~~Damian | |
|
|
http://www.platforma.org/multimedia/filmy/art20,180-stopni.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~ | |
|
|
http://www.stalowawola.platforma.org/zarzad.html
Mam pytanie do ludzi z PO. Od kiedy to Renia B. jest członkiem PO? I co wy sądzicie o takiej przyszywanej kandydatce? Czy w wszaych szeregach nie ma nikogo, kto mógłby reprezentować nasze miasto? Czy chodziło tylko o to, że Renia B. to osoba podległa Szlęzakowi i PO jedzie teraz na poparciu prezydenta? Co członkowie PO myślą o ręcznym sterowaniu ich partii przez Szlęzaka? Bo w tym przypadku nie ma najmniejszych wątpliwości. Czy łatwo jest stać w szeregu razem z Tofilskim B., który także jest chłopcem na posyłki Szlęzaka? Czy PO w Stalowej Woli jest jeszcze niezależne, czy jesteście już całkowitymi siPOwcami? |
|
|
~~Damian | |
|
|
To że popiera ja Prezydent Szlęzak świadczy o tym jak dobra jest kandydatką.
Popierają ją jeszcze inne środowiska nie tylko Sip ale Forum Młodej Demokracji, SMD i wiele wiele innych. A co do siły stalowowolskiego PO to przekonamy się 21. W platformie jest wiele nowych i młodych twarzy to fakt ale to jej atut. Pozdrawiam |
|
|
~~ | |
|
|
Pytałem od kiedy jest członkiem PO. Bo na sesji Rady Powiatu wciąż występuje jako SIP. Czy więc jest to tylko "ładna informacja" na stronie?
CYTAT To że popiera ja Prezydent Szlęzak świadczy o tym jak dobra jest kandydatką. Z tym to różnie bywało. "Prawicowy" Prezydent poparł koalicję z ówczesnym SLD, czy znaczy to, że SLD było wspaniałym koalicjantem? Chyba nie tak jest to oceniane. CYTAT Popierają ją jeszcze inne środowiska nie tylko Sip ale Forum Młodej Demokracji, SMD i wiele wiele innych. Nic w liście o tym nie było. Tylko Prezydent i kandydatka. Tak samo w spotach. Patrząc na to, zastanawiam się, czy w Stalowej istnieje PO? Moim zdaniem nie ma takiego ugrupowania. Jest jedynie SIP pod szyldem PO. CYTAT W platformie jest wiele nowych i młodych twarzy to fakt ale to jej atut. Z tym bym nie przesadzał. Jeżeli szef PO jest współpracownikiem Szlęzaka, więc o czym tu mówić. "Inni" pracownicy magistratu wspomagają kampanię Renaty B., więc następne pytanie. Czy PO (w zasadzie to teraz już SIP) jest tak słabe, że musi pomagać wam Szlęzak? Skoro macie "wiele nowych twarzy" to potrzebna jest jeszcze pomoc? Nie oszukujmy się. Platformy Obywatelskiej w Stalowej Woli nie ma. Była szansa, żeby powstały struktury normalnej partii. Jednak stery przejął ktoś inny, nie mający z PO nic wspólnego. Główny cel, to kontrola nad tą niby-partią. Wybieram PO, ale nie Andrzeja Szlęzaka. Zatem kogo? Są w regionie kadydaci odpowiedni na tak eksponowaną funkcję. Niestety znowu gierki zakulisowe wzieły górę nad elementarnym interesem naszego miasta. |
|
|
~~dlaczego | |
|
|
Dlaczego na banerze wyborczym A. Błądka widnieje herb Stalowej Woli? Proponuję aby tam ewentualnie powiat umieścić. Ale czy w ogóle to wypada?
|
|
|
~~ | |
|
|
Ja nie głusuje na PO, bo nie lubie jak się ze mnie robi głupka. A pan Tusk mówi, że dokona CUDU gospodarczego takego jak miał miejsce w Irlandii. To on się miną z powołanie, bo powinien raczej założyć nowy Kościół. I jako Wielki Liberator zatrzepotać rękami, zapalić kadzidło, wywrócić gałki oczne i może się uda. Tzrask, prask bum i cud gotowy. A mi sie wydaje, że w Irlandi wcale nie dokonano jakiś karkołomnych ustaw czy przemian. Po prostu z tamtąd wyjechało duż ludzi tak jak terraz z Polski. Dlatego Polska mimo chodem będzie coraz lepiej stała pod względem gospodarczym. Dlatego bzdury wygadywane przez działaczy PO uwłaczają nam, bo oni myślą że swoją doś nędzną demagogią przekabacą ciemny naród.
|
|
|
~~ | |
|
|
Ja myśle, ze jest wielu inteligentnych ludzi, co mnie bardzo cieszy, którzy jeszcze do niedawna popierali PO, ale wyciągneli wnioski z ostatnich 2 lat i słusznie stwierdzili, że wyszło szydło z worka. I teraz mimo, że coś tam może im się nie podoba oddadzą jednak głos na PiS. Gdyż ostatnie 2 lata rządów, były dobre, a ferment siał TUSK, który obrażony, że przegrał, siedział 2 lata, gadał bzdury i zgarniał po 10 000 na mieś. Jeżeli przegrywam to przyjmuje warunki zwyciescy. Dlatego nie dawajmy chorej ambicji siedzieć i grzać tyłek w sejmie za nasze pieniądze.
|
|
|
~~dlaczego | |
|
|
Chłopie na inteligentnych nie licz. Gdybyś się do nich zaliczał to nie dałbyś takiego wpisu.
|
|
|
~~Damian | |
|
|
Co za brednie wyPiSujesz??
