NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Nadbereżny i cały PiS o czyj interes dba?,
~~VERBA
ff
Wysłany: 17 Lis 2009r. 07:37  
o czyj interes dba radny Lucjusz Nadbereżny?

Nadbereżny to sługus księdza Warchoła dba o jego interes, jeżeli radny miejski tak postępuje to jak można mu zawierzyć władzę ? czy ta władza ma służyć księdzu? Czy ta władza ma oddawać majątek miejski kościołowi? To miejsce które przywłaszczył sobie biskup Frankowski z księdzem Warchołem może być na przedszkole a nie na kościół ! Tact ludzie jak radni PiS przypominają mi al-kaidę, nie ważne prawo ważne to co powie ksiądz.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Lis 2009r. 07:37  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lis 2009r. 10:19  
Verba w 100% masz moje poparcie. Nadbereżny to sługus kleru i na tym jezie.

Pytam się rudy gdzie te cuda?
Prywatna wiadomość 

~~kaska
ff
Wysłany: 17 Lis 2009r. 14:39  
Lucjuszu nie kradnij ,nie dawaj fałszywego świadectwa przeciwko bliźniemu swemu!

~~He he
ff
Wysłany: 17 Lis 2009r. 15:20  
Potomkowie i wnuki towarzyszy sekretarzy komunistycznych dajcie sobie spokój. Komuna już nie wróci. Szkoda waszego czasu.

~~xxx
ff
Wysłany: 17 Lis 2009r. 15:29  
nie wiecie jak jest a gadacie, najpierw sie dowiedzcie dokladnie

ff
Wysłany: 17 Lis 2009r. 23:38  
Za takie postępowanie, które narusza ustawę o samorządzie gminnym ten radny LN i wszyscy radni PiS powinni odpowiedzieć przed sądem, za niegospodarność i łamanie prawa majątku gminnego!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Lis 2009r. 21:41  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Lis 2009r. 09:31  
UGODZI W UCZUCIA

Projekt oświadczenia (napisanego z trzema błędami ortograficznymi) odczytał Lucjusz Nadbereżny. Radni PiS stwierdzili, że usunięcie poświęconego krzyża wpłynie negatywnie na wizerunek miasta oraz ugodzi w uczucia religijne znacznej części mieszkańców. Zaapelowali do prezydenta o "niezwłoczne podjęcie dialogu z kuria diecezjalną w sprawie krzyża. Przywołana zostały słowa papieża "brońcie krzyża”.

Nie przeszedł wniosek, aby oświadczenie przyjąć przez aklamacje czyli przy cichej zgodzie wszystkich. Rozpoczęła się dyskusja.

Dariusz Przytuła zaproponował, aby każdy zastanowił się, dla kogo chodzi do kościoła – dla księdza, biskupa czy dla Boga?, Ponieważ niektórzy radni chodzą dla biskupa, proboszcza i wiernych. Zaapelował o porozumienie, ale na końcu dodał, że krzyż powinien pozostać, bo jest już elementem historycznym. A decyzje o budowie kościoła powinni podjąć mieszkańcy osiedla Młodynie w referendum.

Dr Ewa Kosak wyraziła refleksję, że Jezus, który umarł na krzyżu, zdumiałby się, gdyby zobaczył co się wyprawie z tym znakiem Jego męczeństwa.

HIPOKRYZJA I KŁAMSTWO

BRAWO PANI RADNA !!

- W blasku jupiterów, przy fleszach aparatów i licznych kamerach, dochodzi do hipokryzji i kłamstwa, a w tle słychać diabelski chichot – tak rozpoczęła swoje wystąpienie Joanna Grobel-Proszowska. - Tu nie chodzi o krzyż. Ten krzyż to jest kamień węgielny pod budowę kościoła – stwierdziła.

Nawiązując do stwierdzenia, że krzyż został postawiony jako wotum mieszkańców przeżywających dramat bezrobocia, zapytała czy bezrobotni oczekują krzyża czy działań? Oświadczenie nazwała ideologicznym. Hipokryzją nazwała przyczepianie prezydentowi łatki wroga krzyża, kiedy to przy jego poparciu powstało w mieście gimnazjum i liceum katolickie.

Podczas głosowania czternastu radnych było za przyjęciem oświadczenia. Przeciwna była Joanna Grobel-Proszowska. Po głosowaniu część radnych i grupa mieszkańców klaskała.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Gru 2009r. 13:07  
biedni katolicy w tej Polsce. Nie rozumieja, ze ich tez obowiazuje prawo i nie moga sie wpychac ze swoimi fetyszami gdzie zechca... Juz nie te czasy, kiedy byli swietymi krowami. Teraz do szeregu i do pracy, a nie wyludzac miejskie grunty!!!! Ci radni, ktorzy chca oddawac miejskie grunty za friko powinni byc zaprezentowani w mediach, aby mozna bylo ich oddac do wlasciwych organow z zarzutem niegospodarnosci! Amen umiech

Immortal - All Shall Fall
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Gru 2009r. 21:53  
wg. mnie to dba o reelekcje i elektorat wśród "mocherów". mam nadzieje ze bedzie w moim okręgu wyborczym to sie nei dostanie... nie wiem jakim trzeba być osłem aby "pudla" wybrać do rady miasta

homo suma nihil humanum a me alienum puto.
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »