|
|
|
Kolejne informacje do ciągnących się dyskusji na temat Akcji Przeciwko Przedszkolom, w wykonaniu jaśniepanującego nam niepodzielnie, wszechwiedzącego, nieomylnego i wszechmogącego Szlęzaka Wspaniałego.
Żaden z rodziców, ani też mieszkańcy nie wiedzą o kolejnym złotym pomyśle zrodzonym w pijanym zwidzie. ZAkończone i odwołane bezterminowo są jakiekolwiek przyjęcia nowych dzieci do wszystkich przedszkoli w Stalowej Woli. Nikt nie ma prawa zapisac swojego dziecka do przedszkola. Dyrektorki otrzymały polecenie zlikwidowania po jednej grupie w każdym przedszkolu już od 1-szego marca 2010, tak więc rodzice dzieci trzyletnich stracą miejsca dla swoich pociech po kilku miesiącach radości z zazwyczaj z trudem wywalczonych miejsc w ubiegłym roku. Nie będzie wydawania kart na rok szkolny 2010/2011, co normalnie miało miejsce w styczniu każdego roku. Likwidacja jednej grupy zmniejszy liczebnośc w przedszkolach i pozwoli prezydentowi zgodnie z prawem zlikwidowac przedszkole, bo bedzie mialo mniej niz 70 osób uczeszczających. Nie ma jakiegokolwiek dialogu miedzy dyrektorkami i prezydentem, który zgodnie ze swoją już wszem i wobec znaną dewizą WALI MNIE TO, olewa próby spotykania się i jakiejkolwiek merytorycznej dyskusji z zainteresowanymi. Jego interesuje tylko jedna rzecz, przeforsowac swój pomysł zniszczenia przedszkoli. Zawziętosc z jaką uczepił się tej chorej idei, godna jest czegoś bardziej kreatywnego i potrzebnego miastu. Wczoraj wysłał list - z poleceniem służbowym do dyrektorem, nakazując im przesłanie dzisiaj do 10.00 listy osób do zwolnienia od 1.12.2009. Nie interesowały go planowane i logicznie uzasadnione próby ograniczania etatów (w ramach szukania na siłę oszczędnosci) jakie przedstawiły dyrektorki. On jedyny wie co i jak zrobic żeby wszystko zniszczyc. Rodzice, Nauczyciele - w jedności siła!!! Pomyślcie kto kreuje się na pana boga Stalowej Woli i stając ponad prawem, zdrowym rozsądkiem i dobrem publicznym, stawia na promowanie swojej beznadziejnej osoby! Kosztem nas wszystkich |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wójta (burmistrza, prezydenta) można odwołać również w drodze referendum zainicjowanego na wniosek 10% uprawnionych do głosowania mieszkańców gminy. Referendum w sprawie odwołania organu jednostki samorządu terytorialnego pochodzącego z wyborów bezpośrednich jest ważne w przypadku, gdy udział w nim wzięło nie mniej niż 3/5 liczby biorących udział w wyborze odwoływanego organu.
Na wiadomą osobę głosowało 12057 ludzi. Aby referendum odwołujące było ważne, musi w nim głosować 10515 osób, z czego połowa +1 głos wszystkich ważnych głosów musi być za odwołaniem. W wyborach do PE w Stalowej Woli było uprawnionych do głosowania 53902 osoby, więc trzeba zebrać 5391 podpisów pod uruchomieniem procedury odwoławczej (na wniosek 10% uprawnionych do głosowania). Albo cierpliwie czekać jeszcze rok na normalne wybory samorządowe. PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Zróbcie sobie forum o przedszkolakach bo reszcie osób to wisi
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
jacek, bo ty sam wyszedles z przedszkola jakies 10 lat temu, a twoje dzieci juz nigdy nie pojda, bo nie bedą miały gdzie, wiec mozesz miec takie olewackie podejscie jak pan SZ.
