NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2
Ulotka Błądka na portalu, nie mam słów
~~Edzio
ff
Wysłany: 14 Paź 2007r. 12:01  
A uważasz, że stronę skopiowali z internetu albo z płyty z Komputer Świata, tak? A artykuły tutaj biorą się stąd, że na stronie echa dnia ktoś zaznaczy tekst, wciśnie Ctrl+C potem przejdzie na "stalowemiasto", wciśnie Ctrl+V i po sprawie? Gratuluję znajomości tematu jezyk

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 14 Paź 2007r. 12:01  

~~Edek
ff
Wysłany: 14 Paź 2007r. 15:12  
Panie Edziu - a nie jest tak? Przecież wszystkie teksty są kopiowane i to jeszcze bez przeczytania, bo pełno w nich błędów robionych przez np. Echo Dnia. Co do samej strony to przecież szablon i to nie najlepszy. I na koniec: zgadzam się, że każdy musi "żreć" ale nie można chyba zarabiać na nieswoich tekstach? Jeżeli to miałby być profesjonalny portal należy zatrudnić redaktorów i wtedy szukać reklamodawców, a tutaj autorzy pewnie nie prowadzą nawet działalności gospodarczej. Kiedyś trzeba się zdecydować albo amatorka albo firma.

~~
ff
Wysłany: 14 Paź 2007r. 15:32  
"jeszcze wam źle" chamstwo z waszej strony przemawia. Wiem tylko tyle i widać to Jestescie portalem jednej strony PiS-u

ff
Wysłany: 14 Paź 2007r. 15:40  
nie jesteśmy za PiSem, ani za PO, ani ... - jako portal.
Jako osoby mamy swoje poglądy - ale pis to nie jest. Jakby z innej partii kandydat chciał ją umieścić reklame - też by ją miał.

"Kazda swinia trafi do rzeznika"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Paź 2007r. 15:50  
CYTAT
bez przeczytania, bo pełno w nich błędów robionych przez np. Echo Dnia. Co do samej strony to przecież szablon i to nie najlepszy

co jak co - ale CAŁY ! system - i grafika ! jest naszego autorstwa - całe oskryptowanie pisaliśmy my osobiście !

wyjątkiem jest menu w JS.

Prywatna wiadomość 

~~Edzio
ff
Wysłany: 14 Paź 2007r. 15:51  
Panie Edku - z całym szacunkiem oczywiście, ale to nie jest szablon tylko tzw. Content Management System czyli System Zarządzania Treścią. Jeżeli Pan zna temat, to wie Pan, że jest znaczna różnica pomiędzy szablonem (np. strony) a CMS-em, który, albo to można ściągnąć gotowy z sieci (jest ich kilka rodzajów), albo też, co wydaje się znacznie trudniejsze, samemu go napisać. Stalowemiasto wykorzystuje ten drugi rodzaj, więc widzi Pan sam, że się mylił w swoich osądach. Nie jest to bezmyślnie przekopiowany CMS. Czy jest on najlepszy czy nie? No cóż, o gustach się nie dyskutuje. Mi się napszykłat podoba, Panu nie, ale to drugorzędna sprawa. Co do reszty - znowu Pan się myli. Oni nie zarabiają na re-edytowanych tekstach, tylko na reklamie umieszczonej na swojej stronie, do czego mają, jak mi się wydaje, pełne prawo.

Odpowiedź do kolegi "~" Ty masz w głowie przerost platformy, ale nikt Ci tego nie wypomina. Nie podoba Ci się tutaj? Prosta sprawa - nie zaglądaj.

Pozdrawiam, Edzio.

~~Edzio
ff
Wysłany: 14 Paź 2007r. 15:53  
O!.. widzę, że Invx już mnie ubiegł w wyjaśnieniach.

~~Kriss
ff
Wysłany: 14 Paź 2007r. 16:51  
CYTAT
bez przeczytania, bo pełno w nich błędów robionych przez np. Echo Dnia. Co do samej strony to przecież szablon i to nie najlepszy

co jak co - ale CAŁY ! system - i grafika ! jest naszego autorstwa - całe oskryptowanie pisaliśmy my osobiście !

wyjątkiem jest menu w JS.[/cytat]

Nie wiem czym wy sie tak szczycicie.
I nie pierdzielcie mi ze kilka osob pracuje nad oskryptowaniem - bo byloby to dla mnnie baaardzo smieszne.

Takie oskryptowanie pisze jedna osoba w niecaly jeden dzien.
Cos o tym wiem bo sie tym zajmuje.

Wiec jak chcecie te strone nazywac portalem to zacznijcie pisac wlasne artykuly a nie kopiowac i to bezmyslnie wszystkie teksty z gazet lokalnych.
Wtedy bedzie mozna powiedziec ze cos robicie !

Kwestia reklam google - kazda strona musi jakos na siebie zarabiac i Adsense to najlepszy wybor.

Kwestia "politycznego bannera reklamowego" - szkoda gadac - w to gowno jakim jest polityka nie wolno sie mieszac - w waszym przypadku wiecej stracicie niz zyskacie!

~~
ff
Wysłany: 14 Paź 2007r. 16:54  
ja nie wiem, wy zazdroscie czy co? ahh ta ludzka zazdrosc...

~~Edek
ff
Wysłany: 14 Paź 2007r. 18:02  
hehe smiech2 "Oni nie zarabiają na re-edytowanych tekstach, tylko na reklamie umieszczonej na swojej stronie ..."

... a ciekawe do czego by przypięli tą reklamę gdyby nie było żadnych tekstów - jeszcze nie widziałem portalu z samymi reklamami smiech2

~~latające kombinerki
ff
Wysłany: 14 Paź 2007r. 20:12  
brawo dla Krissa.
popieram.
wjebali sie w polityke i to nie potrzebnie.

~~
ff
Wysłany: 14 Paź 2007r. 20:13  
kriss - ja tez sie tym zajmuje - i sory ze Ci to powiem - ale jestes poprostu glupi...

wielki respekt ze ktos napisal to wszystko sam.

~~Edzio
ff
Wysłany: 14 Paź 2007r. 22:19  
@Kriss - jak potrafisz pisać cms'y w jeden dzień i to działające, bez testów (albo i z testowaniem) to co Ty tu jeszcze robisz? Mam znajomego, który potrafi zrobić cms dla siebie w krótkim (może nie aż tak) czasie, siedzi wprawdzie w Polsce, ale pisze programy dla Angoli i niezłą kasę trzepie na tym. Co do reszty.. dlaczego tu zaglądacie? Między innymi dlatego, że jest tu "czysto, przejrzyście", jednym słowem ładnie zrobione. Ktoś odwalił kawałek niezłej roboty, a do tej pory jakoś nikt nie narzekał, że Wam się portal nie podoba. Fajnie jest, jak ktoś zapieprza za darmo i jeszcze można go zrypać, że się odzywa? Po takich hasłach nie zdziwię się, jak chłopaki powiedzą dość i co Wam zostanie? GG z oczojebnymi gałopląsami w postaci reklam... Może czas docenić pracę adminów Panowie.. i Panie. Narzekanie to nasza narodowa cecha, i to się sprawdza, jak widać, w każdej dziedzinie.
Edzio

~~Kriss
ff
Wysłany: 14 Paź 2007r. 22:39  
Zajmuje sie tym od wielu lat wiec wiekszosci rzeczy nie musze juz testowac !

Po co tu jestem - ano po to aby poczytac co ludzie pisza na forum.

A ty widze za bardzo sie podniecasz tym "wielkim wysilkiem jaki ludzie wkladaja w te strone".

Tak jak pisalem tego typu CMS robi sie jedne dzien.
A pozniej kopiowac teksty i link do obrazkow z innych stron to i malpa potrafilaby zrobic.

