NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 »
Mieszkańcu zaprotestuj!!,
~~POLAK
ff
Wysłany: 18 Lis 2009r. 13:53  
Wszystkich mieszkańców osiedla MŁODYNIE i przeciwników takiej wiary i wykorzystywania Boga do walki politycznej, jaką proponuje nam proboszcz Warchoł, biskup Edward Frankowski i radni PiSu w osobach: Sagatowska, Gargaś, Sibiga, Cisek, Nadbereżny, Paszkiewicz, Majgier, Kozielewicz, Chojnacka niech przyjdą na sesje rady miejskiej i niech powiedzą, co myślą na ten temat SESJA BĘDZIE 20 LISTOPADA o godzinie 15:30 w urzędzie miasta. na sesji ma odbyć się przyjęcie oświadczenia w sprawie obrony ziemi, jaką kościół przejął.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 18 Lis 2009r. 13:53  

~~aaa
ff
Wysłany: 18 Lis 2009r. 14:42  
Żyjesz w państwie katolickim musisz się z tym pogodzić.

~~Herbuś
ff
Wysłany: 18 Lis 2009r. 14:44  
czy katoik ma (ksiądz) ma kraść ziemię ?
czy tak ma wyglądać kraj katolicki ?

~~rst
ff
Wysłany: 18 Lis 2009r. 17:02  
A my w domach sami będziemy tłumaczyć dzieciom i wnukom sens słów:
nie bierz imienia Pana Boga Swego nadaremno,
nie kradnij,
nie dawaj fałszywego świadectwa przeciwko bliżniemu swemu.

Nikt im tego nie wytłumaczy ani w szkole, ani w kościele.

ff
Wysłany: 18 Lis 2009r. 18:31  
A czy to nie dzięki PiSowi ludzie mogli wykupić "swoje"mieszkania za złotówkę ? Czy zna ktoś godną polecenia partie ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2009r. 18:47  
zgadzam się z vinci ja też musiałem za swoje zapłacić nie złotówkę tylko wiele więcej
Apostołowie Frankowskiego smiech2smiech2smiech2smiech2

Errare humanum est.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2009r. 19:02  
Pewnie mieszkacie w tych nowszych blokach. Ludzie co mieszkali w blokach z lat 70 i 80 zanim dostali mieszkania robili wkłady, płacili czynsz i przy okazji spłacali kredyt ( który zostakl spłacony kilkanascie lat temu) - więc przyznając mieszkanie za symboliczne opłaty takim osobą jest niesprawiedliwe ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2009r. 19:07  
Vinci, nie sądzę, żebyś był tak głupi na jakiego się kreujesz. Dlatego myślę, że celowo próbujesz ludzi wprowadzać w błąd i piszesz takie brednie. Twoje judzenie i szczucie PiSem to chyba kompleks.
Nawet jakby ta działka na Młodyniu została przeznaczona na budowę kościoła, to inwestor (w tym przypadku chyba kuria) musiał by za nią zapłacić. Lokalizacja w centrum miasta wskazuje na to, że nie byłyby to małe pieniądze.
Miasto nikomu tej działki nie odda za darmo. Jeszcze raz powtarzam, jeżeli kościół chciałby ten plac, to musiałby go wykupić - zapłacić odpowiednia cenę. Pisanie o kradzież działki jest twoją "celową robotą". Ciekawe tylko komu służysz.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2009r. 19:26  
A jak PO chce sprywatyzowac przedszkola to tez niech najpierw wykupia sobie ziemie wybuduja sobie budynki i niech sobie prywatyzuja a nie na gotowe licza

Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2009r. 19:33  
Tak jak prywatyzacja szpitali. Najpierw powinno się zainwestować a potem czerpać korzyści. Tylko krajowi kombinatorzy chcą przeskoczyć ten ważny szczegół.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2009r. 21:33  
CYTAT
A czy to nie dzięki PiSowi ludzie mogli wykupić \"swoje\"mieszkania za złotówkę ? Czy zna ktoś godną polecenia partie ?

Tak. Kinga Rusin jest wolna. To dobra partia. Ladna, inteligentna i w miare bogata. Mozesz stawac w konkury umiech

Immortal - All Shall Fall
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2009r. 21:48  
CYTAT
CYTAT
A czy to nie dzięki PiSowi ludzie mogli wykupić \\\"swoje\\\"mieszkania za złotówkę ? Czy zna ktoś godną polecenia partie ?