to jest forum dla mieszkancow Stalowej Woli przenies się na to dla nastolatków jak nie potrafisz zabrac glosu w dyskusji nie ma przymusu czytania postów, od tego jest tytuł żebyś wiedział o czym jest w środku pomyśl zanim znowu coś palniesz |
|
~~ja 66 | |
|
|
sierotkamarysia - to do Ciebie. Weź pod uwagę, że ktoś może mieć inne zdanie na ten temat i uszanuj go. Może Jacek85 nie jest poliglotą, ale wyraził również moją opinię w dosadny sposób. Dlaczego mam płacić za Twoje dziecko przebywające w przedszkolu (czyt. Twoje miejsce pracy).A inną sprawą są informacje, które przedstawiasz w swoim poście. Skąd masz informacje, które są do wiadomości dyrektorów placówki? Przecież nie ją jawne.
|
|
|
~~maciuś | |
|
|
sierotkamarysia widzę że jesteś na liście do zwolnienia.Dlaczego pyska nikt z Was nie darł jak z huty zwalnial,powiem Wam bo jeszcze Wasze dupska mocno były przytwierdzone do stołków.Tu nie chodzi o dzieci tylko o Wasze stołki.
|
|
|
|
|
|
Sprawa jest taka zróbcie jeden termat jak głaby z pisu o po i tam sie bawcie. po co mam czytac 20 tematów o przedszkolu skoro mnie to nei dotyczy. Dziecka też bym tam nigdy nie posłał i tyle
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
~~melka | |
|
|
PREZYDENT POSTRADAŁ WSZYSTKIE ROZUMY NIE MA DZIECI SWOICH WIEC NIE WIE JAK JEST, TZREBA GO JAK NAJSZYBCIEJ USUNAC Z TEGO STANOWISKA
|
|
|
~~mosiek | |
|
|
CYTAT Dodany: 20 Lis 2009r. 19:38 ~melka PREZYDENT POSTRADAŁ WSZYSTKIE ROZUMY NIE MA DZIECI SWOICH WIEC NIE WIE JAK JEST, TZREBA GO JAK NAJSZYBCIEJ USUNAC Z TEGO STANOWISKA I od razu Twoim dzieciom będzie lepiej sie żyło a Ty spełnisz swój obowiązek wg plebana.Samo życi polaka katolika. |
|
|
~~prawica | |
|
|
mnie się podoba to co robi Szlęzak z przedszkolami, nie może być tak, że utrzymanie w Rzeszowe dziecka w przedszkolu jest 400 mniejsze niż w Stalowej a że komuna ZNP I Solidarność z PiS komuną się dogadały to nic w tym dziwnego bo zawsze działały tak, że jest dobrze jak jest i niema co zmieniać świadczy o tym chociażby aktywność pisu w mieście czy powiecie
|
|
|
|
|
|
Jacku85, i przedszkolak i dyrektor i szlęzak i pracownik huty i pisowiec i powiec jest mieszkańcem Stalowej Woli.
Korzystanie z forum jest upowszechnione, czyli każdy sobie dowolną ilośc wątków może zakładac, o ile moderator ich nie zawiesi. Jeśli to cię tak mierzi, to po jakie licho wchodzisz w kółko tam, gdzie nie ma dla ciebie nic interesującego, gdzie nie masz nic interesującego do powiedzenia? Siedz na tych innych wątkach, omijaj przedszkolne, bardzo proste! Czy na te o ozdobach choinkowych też natretnie wchodzisz i wyrażasz swoje 'zdanie'? ja66 - jacek żadnego zdania nie wyraża, jego zdanie to negowanie sensu istnienia nowego wątku, nie wnosi niczego, więc niech się przeniesie gdzie indziej. Mój post nie miał na celu przenoszenie tu dyskusji na temat zasadności prywatyzacji przedszkoli. To jest post informacyjny, bo ludzie sobie nie zdają sprawy z tego jak nędznie manipuluje swoimi podwładnymi pan Szlęzak, jakie gierki stosuje, ile mobbingowych metod zastraszania kieruje w stronę ludzi którzy dla niego pracują, w imię czego? Raczej nie wspólnego dobra. A skąd mam informacje ? Hehe, no jak to , przecież sprzątam biuro pana prezydenta, to się widzi to pismo, czy inne. A co ciebie obchodzi skąd informacje? Może jestem dyrektorką przedszkola, główną księgową UM a może samym prezydentem badającym opinię publiczną i szczującym kolejnych ludzi na siebie? maciuś- nie, nie jestem na liście do zwolnienia, pyska nie darłam gdy cie zwalniali z huty, bo po prostu ty nic nie robiłeś żeby to powstrzymac, a może też dlatego że po prostu nie wiedziałam co się naprawdę dzieje - czemu własnie teraz próbuję zapobiec w temacie dotyczącym moich przyjaciół, rodziny, znajomych i współmieszkańców. |
|
~~Monika | |
|
|
CYTAT Sprawa jest taka zróbcie jeden termat jak głaby z pisu o po i tam sie bawcie. po co mam czytac 20 tematów o przedszkolu skoro mnie to nei dotyczy. Dziecka też bym tam nigdy nie posłał i tyle boś głupi.... tylko skończony dupek i dureń może tak pie....lić Jacuś spadaj do piaskownicy młotku... |
|
|
~~mama | |
|
|
koleś ma racje, Co rusz temat o młodyniu i przedszkolu. Skoro opiekunka bierze 700 zł przedszkole moze kosztowac polowe tego.
