~~sierotkamarysia | |
|
|
Faktycznie miałam wstępne informacje. Aktualna lokalizacja czwartkowego spotkania:
CENTRUM EDUKACJI ZAWODOWEJ UL. KWIATKOWSKIEGO 1 W AULI OBOK AMBULATORIUM GODZ. 17.00 |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~sierotkamarysia | |
|
|
Tu jest link do zespołu sponsorowanego przez pana prezydenta.
http://www.youtu(...)=related prawdopodobnie nasz przyszły miejski hymn |
|
|
~~notariusz | |
|
|
wspanialy pomysl. pan prezydent na pewno jest NA FALI... jesli wiecie o co mi chodzi:-)
|
|
|
~~ludian | |
|
|
CYTAT Tu jest link do zespołu sponsorowanego przez pana prezydenta. http://www.youtu(...)=related prawdopodobnie nasz przyszły miejski hymn siuper |
|
|
~~ja29 | |
|
|
Sierotkomarysiu - jesteś śmieszna.Może daruj już sobie.
|
|
|
~~sierotkamarysia | |
|
|
do ja29
WolnoćTomkuWswoimDomku, ten wątek jest mój,założony w konkretnym celu, jeśli nie masz nic do powiedzenia w temacie przedszkoli, to polecam tamaty: kobieta-ginekolog, białe szaleństwo, dietetyk.... itp. Może tam znajdziesz cos dla siebie. Tu jest temat konkretny, nastawienie za lub przeciw, ale normalna dyskusja i fakty, tudzież opinie. To nie ja wymyśliłam WALI MNIE TO w publicznej telewizji przed dobranocką. Jaki pan, taki kram. oraz Uderz w stół, a nożyce się odezwą oraz Każda akcja wywołuje reakcje mnie temat przedszkoli porusza, jak ty sie przy tym pocisz, to lec pod zimny prysznic póki co, to nie powiedziałeś nic inteligentnego, |
|
|
~~lisek | |
|
|
sierotkomarysiu dokładnie wali mnie to co piszesz i masę innych ludzi w St.Woli też to wali.Do roboty się wez albo zacznij sama wychowywać własne dzieci.
|
|
|
|
|
|
bo taka prawda marysiu wali nas to
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
~~sierotkamarysia | |
|
|
coś cie osobiście zabolało?
hehe, ja pracuje 14 godzin na dobę a ciebie jak widac tak bardzo nie wali, bo podobnie jak wielu innych, co to nic nie maja do powiedzenia, wchodzisz tu w kółko i czytasz i ..... nic mądrego poza przepychankami nie wymyśliłeś |
|
|
~~lisek | |
|
|
sierotkomarysiu skoro pracujesz 14 godz. dziennie to bez problemu powinno Cię stać na nianie do dzieci.Po co mają się plątać Twoje dzieci po jakimś tam przedszolu.Zresztą to mnie też wali.
|
|
|
|
|
|
Sierotka uważasz ze każdego interesuje twoje dziecko a tu nie.
