|
|
|
Będzie projekt ustawy. Środowiska katolickie domagają się umieszczenia symbolu krzyża w godle narodowym i herbach miast. Jeszcze w tym tygodniu taką propozycję skierują do Sejmu i prezydenta . Inicjatorem zmian są członkowie Stowarzyszenie Unum Principium. To ci sami, którzy latem zapoczątkowali protesty przeciwko koncertowi Madonny w naszym kraju. Tym razem postulują: w godle Polski powinien znajdować się krzyż łaciński. Krzysztof Zagozda, rzecznik prasowy stowarzyszenia wskazuje odpowiednie dla niego miejsce. - To szczyt korony, którą nosi Orzeł Biały - mówi. Jednocześnie przypomina, że krzyż w naszym godle nie byłby niczym nowym. Znajdował się on tam do 1927 roku.
Więcej w ,, WASZE ARTYKUŁY '' Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
Na czole jeszcze umiescta te krzyze.
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
~~Dönitz | |
|
|
CYTAT Na czole jeszcze umiescta te krzyze. Cóż za słownictwo,tylko pogratulować |
|
|
~~STW | |
|
|
A co jeżeli ja czuje się Polakiem w 100%, a nie jestem np. katolikiem bądź nawet nie jestem chrześcijaninem i nie utożsamiam się w żaden sposób z tym symbolem (tj. krzyżem) ??
|
|
|
|
|
|
CYTAT A co jeżeli ja czuje się Polakiem w 100%, a nie jestem np. katolikiem bądź nawet nie jestem chrześcijaninem i nie utożsamiam się w żaden sposób z tym symbolem (tj. krzyżem) ?? no co Ty ? JAK MOŻESZ BYĆ POLAKIEM I NIE BYĆ KATOLIKIEM? ,,Takie coś ''się nie mieści w ich sposobie postrzegania świata Jak POLAK to M U S I być katolik Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
~~Dönitz | |
|
|
CYTAT A co jeżeli ja czuje się Polakiem w 100%, a nie jestem np. katolikiem bądź nawet nie jestem chrześcijaninem i nie utożsamiam się w żaden sposób z tym symbolem (tj. krzyżem) ?? Dla mnie jestes Polakiem w 100% nawet obywatelem niezbyt natarczywym państwu (nie licząc mandatów za spożywanie trunków wyskokowych w miejscu publicznym - aczkolwiek trunki zawsze polskiej produkcji).Pewnie uczciwie pracujący. Płacący podatki,sratki i inne takie.I na WOŚP coś tam rzucasz.I pod Tesco żulika poratujesz zapewne. Wózek pomagasz do autobusu wnieść,staruszce ustąpisz, korzystasz z państwowej służby zdrowia (bo na prywatną nie stać).I co I na nic to wszystko bo jestes mało tolerancyjny Troszeczke mnie ponioslo Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie wierzę,nie możliwe żeby to była prawda.Chociaż...był już w średniowieczu Zakon Najświętszej Marii Panny(Krzyżacy)
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
~~Dönitz | |
|
|
CYTAT ,,Takie coś ''się nie mieści w ich sposobie postrzegania świata Jak POLAK to M U S I być katolik Ot i to ma byc indoktrynacja Wniosek;Od dzieciństwa czyni cuda widac pobobi-m126 bobi126 - to ty masz ładnie wyprany mózg jak ta papka wywarła na tobie takie wrażenie... |
|
|
|
|
|
Ech, byle co wystarczy wam napisać, a wy się spinacie. Zero własnej refleksji czy jakiegokolwiek zastanowienia się .
|
|
~~Dönitz | |
|
|
Nie zauwazylem zbytniej ironii,chamstwa i ponizania wiec wszystko ok
|
|
|
|
|
|
CYTAT Ot i to ma byc indoktrynacja Wniosek;Od dzieciństwa czyni cuda widac pobobi-m126 bobi126 - to ty masz ładnie wyprany mózg jak ta papka wywarła na tobie takie wrażenie... ha ha ha , nauka czytania tekstu ze zrozumieniem . pozdrawiam Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
CYTAT Ech, byle co wystarczy wam napisać, a wy się spinacie. Zero własnej refleksji czy jakiego zastanowienia się . proszę wyjaśnij co to znaczy ,, byle co '' bo jak Ci radni przywalą krzyż w herbie miasta to dla mnie nie jest to byle co Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
Krzyze ksieza to niech przed siadziba PZPN postawia.