|
|
|
~~Monika | |
|
|
CYTAT mnie się podoba to co robi Szlęzak z przedszkolami, nie może być tak, że utrzymanie w Rzeszowe dziecka w przedszkolu jest 400 mniejsze niż w Stalowej a że komuna ZNP I Solidarność z PiS komuną się dogadały to nic w tym dziwnego bo zawsze działały tak, że jest dobrze jak jest i niema co zmieniać świadczy o tym chociażby aktywność pisu w mieście czy powiecie Następny idiota... Pijesz z preziem??? Bo podobno partner (może od kielicha) mu tak źle doradza, ale zauważ, że tylko osba która nie ma BLADEGO pojęcia o przedszkolach i przedszkolakach może tak chrzanić głupoty... On się wychowywał u ciotki pod stołem i tak mu zostało.... |
|
|
~~Monika | |
|
|
CYTAT koleś ma racje, Co rusz temat o młodyniu i przedszkolu. Skoro opiekunka bierze 700 zł przedszkole moze kosztowac polowe tego. skoro w całej Polsce publiczne przedszkole nie kosztuje więcej niż 300zł, to dlaczego u nas ma być inaczej??? Zacznijmy prywatyzację od studentów, a nie od przedszkolaków!!!! |
|
|
~~Monika | |
|
|
CYTAT Wójta (burmistrza, prezydenta) można odwołać również w drodze referendum zainicjowanego na wniosek 10% uprawnionych do głosowania mieszkańców gminy. Referendum w sprawie odwołania organu jednostki samorządu terytorialnego pochodzącego z wyborów bezpośrednich jest ważne w przypadku, gdy udział w nim wzięło nie mniej niż 3/5 liczby biorących udział w wyborze odwoływanego organu. Na wiadomą osobę głosowało 12057 ludzi. Aby referendum odwołujące było ważne, musi w nim głosować 10515 osób, z czego połowa +1 głos wszystkich ważnych głosów musi być za odwołaniem. W wyborach do PE w Stalowej Woli było uprawnionych do głosowania 53902 osoby, więc trzeba zebrać 5391 podpisów pod uruchomieniem procedury odwoławczej (na wniosek 10% uprawnionych do głosowania). Albo cierpliwie czekać jeszcze rok na normalne wybory samorządowe. Jestem za przed terminowym odwołaniem tego "nieporozumienia"... i zaznaczam że tylko ze względu na przedszkola... bo z krzyżem to popieram zdanie Szlezaka. Ale tylko z krzyżem... |
|
|
~~prawica | |
|
|
CYTAT CYTAT mnie się podoba to co robi Szlęzak z przedszkolami, nie może być tak, że utrzymanie w Rzeszowe dziecka w przedszkolu jest 400 mniejsze niż w Stalowej a że komuna ZNP I Solidarność z PiS komuną się dogadały to nic w tym dziwnego bo zawsze działały tak, że jest dobrze jak jest i niema co zmieniać świadczy o tym chociażby aktywność pisu w mieście czy powiecie Następny idiota... Pijesz z preziem??? Bo podobno partner (może od kielicha) mu tak źle doradza, ale zauważ, że tylko osba która nie ma BLADEGO pojęcia o przedszkolach i przedszkolakach może tak chrzanić głupoty... On się wychowywał u ciotki pod stołem i tak mu zostało.... hehe zapewne mam większe niż Ty pojęcie o przedszkolach bo mam tam dwoje dzieci, ze Szlęzakiem chętniebym się napił chociażby za zmasakrowanie dziś na Stelli siembiedy, także sobie zbastuj, utrzymanie dziecka w przedszkolu w Stalowej ponda 1000 zł, w Rzeszowie 400 mniej więc jedź może na Kubę tam miało być wszystko za darmo... ale sie chyba plan nie powiódł bo ktoś musi na to pracować... |
|
|
~~maciuś | |
|
|
Moniś dawni chłopa nie miałaś,zamiast siedzieć przed komputerem i pisać głupoty idz i zrób komuś przyjemność.