niektórzy nie chcą dopłacania do przedszkoli i tyle. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
~~Monika | |
|
|
CYTAT sierotkomarysiu skoro pracujesz 14 godz. dziennie to bez problemu powinno Cię stać na nianie do dzieci.Po co mają się plątać Twoje dzieci po jakimś tam przedszolu.Zresztą to mnie też wali. Nie chodzi o to czy kogoś stać czy nie... chodzi o pewne zasady!! Pracuje płace podatki i chcę by szły na cele które MNIE OSOBISCIE interesują m.in. przedszkola... Nie chce by ktoś wywalał moja i mojego męża kase na jakieś durne gale boksu, nic nie warte hymny i wątpliwej jakości koncerty czy symfonie... Nie życzę sobie wycinki Paru Miejskiego!!! Mam 3 dzieci i to one będą niestety kiedyś pracowały na tego opoja... bo nikt na niego nie będzie pracował. |
|
|
~~Monika | |
|
|
CYTAT Sierotka uważasz ze każdego interesuje twoje dziecko a tu nie. niektórzy nie chcą dopłacania do przedszkoli i tyle. To na szczęście są tylko pomyłki genetyczne, jak ty. Standard w Polsce jest inny, w Europie również i w cywilizowanym świecie przedszkola są traktowane wyjątkowo... bo to tu wychowuje się NASZA przyszłość, także twoja BARANIE niestety!!!! Kolejnym krokiem półintelygentow twojego pokroju bedzie likwidacja szkół podstawowych, gimnazjów, bo do nich też sie BAAAADZO duzo dopłaca. |
|
|
~~Monika | |
|
|
CYTAT A wiecie dlaczego \"Przedszkola\" boją się prywatyzacji? Nie dlatego ,że dbają o interes dzieci i ich rodziców - w prywatnych przedszkolach nie będą na świetnym wynalazku jakim jest KARTA NAUCZYCIELA Tylko pseudonauczyciel może takie banialuki opowiadać... Obecnie mam trzecie dziecko w przedszkolu, poprzednia dwójka jest szkołach (liceum i podstawówka) i z pełną moca musze stwierdzić, że w przedszkolu jest naprawdę odpowiedzialna i ciężka praca nauczyciela. To czego dzieciaki nauczą sie w przedszkolu procentuje potem na reszte edukacji. Wielu "nauczycieli" nawet w 50% nie daje z siebie dzieciakom z tego co panie przedszkolanki. Zresztą żaden z rodziców nie neguje potrzeby podwyżki, ale to co nasz prezio wyprawia przekracza ludzkie pojęcie. |
|
|
~~podatnik | |
|
|
CYTAT CYTAT sierotkomarysiu skoro pracujesz 14 godz. dziennie to bez problemu powinno Cię stać na nianie do dzieci.Po co mają się plątać Twoje dzieci po jakimś tam przedszolu.Zresztą to mnie też wali. Nie chodzi o to czy kogoś stać czy nie... chodzi o pewne zasady!! Pracuje płace podatki i chcę by szły na cele które MNIE OSOBISCIE interesują m.in. przedszkola... Nie chce by ktoś wywalał moja i mojego męża kase na jakieś durne gale boksu, nic nie warte hymny i wątpliwej jakości koncerty czy symfonie... Nie życzę sobie wycinki Paru Miejskiego!!! Mam 3 dzieci i to one będą niestety kiedyś pracowały na tego opoja... bo nikt na niego nie będzie pracował. Pracuję w Stalowej Woli i jak czytam teksty jacka i innych to ogarnia mnie przerażenie, że w tym mieście bądź co bądź młodym mogą żyć tacy ludzie, którzy wypisują takie bzdury. osobiście wolę aby moje podatki szły na przedszkole niż na utrzymanie parku throgala lub jakiegoś studenciny z WSE. Brawo sierotko i moniko |
|
|
~~lisek | |
|
|
Kuźwa jak wam chodzi o zasady to niech wreszcie wszystko w tym pieprzonym kraju kosztuje tyle ile jest warte, zero ulg zero odpisów od podatków zero dotacji każdy za wszystko niech płaci tyle ile to jest warte.Koniec w tym temacie.
|
|
|
~~mamat | |
|
|
jak zawsze aninimowo mogą dojść do głosu różne baranki,jak jacek85 lub lisek ,cwaniaki ,którzy są zapewne utrzymywani przez rodziców,nie mają pojęcia ile dobra niosą przedszkola ,ale o zgrozo nasz włodarz chyba podpiera się w sondażach takimi typami!!!
|
|
|
~~sierotkamarysia | |
|
|
Wielkie dzieki za wsparcie.
Ignorowanie bzdurnych wypowiedzi nie zdaje egzaminu, tym bardziej liczą się więc te konkretne. Mało rzeczy w naszym świecie jest sprawiedliwych i logicznych. Głupota, chamstwo i arogancja obezwładniają i zniechęcają. Jeżeli możemy jednak wspólnie powalczyc o coś ważnego nie tylko dla nas ale i dla innych, dlaczego nie... Może jak uda się osiągnąc sensowny kompromis w sprawie przedszkoli, to przetrze się szlak by zdziałac cos więcej w naszym mieście. Niemożliwe żeby sukces mierzyc jedynie ilością pustych rond i jagodowych festynów. Inwestujmy w przedszkola, żeby ustrzec przyszłe pokolenia przed osobami pokroju pana SZ. kiedyś zaniedbanego na najważniejszym etapie rozwoju, teraz szamoczącego się w efektownych ale pustych dyskursach przed kamerami. Niestety, elokwencja nie zastąpi zdrowego rozsądku i serca, a chwiejny stołek wkrótce przestanie dawac poczucie bezkarnosci. |
|
|
~~precz z Dyzmą | |
|
|
już wolę jagodowe festyny niż obszywanie klatek przez wojaków po bieganiu w centrum miasta i "dożynki" w szpitalu a to zrobił nam ten co chce zostać preziem, oglądałem miazgę na stelli i tych dwóch Szlęzak ma mój głos i nie będę popierał tego kosmonauty za "chiny ludowe" przedszlkola zapieprzył pis mówiąc nie jakieś dwa lata temu uwalając uchwałę a mógł wnieść poprawki, ale nie oni są cały czas przeciw... teraz mani[ulują tym konfliktem a to dadzą salę u warchoła a to w placówce podległej kosmonaucie, dajcie sobą dalej manipulować i stawiajcie krzyże na każdym skwerku jak pieski co oznaczają "swój teren", wygonię całą rodzinę na wybory żeby zagłosować przeciw dyzmie a niezdecydowanym puszczę ostatnią debatę ze stelli...
|
|
|
~~dalida | |
|
|
Co wy tak o tej Stelli? Zapomnieliście, w jakich okolicznościach i dla kogo powstała ta telewizja?
Marysiu, demokracja jest złym ustrojem, gdyż barany popierają swojego i nic nie poradzisz, a że miasto robotnicze, zbieranina z okolicznych wsi to i wyborów lepszych nie ma się co spodziewać. |
|
|
~~Dönitz | |
|
|
CYTAT już wolę jagodowe festyny niż obszywanie klatek przez wojaków po bieganiu w centrum miasta i "dożynki" w szpitalu a to zrobił nam ten co chce zostać preziem, oglądałem miazgę na stelli i tych dwóch Szlęzak ma mój głos i nie będę popierał tego kosmonauty za "chiny ludowe" przedszlkola zapieprzył pis mówiąc nie jakieś dwa lata temu uwalając uchwałę a mógł wnieść poprawki, ale nie oni są cały czas przeciw... teraz mani[ulują tym konfliktem a to dadzą salę u warchoła a to w placówce podległej kosmonaucie, dajcie sobą dalej manipulować i stawiajcie krzyże na każdym skwerku jak pieski co oznaczają "swój teren", wygonię całą rodzinę na wybory żeby zagłosować przeciw dyzmie a niezdecydowanym puszczę ostatnią debatę ze stelli... CYTAT //nie na temat !
|
|
|
~~Dönitz | |
|
|
CYTAT Co wy tak o tej Stelli? Zapomnieliście, w jakich okolicznościach i dla kogo powstała ta telewizja? Marysiu, demokracja jest złym ustrojem, gdyż barany popierają swojego i nic nie poradzisz, a że miasto robotnicze, zbieranina z okolicznych wsi to i wyborów lepszych nie ma się co spodziewać. nie na temat |
|
|
~~Alicja | |
|
|
A według mnie ograniczenia zatrudnienia w przedszkolach powinny być i podwyzka opłat.Można zmniejszyć ilość przedszkolanek a pozostałym wydłużyć czas pracy z 5 na większy.
|
|
|
~~łikidiki | |
|
|
Dla tych, którzy sa przeciwko prywatyzacji. Na jednym z portali jak byk jest napisane, że prezydent zapowiedział, że dzieci z rodzin ubogich bedą miały dofinansowanie ze strony miasta, a rodzice,którzy beda mieli więcej niż jedno dziecko w przedszkolu będą płacić tylko za jedno, za reszte 100 proc bedzie doplacac miasto. Prywatne czy publiczne i tak bedziecie do nich doplacać
|
|
|
~~łikidiki | |
|
|
Ostatnie zdanie było do tych ktorzy sa przeciwnikami doplacania do przedszkoli
|
|
|