Tak. Kinga Rusin jest wolna. To dobra partia. Ladna, inteligentna i w miare bogata. Mozesz stawac w konkury umiech

Lis był chyba innego zdania umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2009r. 22:48  
CYTAT
Lis był chyba innego zdania umiech

Bo mu sie znudzilo umiech Zreszta zmienil ja na, moim zdaniem, nieco gorszy model smiech2

Immortal - All Shall Fall
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2009r. 23:01  
co to radny z pana majgiera jak jako koscielny okradal proboszcza wyludzajac lewe rachunki a dzisiaj taki peaeorzadny

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2009r. 23:13  
protestujezdegustowany

Jesli wiesz wszystko to znaczy ,ze zostales zle poinformowany
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lis 2009r. 23:20  
CYTAT
co to radny z pana majgiera jak jako koscielny okradal proboszcza wyludzajac lewe rachunki a dzisiaj taki peaeorzadny

O tak !umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Lis 2009r. 01:13  
Obrazek

NON SERVIAM
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Lis 2009r. 21:25  
MAM NADZIEJE, ŻE ROZSĄDEK ZWYCIĘŻY..TAK TEN KOŚCIÓŁ NA MŁODYNIU JEST POTRZEBNY, JAK NOWY MARKET W NISKU...LUDZIE, DOMAGAJCIE SIĘ BY PAŃSTWO WAM PRACE DAŁO, TAK SKRUPULATNIE UKRYTĄ..BO W NIE JEDNEJ FIRMIE ZAPIER...DALA SIĘ ZA DWÓCH I NIKT TEGO NIE PROTESTUJE, KOLEJ = KIEDYŚ CHLUBA MIASTA JEST JAK ZŁOMOWISKO,,,,DLACZEGO O TO NIKT NIE WALCzY, ŻE POCIĄGI PUSTE JEŻDŻĄ, HSW, TO PRZECIEŻ KICHA..O TO ZWIĄZKI NIE WALCZĄ, ŻE KASZANA...ALE O KOLEJNY KOŚCIÓŁ, KTÓRY I TAK NIE POWSTANIE TO MARSDZE BĘDA URZĄDZAĆ...A DLACZEGO NIE WYBUDUJA W POBLIZU BAZYLIKI....CZY KTOŚ SIĘ ORIĘTUJE ILU MA WIERNYCH KLASZTOR, IGLO NA PORĘBACH A ILU WIELKI NASZ NOWY KOŚCIÓŁ " KONKATEDRA"- DLACZEGO NIKT NIE WALCZY O KOŚCIÓŁEK NA ODLEGŁYM ZASANIU....::co???? TAK NA ZDROWY ROZUM, PODJEDŻ NA MŁODYNIE W LASEK...KTO WIDZI TAM TAKIE HAWIRY JAK IGLO + NOCLEGOWNIA DLA KSIĘŻY??? CHYBA W PIWNICACH... TAM ZRÓBCIE FAJNY PLAC ZABAW DLA DZIECI ZE ZJEŻDZALNIĄ W ZIMIE NA SANKACH, SPACERNIK DLA NASZYCH ŻYWICIELI - RENCISTÓW...A NIE MYDLICIE PRAWDE O BIEDZIE TEMATEM WRAŻLIWYM DLA OSÓB STARSZYCH, CO SIEDZA W DOMU PRZY SZTAFECIE I TV RZESZÓW...POZDRAWIAMgood

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Lis 2009r. 21:40  
CYTAT
Żyjesz w państwie katolickim musisz się z tym pogodzić.

Żyjesz w Państwie demokratycznym, w którym większość sprawuje władzę poprzez osoby wybrane w demokratycznych powszechnych wyborach.
Jeżeli ktoś ignoruje wybór społeczeństwa i żuca się na wspólną własność, to jest to złodziejstwo i anarchia

Prywatna wiadomość 

007
007
ff
Wysłany: 19 Lis 2009r. 23:18  
Młodynie mówi NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

co to za lista z podpisami lata po HSW? Co ludzie z HSW mają do kościoła na młodyniu... Niech wypowiedzą się ludzie z młodynia a nie okoliczne wioski...zaklopotany
HSW niech lepiej się weźmie za robotę żeby nie żebrać dodatkowych zamówieni od państwa.. z naszych podatków.

Brawo Prezydencie !ok Nie daj się !

Ps. jutro ja idę wbić krzyż w jakimś atrakcyjnym miejscu miasta i będę domagał się praw do gruntów... cool girl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Lis 2009r. 23:37  
CYTAT
co to za lista z podpisami lata po HSW?

