach oraz przy kosztach energii elektrycznej,jakie ponosimy ww. sposób terroru w godzinach nocnych jest na ówczesne czasy niedopuszczalny!!!
pukając się w czoło, pokazujesz najsłabiej funkcjonujący element Twojego organizmu! |
|
|
|
|
CYTAT syrena jest na:Metalowcu,Mostostalu,koło przedszkola obok florjana,i kilka na Zatorzu a więcej nie wiem Nie wiesz? NIE wypowiadaj się! Nie ma żadnej syreny ani na Metalowcu, Ani na Mostostalu! Jedna z główniejszych mieści się na wieżowcu koło PKS tzw "16-stce", Potem jest szkoła nr6 (teraz Katolicka), szkoła podst. nr 4 (nie wiem czy nadal), blok na ul Niezłomnych na przeciwko stadionu (kiedyś w trakcie meczu się włączyła), na osiedlach położonych "przed" torami dokładnie się nie orientuje, ale jest chyba na szkole nr 3 i gdzieś na osiedlu poręby... To co piszesz to jest totalna bzdura. syrena na przedszkolu koło floriana? jakie to niby jest przedszkole? te parterowe? (są dwa). gdzie obok są bloki przewyższające kilkakrotnie budynek przedszkola? I tam jest niby syrena? puknij się w łeb! NON SERVIAM |
|
Dołączył: 10 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Jedna z główniejszych mieści się na wieżowcu koło PKS tzw \"16-stce\" Co to jest tzw "16tka?" CYTAT blok na ul Niezłomnych na przeciwko stadionu (kiedyś w trakcie meczu się włączyła) Kolego, gdzie stadion a gdzie Niezlomnych? Chodzilo Ci o "wiezowiec" przy Metalowcow. Pozdrawiam |
|
|
|
|
CYTAT [cytat]Jedna z główniejszych mieści się na wieżowcu koło PKS tzw \\\"16-stce\\\" CYTAT Co to jest tzw \"16tka?\" Najwyższy wieżowiec w mieście - 16 pięter. CYTAT blok na ul Niezłomnych na przeciwko stadionu (kiedyś w trakcie meczu się włączyła) CYTAT Kolego, gdzie stadion a gdzie Niezlomnych? Chodzilo Ci o \"wiezowiec\" przy Metalowcow. Pozdrawiam Tutaj, fakt pomyliły mi się ulice, miało być Metalowców NON SERVIAM |
|
|
|
|
No a ja mam inne pytanie. W stelli zapowiadali test syren, pani informowała, że testowane będą alarmy i tu podała chyba trzy typy, przeciwlotniczy, jakiśtam i jakiśtam. Ciekaw jestem kto z Was rozróżnia te typy. Ja nie mam bladego pojęcia który co oznacza. Nie mam pojęcia jak należy postępować w przypadku usłyszenia któregoś z tych sygnałów.
Zastanawiam się po co nam te syreny, skoro w przypadku zagrożenia, gdy rozlegnie się ich ostrzegawczy sygnał, większość mieszkańców zerwie się nagle na nogi i popędzi ile sił do okien by je pozamykać i wróci przed TV. A nawet jeśli niektórzy z nich ujrzą na niebie samoloty Irańskich Sił Powietrznych, a na ulicach chińską armię, za cholerę nie będzie miało pomysłu co z sobą zrobić. |
|
|
|
|
CYTAT No a ja mam inne pytanie. W stelli zapowiadali test syren, pani informowała, że testowane będą alarmy i tu podała chyba trzy typy, przeciwlotniczy, jakiśtam i jakiśtam. Ciekaw jestem kto z Was rozróżnia te typy. Ja nie mam bladego pojęcia który co oznacza. Nie mam pojęcia jak należy postępować w przypadku usłyszenia któregoś z tych sygnałów. Zastanawiam się po co nam te syreny, skoro w przypadku zagrożenia, gdy rozlegnie się ich ostrzegawczy sygnał, większość mieszkańców zerwie się nagle na nogi i popędzi ile sił do okien by je pozamykać i wróci przed TV. A nawet jeśli niektórzy z nich ujrzą na niebie samoloty Irańskich Sił Powietrznych, a na ulicach chińską armię, za cholerę nie będzie miało pomysłu co z sobą zrobić. Kiedys w blokach na tablicach ogłoszeń były duże naklejki typu a4 z przedstawionymi instrukacjami jak rozróżniać dany alarm... Teraz już się o tym zapomina. Ja sam potrafie rozróżnić tylko alarm dla ataku powietrznego, uczyło się tego w podstawówce i na PO w średniej no i jest on dość charakterystyczny, bo występuje w wielu filmach wojennych lub innego typu NON SERVIAM |
|
|
|
|
w leliwie informowali na 93,5FM
|
|
|
|
|
CYTAT przy dzisiejszym stopniu zaawansowania techniki i możliwościach oraz przy kosztach energii elektrycznej,jakie ponosimy ww. sposób terroru w godzinach nocnych jest na ówczesne czasy niedopuszczalny!!! Jakie możliwości masz na myśli? huh W dzisiejszych czasach nic nie ma za darmo. Ja tam wole mieć elektrownie za oknem niż zakłady mięsne czy celulozowe. |
|
|
|
|
CYTAT Jakie możliwości masz na myśli? huh W dzisiejszych czasach nic nie ma za darmo. Ja tam wole mieć elektrownie za oknem niż zakłady mięsne czy celulozowe nie ma za darmo,fakt, ale za coś płacę czynsz, z jakiegoś powodu są podwyżki energii,tymbardziej,że zakład zajmujący się wytwarzaniem energii elektrycznej znajduje się w sąsiedztwie osiedla mieszkalnego,chyba jakieś normy,zasady i przepisy obowiązują...walić z grubej rury, w środku nocy? ktoś z obsługi zaspał i obudzili go prze 5-tą nad ranem,żeby mu wora nie rozerwało,to po drodze z kibla odkręcił/załączył zawór? czy to automatyka z lat 30-tych tak funkcjonuje? a podwyżki, co rusz!!! masz auto? masz podpowiedź, chyba, że masz sportowy wydech, "stuningowany" wiejskim sposobem, to nawet google nie pomogą. resztę odpowiedzi odsyłam : www.google.pl pukając się w czoło, pokazujesz najsłabiej funkcjonujący element Twojego organizmu! |
|