|
|
|
~~wsiok RST | |
|
|
CYTAT Sprawa jest taka zróbcie jeden termat jak głaby z pisu o po i tam sie bawcie. po co mam czytac 20 tematów o przedszkolu skoro mnie to nei dotyczy. Dziecka też bym tam nigdy nie posłał i tyle Jacuś85 jesteś głąb i burak. Ja sobie nie życzę płacić na twoje leczenie np. dziękuję za uwagę buraku. ps. ktoś wyżej dobrze ci poradził - idź sobie wypisywać swoje mądrości na onet.pl, bo ja sobie nie życzę w każdym temacie na SM czytać twoich marnych wypocin. |
|
|
~~wsiok RST | |
|
|
ps2. i zmień sobie fotkę przy niku bo jak ją widzę to che mi się rzyg...ć.
|
|
|
~~MIOTEK | |
|
|
CYTAT ps2. i zmień sobie fotkę przy niku bo jak ją widzę to che mi się rzyg...ć. NIE PRZESZKADZAJ SOBIE KOLEGO RZYGAJ ,TYLE TYLKO POTRAFOSZ. |
|
|
|
|
|
no to zacznę tak:
Widać że jeśli chodzi o wątki "przedszkoli" to wypowiadają się ludzie wtajemniczeni (dyrektorki, nauczyciele, rodzice) i nie wtajemniczeni (mieszkańcy, młodzież)... JEDNO JEST PEWNE: 1. Dyskusjami na tym forum nie zmienicie nic! poza tym że obrzucacie się obelgami na wzajem i to wam trochę ulży w "cierpieniu". 2. Z ekonomicznego punktu widzenia Prezydent ma rację, ponieważ on patrzy w przyszłość i za parę lat miasta, które teraz nie szukając oszczędności będą, kwiczeć i płakać ponieważ kryzys ich dopadł a mogli wcześniej oszczędzić na tym i na tamtym... Szlezak dobrze robi i szuka oszczędności wszedzie gdzie tylko się da (UM, Przedszkola i inne jednostki podległe) 3. Prezydent na początku mówił że podwyżki są nie uniknione i zażądał kolosalnych sum. Ale nasi radni oczywiście przegłosowali i powiedzieli NIE co dla mnie jest głupotą! To właśnie w tym czasie powinni wszyscy powiedzieć: OWSZEM jesteśmy za podwyżkami, ale powoli.. dojdźmy do kompromisu i nie "walmy z grubej rury". Jeśli by się tak sprawy potoczyły to wtedy nie było by mowy o prywatyzacji czy o jakiś zwolnieniach! 4. Teraz prezydent się uwziął na przedszkola i związki ponieważ byliście zachłanni! Jak zaproponował podwyżki to się oburzyliście zamiast z nim negocjować. A teraz jest wielki płacz... Podziękujcie Radnym, którzy zamiast rozmawiać przy wstępnych rozmowach, powiedzieli: NIE, myśląc że zdołają zdobyć sobie punkty u wyborców nie myśląc o przyszłości budżetu Miasta. NIESTETY KRYZYS który dotknął świat jest też u nas! nie żyjmy marzeniami! NON SERVIAM |
|
~~kajko | |
|
|
Rodzice przedszkolaków wykazali się kompletną głupotą i brakiem rozeznania w miejskiej polityce. Są na poziomie swoich kochanych smarków . Nie potrafili dokonać właściwego rozeznania sił i możliwości radnych pis-u i prezydenta. Wiadomo nawet najmniej rozgarniętym mieszkańcom, że konflikty między Szlęzakiem a pisowcami są natury pozamerytorycznej. Nie o rozwiązywanie problemów Kotulskiemu i spółce chodzi a o wykończenie Szlęzaka obstrukcją ze swej strony, pozorowaniem działań, mistyfikacją współpracy, proponowanie najgłupszych i nie do przyjęcia rozwiązań, sprawy trzeciorzędowe i nieistotne dla problemu przedstawiać jako fundamentalne. Kontrole urządzać i czepiać się, że brak przecinka w dokumentach to naruszenie zasad fundamentalnych. Więc pewne było, ze i przedszkola potraktują jako amunicję przeciwko Szlęzakowi i strzelać będą bachorami tak aby jak dotkliwiej zranić, aby głośno zawył i kogoś obraził. No i tak się stało.