To jak zwykle zagrywka psychologiczna solidaruchów - nie ma cię na liście, znaczy jesteś kapuś i przeciwnik ManInBlack umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Lis 2009r. 23:49  
CYTAT
Młodynie mówi NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

co to za lista z podpisami lata po HSW? Co ludzie z HSW mają do kościoła na młodyniu... Niech wypowiedzą się ludzie z młodynia a nie okoliczne wioski...zaklopotany
HSW niech lepiej się weźmie za robotę żeby nie żebrać dodatkowych zamówieni od państwa.. z naszych podatków.

Brawo Prezydencie !ok Nie daj się !

Ps. jutro ja idę wbić krzyż w jakimś atrakcyjnym miejscu miasta i będę domagał się praw do gruntów... cool girl
AKICH CNÓW SIE POCZYNAJĄ, ŻE OOOOOHHHOOOOOHHH goodZY

JESTEM ZA...PRZY BASENIE...WIESZ ILU WIERNYCH ODWIEDZA TO ZABRUDZONE BARACHŁO...I DO T

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Lis 2009r. 11:06  
Mam kilka przemyśleń odnośnie tego tematu.
Na wstępie pragnę zaznaczyć iż jestem osobą wierzącą, praktykującą.

Jako pierwszą kwestię chciałbym poruszyć powstanie kościoła w tym miejscu, a kolejnego w Stalowej Woli:
- Do kościołów uczęszcza coraz mniej ludzi, a zatrważająco mało młodych. Sam chodząc na mszę widzę malutką grupę ludzi do lat 30/35, głównie obecnie chodzą osoby starsze.

- Tendencja z roku na rok jest co raz to mniejsza. Ludzi w kościołach ubywa w stosunku do lat poprzednich w zatrważającym tempie.

- Obecnie nie ma przepełnień, ba na każdej mszy nie ma problemu z miejscem siedzącym co dawniej było nie do pomyślenia jak się nie przyszło odpowiednio wcześnie.

Teraz do zachowania kleru, części radnych, związkowców i niektórych mieszkańców:

- co do Panów ubranych na czarno tzw. "czarnych", tak właśnie ich nazywam bo z powołaniem to oni mają niewiele wspólnego.
Dla mnie to są ludzie rządni kasy, którzy wybrali po prostu taką drogę i dla nich jest to zwykła praca.
Co o tym świadczy. Mieszkańcy nie chcą Kościoła, co usilnie starają się wmówić, a ktoś wyżej dobrze napisał słowa Warchoła, o tym, że sobie pokrzyczymy i przestaniemy (a tak nie będzie z całą pewnością).
Tym bardziej, że ludzie mają już swoje parafie, a to działanie ma podteksty.
Pytam się dlaczego (specjalnie z użyciem Capsa) NIE LICZĄ SIĘ Z KLASZTOREM ?! TAM SĄ ODPOWIEDNI LUDZIE NA ODPOWIEDNIM MIEJSCU I POWINNIŚCIE BRAĆ Z NICH PRZYKŁAD PODEJŚCIA DO WIARY I LUDZI!!

- Co do radnych popierających budowę, za przeproszeniem "dupowła**w", i "lizod**w" Frankowskiego. Wy też zostaliście wybrani, żeby liczyć się ze zdaniem społeczeństwa, a Młodynie i reszta Stalowej Kościoła nie chce.

- strasznie zawiodłem się na związkowcach. Żeby za plecami reszty mieszkańców, przy pomocy ludzi spoza miasta organizować manifestację ?
Czy Wy i "radni"(celowo cudzysłów) nie wiecie co to prawo i zawłaszczanie terenu ?

Podsumowując, to co robią Frankowski&Warchoł nie ma nic wspólnego z Wiarą, Bogiem i tym prawdziwym Krzyżem.
Jako osoba wierząca bez wahania staję po stronie prezydenta i mam nadzieję, że wykorzystywanie Krzyża i ludzkiej wiary dla własnych korzyści przegra.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Lis 2009r. 12:09  
Zamiast budować nowy kościół niech najpierw zapełnią te co już są.Wydaje mi się że tu jest problem. Coraz więcej młodych ludzi odsuwa się od kościoła i nikt nic nie robi żeby tą młodzież zachęcić do uczestnictwa w mszy. Kiedyś do kościoła chodziłam z chęcią i zawsze wychodziłam z niego z jakimiś przemyśleniami nad swoim życiem i zaraz przewijał mi się rachunek sumienia, dziś idę do kościoła niejako z obowiązku i patrzę na zegarek ile jeszcze zostało do końca i zastanawiam się: po co ja tu przyszłam?, przecież o polityce to ja mogę posłuchać w domu przed telewizorem w ciepłych kapciach... Niestety to nie tylko moje są takie odczucia, coraz więcej moich znajomych ma takie same zdanie na ten temat. Więc dla kogo ten kościół skoro te kościoły co już są robią się puste???

Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »