~~Inez | |
|
|
Co jakiś czas pojawia się w pokojach i łazience,nie wiem czy jest to wynikiem złej wentylacji czy może wadliwego dachu(mieszkam na 4 pietrze).Może ktoś ma na to radę?Dzięki!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~GD | |
|
|
podstawowa zasada w takich przypadkach - to znależć przyczyne i ja usunac !. Absolutna podstawa.
Pleśn - ale gdzie, jaka ? wiecej szczegolow. Mozliwosci jest wieele, oto kilka: - brak dostatecznej wentylacji - mostek termiczny, przesuniecie sie punktu rosy i ... - nieszczelne pokrycie dachowe - uszkodzone orynnowanie - uszkodzone obrobki kolo okien - ... |
|
|
~~:p:P | |
|
|
...lub dobudowali piętro i sąsiad sąsiad Cię zalewa..
(4 czyli ostatnie?) |
|
|
~~inez | |
|
|
To jest ostatnie piętro,nad nim jest stropodach pokryty kamieniem rzecznym.A pleśń jest najbardziej widoczna w kątach.
|
|
|
|
|
|
CYTAT To jest ostatnie piętro,nad nim jest stropodach pokryty kamieniem rzecznym.A pleśń jest najbardziej widoczna w kątach. stropodach pokryty kamieniem rzecznym ? dach odwrócony ? stropodach nie wentylowany ? kiedy pojawia sie plesn ? jakis zwiazek z np. opadami deszczu ? Sprawdz kanaly wentylacyjne. Wymienialas ostatnio stolarke ? |
|
~~Inez | |
|
|
Rzeczywiście więcej jest pleśni po opadach deszczu,stolarka jest stara,tylko uszczelniona,ponieważ mam na kaloryferach podzielniki i co roku dopłacam za ogrzewanie.
|
|
|
|
|
|
moze zabardzo uszczelniona ?
- zrob dokladne ogledziny czy to nie przeciek z dacu. |
|
~~aaa | |
|
|
czy o jest pleśn typu bąble i odpodajaąca farba, czy czarne kropki ?
|
|
|
Dołączył: 22 Lis 2007r. Skąd: z tyldowni wielkiej Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ja myślę, że ta pleśń stała po stronie ZOMO!
~~~~~~~~~~ |
|
~~magi | |
|
|
zgłoś do administracji spółdzielni , musza to usunąć i naprawic przyczyne by sie na nowo nie pojawiało. Miałam podobny problem po zgłoszeniu telefonicznym jeszce w tym samym dniu zjawiła sie Komisja Spóldz., a na drugi dzien wysuszali pleśń i pomalowali pokoj. Pozdrawiam
|
|
|
~~Inez | |
|
|
zgłoś do administracji spółdzielni , musza to usunąć i naprawic przyczyne by sie na nowo nie pojawiało. Miałam podobny problem po zgłoszeniu telefonicznym jeszce w tym samym dniu zjawiła sie Komisja Spóldz., a na drugi dzien wysuszali pleśń i pomalowali pokoj. Pozdrawiam
A w jakiej jesteś spółdzielni? |
|
|