|
|
|
Witam, czy ktoś z was usuwał pieprzyki ? Jeśli tak to dajcie znać u kogo to robiliście. Może znacie jakąś dobrę lekarkę lub lekarza który ma doświadczenie ? Z góry dziękii . .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja w tamtym roku usuwałem na szyi kilka pieprzyków u dr.Korkowskiego w ambulatorium przy HSW.Nie wiem czy jescze przyjmuje prywatnie bo ma dużo zajęc.Musiłbys popytac w ambulatorium.W kazdym razie ja polecam, wszystko szybko i bezbolesnie.Facet zna się na tym co robi.
|
|
|
|
|
to fajnie, a mógłbyś jeszcze powiedziec ile taka przyjemność cie kosztowała? będę wdzięczny za jakies dodatkowe wiadomości
|
|
|
|
|
nic nie płaciłem bo na ubezpieczenie to robiłem.a prywatnie nie mam pojecia ile to kosztuje.
|
|
|
|
|
najlepiej isć do dr.Franczaka
|
|
|
|
|
Ja usuwałam pieprzyka ok. 2 lat temu u dr. Frańczaka. Najpierw poszłam do niego do TKB gdzie przyjmował (lub jeszcze przyjmuje) na kasę chorych i oglądnął czy nadaje się do usunięcia. Jednocześnie wyznaczył mi termin usunięcia i wypisał skierowanie. Z tym skierowaniem idzie się się do szpitala do rejestracji obok pogotowia i każą czekać pod gabinetem zabiegowym. Po chwili przychodzi lekarz i w parę minut jest po wszystkim. Usunięcie jest bezbolesne, wcześniej dostaje się znieczulenie miejscowe. Wygląda to mniej więcej jak łyżeczkowanie kurzajki. Zakładają 2 szwy (przynajmniej u mnie tak było), plasterek i koniec. Jedynie co, to odgłos skrobania jest nieprzyjemny, jednak zero bólu. Po ok. tygodniu przychodzi się po wynik badania z wycinka z usuniętego pieprzyka czy czasem nie był to "złośliwy". Dr. Frańczak może nie jest zbyt miły, takie zabiegi traktuje bardzo rutynowo, jednak robi dokładnie i nie ma żadnych powikłań. Polecam!
|
|
|
|
|
to się nazywa szczegółowa odpowiedź ! Super, wielkie dzięki ;)
|
|