Renata Butryn w PO jest faktycznie od niedawna. A spot - ramka PO RP A plakaty - PO RP O czym ty mówisz?? Platforma w Stalowej jest coraz mocniejsza i to widać po tym co się pisze na tych forach?? Renata Butryn to jedyna kandydatka ze Stalowej na którą warto głosować POzdrwaiam |
|
|
~~ | |
|
|
CYTAT Dlaczego na banerze wyborczym A. Błądka widnieje herb Stalowej Woli? Proponuję aby tam ewentualnie powiat umieścić. Ale czy w ogóle to wypada? Na banerach wyborczych nie stwierdziłem takiego herbu. Jest jedynie na stronce, a to nie jest baner wyborczy. Czy wypada? Poseł Stepień na swoich plakatach wypisał wszystkie organizacje, do których należy, czy to wypada? Pani Butryn jest sterowana przez Szlęzaka. Czy to wypada? Pan Marczak (szef PO) pracuje w magistracie. Czy to wypada? Przetargi w Stalowej Woli wygrywają firmy z tzw. "układu stalowowolskiego". Czy to wypada? |
|
|
~~ | |
|
|
CYTAT Platforma w Stalowej jest coraz mocniejsza i to widać po tym co się pisze na tych forach?? Zgadza się, PO Stalowowolska jest coraz mocniejsza, i dokładnie tak jak piszesz: na forach. Bo działań nie zaobserwowałem. Jedyny godny polecenia człowiek z PO to Pan Rusinek, ale mam wrażenie, że jest bardzo marginalizowany. |
|
|
~~Damian | |
|
|
Jeszcze jedno.
Czy Pan Zarzreczny to PiS??? Czy Pan Rogowski to PiS?? Czy Pan Kotulski to PiS??? Czy Pan Andres to PiS?? Czy Pan Kozielewicz to PiS?? I na koniec to nie jest PiS - to jest są karierowicze. |
|
|
~~ | |
|
|
CYTAT Jeszcze jedno. Czy Pan Zarzreczny to PiS??? Czy Pan Rogowski to PiS?? Czy Pan Kotulski to PiS??? Czy Pan Andres to PiS?? Czy Pan Kozielewicz to PiS?? I na koniec to nie jest PiS - to jest są karierowicze. Proszę zapytać tych Panów. Mnie to nie obchodzi. Chcę się tylko dowiedzieć, dlaczego "nasza" PO nie jest nasza, tylko prezydencka, sipowska, itd. |
|
|
~~Damian | |
|
|
Piszę na tym forum chyba trzeci raz w tym roku! Pan Rusinek nie jest wcale marginalizowany wręcz przeciwnie. Platforma różni się tym od pisu, że jest partią demokratyczną i władze wybierają członkowie PO. (w PiSie - Jarosław mianuje - Pan Błądek nawet nie otrzymał poparcia środowiska stalowowolskiego).
I to demokracje daje nam siłę. Jeżeli ktoś się nie sprawdza jest zastepowany przez inna osobę itd. Nich pracę lokalnej PO ocenią wyborcy! |
|
|
~~dlaczego | |
|
|
Bo to są inteligentni ludzie.
A czym jest to na stronie, jak nie banerem wyborczym? |
|
|
~~Damian | |
|
|
"Układ stalowowolski"
No widzę, że jesteś z dobrej szkoły A kto rządz w PO jest na stronie www.stalowawola.platforma.org na podstronie Zarząd Powiatu. Pozdrawiam |
|
|
~~ | |
|
|
CYTAT Nich pracę lokalnej PO ocenią wyborcy! Otóż to, właśnie oceniam i ta ocena nie wychodzi zbyt dobrze. W waszym gronie jest kilka osób, które powinny wystartować w tych wyborach. Wystawienie kandydatki w osobie Renaty B., usilne zapisanie jej do struktur PO jest niestety kompromitacją lokalnej PO. To jak wystawienie przez LiD Kozielewicza, albo przez PiS Tofila. Zapewne ma Pan bliski kontakt z prezydentem i wie Pan jaką rolę pełni pan Tofilski ze swoją Ligą, i teraz taką samą rolę będzie pełnić PO. Nie zdziwie się, jeżeli w kolejnych wyborach z waszej listy wystartuje obecny sternik miasta. Czyżby Pani Renata B. była wstępem dla kolejnej kompromitacji PO? Proszę sobie przypomnieć, że Andrzej Sz. był już członkiem PiS. Więc co do tych Panów z wcześniejszego postu, to karierowicze są wszędzie i nikt i nic tego nie ukryje. |
|
|
~~ | |
|
|
CYTAT "Układ stalowowolski" No widzę, że jesteś z dobrej szkoły Ta nazwa może mylić i rodzić pewne skojarzenia, ale niestety tak to jest postrzegane w gronie przedsiębiorców lokalnych. Zapewne Pan się domyśla o jakie firmy chodzi. Nie będe wskazywał alternatywnego kandydata z PO, to każdy musi sam zrobić. Jedyna opinia, to taka, iż gdyby w to wszystko nie wmieszał się Andrzej Sz. za obecną kadydatką głosowałbym bez zastanowienia. |
|
|
~~Damian | |
|
|
Przestań już bo jeszcze kilka razy powtozysz te brednie i sam w nie uwierzysz.