Wszyscy wiedzą, że Szlęzak historią Centralnego Okręgu Przemysłowego jest zafascynowany. To wydarzenie z historii gospodarczej go inspiruje i motywuje. Wielkie dzieło Kwiatkowskiego podziwia i sam ma zamiar zrealizować je w mniejszej skali w Stalowej Woli przez zwiększenie nakładów na inwestycje rozwojowe. I z uporem maniaka będzie je realizował i środków finansowych szukał gdzie tylko można. Pewne jak głupota warcholskich radnych było, że cięcia w wydatkach na utrzymanie przedszkoli będą nie do uniknięcia. Od dawna to było wiadome wszystkim radnym i nie tylko radnym. Wiadomo również, że sytuacja konfliktu Szlęzaka tylko wzmacnia i pobudza do działań jeszcze bardziej stanowczych i skutecznych, doskonale przemyślanych i rozpisanych na konkretne posunięcia. Jeśli widzi, że radni lecą w w kulki, i nie o rozwiązywanie problemów im chodzi a urządzenie przedstawienia na miejskiej radzie pt. " płaczące flądry i eksterminowane przez Szlęzaka dzieciaki" i tym socjotechnicznym chwytem chcą go załatwić , to już wie ,że z nikim i nie ma o czy rozmawiać tylko trzeba działać. No i działa. Szlęzak nie podejmuje działań przypadkowych , pod wpływem chwilowego impulsu czy kaprysu. To już powinno być wiadome nie tylko przedszkolakom ale i ich głupim rodzicom a i to , że interesy kadry przedszkolnej są sprzeczne z interesem rodziców też powinno być oczywiste . Tak zwana prywatyzacja nie jest tym samym co prywatyzacja przedsiębiorstw. Przedszkola przejdą pod prywatny zarząd a nadzór i majątek dalej będzie spoczywał w rękach miasta, które z mocy ustawy odpowiada za świadczenie tej usługi. Ustawa określa minimum , które musi być zapewnione przedszkolakom taka usługa. Wydatki na przedszkola na dzień dzisiejszy są o wiele wyższe niż zobowiązuje do tego uprawo. I o tę różnicę w cięciach chodzi. Przez głupotę rodziców miast będzie dokładać tyle ile musi, tak jak zapisane jest w ustawie. |
|
|
~~rst | |
|
|
http://www.tvkstella.pl/video/rozmowa_dnia/
rozmowa z 30.10.2009r.z A.Szlęzakiem o przedszkolach. |
|
|
|
|
|
Za leczenie płacę są mbo nie mam ochoty czekać 3 godziny na przyjęcie przez lekarza a płace na tyle wysokie składki że to ja utrzymuje leczenie innych a nie odwrotnie.
Smutna prawda jest taka że we wrocławiu rodzice płacą 350 zł za przedszkole i płaczu nie ma, a najśmieszniesze że w duzych miastach wojewódzkich utrzymanie dziecka w przedszkolu kosztuje mniej miasto niż u nas "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|