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
~~Andy | |
|
|
Mam nadzieję że to żarcik:-))
|
|
|
~~Dönitz | |
|
|
CYTAT Będzie projekt ustawy. Środowiska katolickie domagają się umieszczenia symbolu krzyża w godle narodowym i herbach miast. Jeszcze w tym tygodniu taką propozycję skierują do Sejmu i prezydenta . Inicjatorem zmian są członkowie Stowarzyszenie Unum Principium. To ci sami, którzy latem zapoczątkowali protesty przeciwko koncertowi Madonny w naszym kraju. Tym razem postulują: w godle Polski powinien znajdować się krzyż łaciński. Krzysztof Zagozda, rzecznik prasowy stowarzyszenia wskazuje odpowiednie dla niego miejsce. - To szczyt korony, którą nosi Orzeł Biały - mówi. Jednocześnie przypomina, że krzyż w naszym godle nie byłby niczym nowym. Znajdował się on tam do 1927 roku. Więcej w ,, WASZE ARTYKUŁY '' I tutaj geniuszu myśli napisałeś swoje wypociny Współczuję czytającym twoje wypowiedzi Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
CYTAT Więcej w ,, WASZE ARTYKUŁY \'\' źródło : Gazeta.pl I tutaj geniuszu myśli napisałeś swoje wypociny Współczuję czytającym twoje wypowiedzi Pozdrawiam [/cytat] czego tu ,,geniuszu'' nie zrozumiałeś ? Jak nie wiesz gdzie trzeba kliknąć aby zobaczyć cały artykuł to naprawdę mi ciebie szkoda... masz jak byk napisane więcej w WASZE ARTYKUŁY i podane źródło , ale jak dalej ci ciężko w to uwierzyć to podaję ci bezpośredni link : http://wiado(...)zie.html , oczywiście na magiczne słowo nie liczę Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
Szkoda tylko, że zamiast napisać coś własnego na podstawie artu Wyborczej i innych wiadomości na ten temat dostępnych w sieci, to zrobiłeś tylko ctrl-c i ctrl-v i wstawiłeś w "wasze artykuły".
|
|
|
|
|
jezeli to prawda to ja sie wyprowadzam.
Immortal - All Shall Fall |
|
~~Dönitz | |
|
|
CYTAT Szkoda tylko, że zamiast napisać coś własnego na podstawie artu Wyborczej i innych wiadomości na ten temat dostępnych w sieci, to zrobiłeś tylko ctrl-c i ctrl-v i wstawiłeś w "wasze artykuły". echelon - I chyba nikt by tego lepiej nie skomentował Pozdrawiam bobi126 - Intelektualna skromność i pokora nie pozwala mi na obrzucenie ciebie inwektywami Za to udziele ci dobrej rady; Czasem warto powstrzymać swoje wrodzone temperamenta,aby skorzystać z szansy i pomilczeć |
|
|
~~obserwator | |
|
|
To już chyba lekka przesada.Z państwa demokratycznego zrobi się państwo "kościołowe" a wtedy plebany będą mogły z nami robić co się im rzewnie podoba.Ciekaw jestem kto w sieci sieje taki ferment i defetyzm.
|
|
|
~~observer | |
|
|
obserwator, nie pisze się "kośiołowe" tylko kościelne
|
|
|
~~obserwator | |
|
|
Jak "observer" zdążyłeś zauważyć słowo "kosciołowe" jest w cudzysłowiu.Chciałeś mnie poprawić a wyszło ci nie najlepiej.Wpisywanie niektórych słów inaczej, niepoprawnie ma za zadanie podkreślenia znaczenia danej treści, zagadnienia.
|
|
|
~~Dönitz | |
|
|
CYTAT Jak "observer" zdążyłeś zauważyć słowo "kosciołowe" jest w cudzysłowiu.Chciałeś mnie poprawić a wyszło ci nie najlepiej.Wpisywanie niektórych słów inaczej, niepoprawnie ma za zadanie podkreślenia znaczenia danej treści, zagadnienia. A ty jesteś mądrala któremu się wydaje że może pouczać innych... |
|
|
|
|
|
Nie cudzysłowiu tylko cudzysłowie.
Same "uczone" na tym forum. PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
kolejny pomysl naszych genialnych (p)oslow lub im podobnych zeby wejsc w dupe klerowi...?
dlaczego katolikow cechuje tak wielka nietolerancja - a co z osobami ktore nie wyznaja waszej religii? co z innymi wyznaniami? nie ma tego w polsce? pokazcie panowie swoja religie w poczynaniach i odnoszeniu sie do ogolu spoleczenstwa ktore macie daleko w tyle, a jak se chcecie krzyzyka to se w domu powiescie non serviam |
|