Lokalna PO to ja Damian Marczak, Stanisław Fiecek, Darek Przytuła, Michał Rutkowski, Rębisz Piotr, Antoni Rusinek i wielu wielu innych. Renata Butryn to nasz wspólny świadomy wybór. Na Zebraniu Koła dostała jednomyśle poparcie od wszystkich członków. Na zjeździe w powiecie również dostała poparcie (przy jednym wstrzymującym). Jeżeli nadal będziesz pisał takie bzdury to nie dlatego, że to wiesz lub tak myślisz ale dlatego, że nie rozumiesz czym jest demokracja. Jest jeszcze jedna bardziej prawdopodobna wersja - jako fan Pana B. boisz się naszej kandydatki. Więcej już nie piszę. Masz ochotę mi udowadniać swoje racje zapraszam do biura PO w Stalowej WOli Al. Jana Pawła II 25 pok. 11 - jeżeli jesteś naprawdę zwolennikiem PO RP to się do Platformy zapisz. W PO szanujemy ludzi o innych pogladach. Pozdrawiam |
|
|
~~ | |
|
|
CYTAT Masz ochotę mi udowadniać swoje racje zapraszam do biura PO w Stalowej WOli Al. Jana Pawła II 25 pok. 11 - jeżeli jesteś naprawdę zwolennikiem PO RP to się do Platformy zapisz. Żeby popierać jakąś partię polityczną, nie ma obowiązku zapisywania się do niej. CYTAT Jeżeli nadal będziesz pisał takie bzdury to nie dlatego, że to wiesz lub tak myślisz ale dlatego, że nie rozumiesz czym jest demokracja. Jeżeli bzdurami nazywasz co to myślą mieszkańcy miasta, to trudno. Nasz okręg wyborczy obejmuje kilka powiatów, więc napewno znajdą się wyborcy, którzy też podzielą twoje zdanie. CYTAT Jest jeszcze jedna bardziej prawdopodobna wersja - jako fan Pana B. boisz się naszej kandydatki. Cóż, jeżeli chodzi o Pana B. z Gorzyc, to nie powinno być konkurencji, tylko współdziałanie w celu osiągnięcia wspólnych celów. Pozdrawiam |
|
|
~~ | |
|
|
"Układ stalowowolski"
No widzę, że jesteś z dobrej szkoły A kto rządz w PO jest na stronie www.stalowawola.platforma.org na podstronie Zarząd Powiatu. Pozdrawiam Damiana i chcę zapytać ciebie, czy nie wstydzisz się tego co wyprawia w kraju pis, jak się czują Polacy za granicą za sprawą tego rządu? To są sprawy dnia dzisiejszego a zwycięstwo pisu doprowadzi nas do wykluczenia z UE. Tak nie może być, żeby premier publicznie szczycił się lękiem wszstkich przed własnym rzadem. Tak już było w latach 50 tamtego stulecia!!! |
|
|
~~esteta | |
|
|
widziałem Sawicka w TV i jedyne uczucie jakie czuję na myśl o CBA i PiS to obrzydzenie
|
|
|
~~ | |
|
|
CYTAT widziałem Sawicka w TV i jedyne uczucie jakie czuję na myśl o CBA i PiS to obrzydzenie Niech żyją łapówki. BY żyło się lepiej, wszystkim.... człnkom PO. |
|
|
~~ | |
|
|
a w PiS sami uczciwi to Kozielewicz, Bladek, Siembida itd itp
|
|
|
~~Damian | |
|
|
Do osoby, która się wstydzi się podpisać!
Nie trzeba popierać partii żeby się do niej zapisać - to fakt, tak jak nie trzeba umieć grać w piłkę żeby ją lubić, ale jak ktoś już się zdecyduje tą piłkę kopać to przydał by się ktoś do kogo można by podać. Ty wolisz przed komputerem szanuję to Jeżeli chodzi o to że nie szanuję opinii mieszkańców to ma pytanie ilu Ciebie jest? Polemizuję z Tobą - nie z całą społecznością i z Twoją opinią się nie zgadzam. A Pan B. – to oczywiście Pan Błądek. Jeżeli chodzi o pytanie czy wstydzę się rządu PiS – wstyd to nie jest dobre określenie – wstydzić się nie ma co. Trzeba zmienić to i pokazać jak powinno wyglądać rządzenie Polską, a wtedy może oni się zawstydzą. |
|
|