~~Edzio
ff
Wysłany: 14 Paź 2007r. 23:44  
Nie pytałem po co jesteś na forum, tylko co robisz w tak nędznej mieścinie z taką wiedzą smiech2 Po drugie nie podniecam się, bo sam od czasu do czasu robię strony, więc znam temat. Ale chodzi mi o uszanowanie czyjejś pracy i wysiłku, jaki by on nie był. Powiedz sam, chciałoby Ci się dłubać w takim portalu za darmo, z nudów? Robiłbyś to dla przyjemności? Jak wszystko działa jest ok, ale wiesz na pewno jak jest, kiedy system zaczyna się sypać, bo domorosły hakier wlazł Ci przypadkiem i podmienił plik configuration albo inne. Wiem, zaraz zaczniesz mówić o zabezpieczeniach. Zgoda, ale załóżmy, że nie tylko "domorosłe hakiery" krążą po sieci smiech2 I dla wyjaśnienia - ja nie jestem jednym z adminów portalu. Nawet nie znam tych chłopaków.
Pozdruffka.

~~Kriss
ff
Wysłany: 15 Paź 2007r. 00:02  
Co robie w tej miescinie ??
Mieszkam umiech i pracuje w domu umiech

Ja nie neguje reklam Adsense - bo jak pisalem kazda strona musi na siebie zarabiac - jedynie nienawidze politykow - poznalem juz wielu - dla mnie sa zaklamanymi sukinsynami majacymi jeden cel: zrobic w ciula wszystkich dookola i tylko sie nachlapac.

Dlatego wkurza mnie tu ten banner - nie wazne jakiego by polityka nie byl.

PS. A moje uwagi do osob tworzacych te strone nie sa zlosliwoscia - po prostu chcialbym aby robili troche wiecej niz kopiowanie gazet - bo w koncu podjeli sie stworzenia portalu.

Pozdro.

~~kamil
ff
Wysłany: 15 Paź 2007r. 14:51  
Kriss jak jestes taki mądry to napisz coś sam.

PS. Edzio popieram Cie.

~~Kriss
ff
Wysłany: 15 Paź 2007r. 17:31  
CYTAT
Kriss jak jestes taki mądry to napisz coś sam.

PS. Edzio popieram Cie.

Co mam napisac ?
Taki portal ?
Nie ma problemu - tylko co tez bede kopiowal wszystko z gazet itp ??

~~ade
ff
Wysłany: 15 Paź 2007r. 19:45  
CYTAT

Zajmuje sie tym od wielu lat wiec wiekszosci rzeczy nie musze juz testowac !

Po co tu jestem - ano po to aby poczytac co ludzie pisza na forum.

nie sadze ... :co?:

bo jakos miales problem by poznac ze to nie jest jakis gotowy cms ...

~~Kriss
ff
Wysłany: 15 Paź 2007r. 20:01  
Pokaz mi gdzie pisalem ze to jest gotowy CMS ?!!
Chyba czytasz niedokladnie !

~~Edzio
ff
Wysłany: 15 Paź 2007r. 22:27  
@Kriss - co do polityki zgadzam się z Tobą, też nie lubię tego gówna. Co do zarobku na tej stronie.. no cóż. Biorąc rzecz logicznie, nie widzę za bardzo pomysłu, jak miałoby to wyglądać. Przykładowo, niechby brali chłopaki 1 zł za ogłoszenie na stronie - kwota sama w sobie śmieszna, gorsza sprawa natomiast z dostarczeniem tej kwoty, bo ani przelewem (koszt wyższy niż wartość towaru), ani sms-em, chociaż to może i byłoby lepsze rozwiązanie, ani w niedzielę przed kościołem nie zbiorą.. Umieszczanie banerów reklamowych na stronie? Prędzej ludzie pójdą się reklamować u spikera na Hali w sobotę, albo w sztafecie. Chociaż może i odrobiną pracy uda im się osiągnąć pewien status, bo dużo ludzi w Stalowej już zna i czyta portal. Ale żeby pisać własne teksty, trzeba mieć pieniądze i to nie małe. Trzeba mieć ludzi, którzy za darmo nie będą przecież jeździć, pstrykać fotki czy siedzieć i pisać teksty. Reasumując, IMHO, jak na portal, który jeszcze nie zarabia na siebie jakość nie jest zła. Poza tym popatrz ilu tu ludzi siedzi codziennie, ile jest postów na forum czy komentarzy do artykułów. Jak na taką mieścinę nie jest źle, naprawdę.
Edzio

« 1 2

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »