NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szkoła i studia »
« 1 2 3 4 5 6 »
rodzice przedszkolaków UWAŻAJCIE!,
~~przez z |Dyzmą
ff
Wysłany: 23 Lis 2009r. 22:42  
CYTAT
Co wy tak o tej Stelli? Zapomnieliście, w jakich okolicznościach i dla kogo powstała ta telewizja?
Marysiu, demokracja jest złym ustrojem, gdyż barany popierają swojego i nic nie poradzisz, a że miasto robotnicze, zbieranina z okolicznych wsi to i wyborów lepszych nie ma się co spodziewać.

nie znam w jakich okilicznoścach, ale chyba sugerujesz że Szlęzak ją założyłumiech Siembieda przygarnął za frico zapewne Dianę i Szczurkową do siebieumiech a to co widzałem to wiem i mam nagrane, tu i Pietrzak wysiadaumiech

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 23 Lis 2009r. 22:42  

~~Monika
ff
Wysłany: 23 Lis 2009r. 22:55  
CYTAT
Dla tych, którzy sa przeciwko prywatyzacji. Na jednym z portali jak byk jest napisane, że prezydent zapowiedział, że dzieci z rodzin ubogich bedą miały dofinansowanie ze strony miasta, a rodzice,którzy beda mieli więcej niż jedno dziecko w przedszkolu będą płacić tylko za jedno, za reszte 100 proc bedzie doplacac miasto. Prywatne czy publiczne i tak bedziecie do nich doplacać umiech

Otóż te dopłaty (rzekome) to jakaś wierutna bzdura... o to właśnie cała awantura, że szanowny prezydent nakazał likwidacje wszelkich ulg (po podwyżkach) czyli każde dziecko (KAŻDE) to ok. 430zł za cały miesiąc, niezależnie czy to biedne czy bogate dziecko i niezależnie ile dzieciaków mama ma w przedszkolu!!!

~~Monika
ff
Wysłany: 23 Lis 2009r. 23:00  
CYTAT
A według mnie ograniczenia zatrudnienia w przedszkolach powinny być i podwyzka opłat.Można zmniejszyć ilość przedszkolanek a pozostałym wydłużyć czas pracy z 5 na większy.

Myslę, że zmniejszenie liczby przedszkolanek to dość ryzykowna dla dzieciaków sprawa. Ale wydłużenie czasu pracy o kilka godzin, owszem... czemu nie.

~~aska1983
ff
Wysłany: 23 Lis 2009r. 23:01  
Sierotko i Moniko- trzymajcie tak dalej!!!
Jestem z Wami!!!
A do całej reszty "żydów", którym żal paru groszy z podatków na przedszkola:
Na razie mam jedną córkę, ale jeżeli mam sama zarobić na wykształcenie swojego dziecka, to chcę, aby w przyszłości moje dziecko pracowało tylko i wyłącznie na moją emeryturę, a nie na wasze. Rodzice, którzy mają dzieci powinni mieć dopłacany (w przyszłości) do emerytury dodatek za wychowanie i wykształcenie dzieci, i powinien on być płacony od ilości dzieci. Tzn. Ci którzy nie mają dzieci, nie powinni mieć żadnych dodatków!!!!!!!!!!

~~precz z Dyzmą
ff
Wysłany: 23 Lis 2009r. 23:22  
CYTAT
Jestem z Wami!!!
A do całej reszty \"żydów\", którym żal paru groszy z podatków na przedszkola:
Na razie mam jedną córkę, ale jeżeli mam sama zarobić na wykształcenie swojego dziecka, to chcę, aby w przyszłości moje dziecko pracowało tylko i wyłącznie na moją emeryturę, a nie na wasze. Rodzice, którzy mają dzieci powinni mieć dopłacany (w przyszłości) do emerytury dodatek za wychowanie i wykształcenie dzieci, i powinien on być płacony od ilości dzieci. Tzn. Ci którzy nie mają dzieci, nie powinni mieć żadnych dodatków!!!!!!!!!!

hehe ale socjal teksty ja mam trójkę dzieci i wolę żeby na nikogo nie dopłacały tylko same sobie odkładały a nie utrzymywały socjalizm...smiech2

~~łikidiki
ff
Wysłany: 23 Lis 2009r. 23:45  
Monika: czytaj ze zrozumieniem i uważnie. Prezydent zapewnił, że po prywatyzacji, a nie po podwyżkach opłat, za każde kolejne dziecko w przedszkolu będzie płacić miasto, a dla rodzin w trudnej sytuacji będzie wsparcie finansowe....

~~łikidiki
ff
Wysłany: 23 Lis 2009r. 23:48  
choć nie widzę w tym za bardzo sensu i lkogiki bo teoretycznie w ten sposób powinno to kosztować miasto więcej, ale tak powiedział... Może jednak się to opłaca. Z drugiej strony większość ludzi ma jedno dziecko w przedszkolu jednocześnie. Nie mowie ze kazdy, myslę ze wiekszosc jednak

~~lisek
ff
Wysłany: 23 Lis 2009r. 23:59  
CYTAT
Jestem z Wami!!!
A do całej reszty \"żydów\", którym żal paru groszy z podatków na przedszkola:

Ręce opadają czytając takie teksty. Wyzywasz innych od żydów / w zasadzie dla wielu to komplement bo żyd to zaradny człowiek nie patrzy na nikogo tylko zarabia, czego i tobie życzę/.Natomiast kim Ty jesteś pisząc
CYTAT
Na razie mam jedną córkę, ale jeżeli mam sama zarobić na wykształcenie swojego dziecka, to chcę, aby w przyszłości moje dziecko pracowało tylko i wyłącznie na moją emeryturę, a nie na wasze
,jezyk

~~kajko
ff
Wysłany: 24 Lis 2009r. 03:13  
CYTAT
Szanowny Panie! Wszystko ładnie pięknie, gdyby nie to, że z historii znamy więcej takich "fascynatów", którzy chcieli po sobie zostawić jakiś ślad. Może nie będę ich wymieniał, aby nie zaniżać poziomu dyskusji.

Ja paru wymienię: Józef Piłsudski, Eugeniusz Kwiatkowski, Władysław Grabski, Roman kluska, Zbigniew Religa. Wszystkich wspomnianych ludzi bez wątpienia łączyła pasja do tego co robili, fascynacja działaniami i osiągnięciami innych ludzi, z których brali przykład i inspirację. Zmieniali zastaną rzeczywistość na lepszą niż zastali, inspirowali to takich działań przedstawicieli następnych pokoleń. Bez wątpienia Szlęzak należy do tej kategorii fascynatów, wbrew temu co sugeruje cudzysłów , w który Szanowny Pan wziął to słowo, że Szlęzak to upiorna postać i jego działania stawiają je i jego samego obok takich postaci i ich dokonań jak :Stalina ,Pol Pot, Neron czy książę Popiel. To, że nie napisał Pan tego, tylko ostro i wyraźnie zasugerował i tak świadczy o pańskiej kompletnej głupocie lub jakiejś histerii, w którą popadł i zdurniał, na wieść o tym, że dzieciom krzywda zostanie wyrządzona przez władzę wykonawczą miasta. Może to prawda , że przy dzieciach ludzie durnieją, stają się dziecinni, jakby możliwości dziecięcego umysłu i prostota jego wyobraźni były zaraźliwe.

CYTAT
..... ale skutki jego działań nie mieszczą się w normach etycznych, społecznych i nie boję się tego słowa narodowych. Przyszłości nie buduje się komiksowymi parkami, inwestycje są ważne, ale nie metodami NERONA czy HERODA.

Jednak Pan zdurniał i to w sposób kompleksowy, bo narodowy, czego nie boję się napisać, a nawet muszę to napisać. Doszukiwanie się analogi między metodami na zaradzenie kłopotom stosowanymi przez Nerona i Heroda a propozycjami prezydenta SW ,mogłoby być uprawnione tylko w przypadku, gdy Szlęzak zaproponowałby restrukturyzację wydatków na przedszkole po przez ich spaleniu lub masową rzeż wszystkich dzieci do lat sześciu w mieście i okolicach lub coś równie skutecznego i widowiskowego. Karmienie lwów dziećmi, bądź rzucanie nim pod koła nadjeżdżających ciężarówek. Można by wtedy powiedzieć, że działania takie rozmijają się trochę z powszechnymi odczuciami moralnymi a i etyka miałaby problem z ich wyjaśnieniem i uzasadnieniem, jako działań etycznych i godnych ro propagowania w całym kraju.

CYTAT
Dobrem najwyższym władzy demokratycznej w praworządnym państwie powinien być Człowiek (społeczność). I tu mamy problem zdefiniowania tego dobra. Inwestycje materialne kosztem inwestycji w edukację i rozwój najmłodszych, Boże, co za POTWÓR to wymyślił w jakiejś chorej głowie to się wylęgło.

Jak widać, problematyzowanie niejasności celu władz demokratycznie wybranych, kryjących się w pojęciu "człowiek", szybko zgasło w głowie, bo już w zdaniu następnym
pisze Pan bardzo jednoznacznie, jak komisarz ludowy czy religijny analfabeta, że prymat wydatków na oświatę młodych ludzi nad wszystkimi innymi jest absolutny, nie ma żadnego pola do dyskusji, jakby same zafajdane dzieci świat nosił i wszystko od nich zależało, ludzie starsi nie mają żadnych potrzeb a rozwój jest prostą funkcją wydatków na zagospodarowanie czasu wolnego małym obsrajtkom. Jest to tak głupie, że mogło się zrodzić tylko w głowie jakiegoś ciasteczkowego filozofa, któremu dawno pieluchy nikt nie zmieniał

CYTAT
: ZDANIEM AUTORYTETÓW NAUKOWYCH I BADAŃ PRZEZ NICH PROWADZONYCH, KILKULETNI POBYT DZIECKA W DOBRYM PRZEDSZKOLU, POZYTYWNIE RZUTUJE NA SUKCES DZIECKA W SZKOLE I POWODZENIE ŻYCIOWE CZŁOWIEKA!

Może i jest ważny pobyt dziecka w przedszkolu, może te parę lat na zabawach determinuje całą jego przyszłość, może geny są nieważne,może rodzina znajomi całe otoczenie w jakim się wychowuje nie ma wpływu, może szkoła to tylko nieistotny aneks do wychowania przedszkolnego, może przypadek ślepy los w żaden sposób w jego dorosłej karierze mu nie przeszkodzą ani nie pomogą, może cały budżet miasta układać się powinno od wydatków na przedszkola i jeśli coś do wydania jeszcze zostanie, to można na inne cele przeznaczyć. Tylko cała ta histeria i demagogia mogły mieć trochę sensu, jeśli Szlęzak planowałby zlikwidować edukację przedszkolną., albo tak przykroić wydatki , że dzieci będą same siedziały w przedszkolu na betonowej ziemi i jedynym zajęciem , którym będą umilać sobie czas, to dłubanie w nosie, swoim lub innych dzieci, niezdająca sobie sprawy, że właśnie zbiór możliwych scenariuszy ich dorosłego życia radykalnie się zawęź , do wyrzutków społecznych, kopaczy rowów, fanów Dody, katolików, wyborców pisu, lub seryjnych morderców.
Psychologia to poważna nauka, jej metodologia jest bardzo rygorystyczna , eksperymenty empiryczne masowo stosowane, możliwość falsyfikowani hipotez, wyników lepsza niż w fizyce,aparat pojęciowy ścisły i jednoznaczny jak w teologii , filozofii lub teatrologii, Na podstawie jej twierdzeń prognozy długoterminowe można sporządzać dla przyszłości przedszkolaków.

{cytat] U cioci pod stołem być może można się nauczyć wiele ciekawych rzeczy, ale na pewno nie można się nauczyć rozmawiać z ludźmi, na pewno nie można zdobyć inteligencji emocjonalnej.[/cytat]

No nie można się nauczyć rozmawiać u cioci jeśli ciocia jest niemową lub psem. Jeśli jest człowiekiem i potrafi mówić to gnojek nie zdziczeje, nikt tak nie podnosi inteligencji emocjonalnej jak ciocia. Choć pojęcie inteligencji emocjonalnej trąci już psychologicznym idiotyzmem jak schizofrenia bezobjawowa , libido. kompleks Edypa itp.

Masa nonsensów i bzdetów napisana w histerycznym tonie, Walenie dzieciakami po głowie Szlęzaka licząc na to, że jeśli sprawa dotyczy bachorów to wszyscy na około zgłupieją i jednoznacznie działania jego uznają za zagrożenia dla przyszłości narodu polskiego i sprawa miejsc pracy wydatków na przedszkola zniknie w zalewie emocji , które przyćmią rozum wszystkim

~~kajko
ff
Wysłany: 24 Lis 2009r. 04:45  
CYTAT
ehe, ja pracuje 14 godzin na dobę

Środkamarysia, chciałbym zobaczyć Twoją pracę w 14-nastej godzinie jej trwania, Ciekaw jestem czy byłaby jakaś różnica w porównaniu z pierwszą godziną . Porównać wydajność a przede wszystkim dowiedzieć się czy jesteś wtedy wogóle przytomna i zdolna do zrobienia czegokolwiek o czym można powiedzieć, że to praca, a nie przebywanie w pracy. Jeśli tak to zafunduje Ci roczną opłatę za przedszkole Twojego dzieciaka,

~~sierotkamarysia
ff
Wysłany: 24 Lis 2009r. 04:52  
hehe, dawaj Kajko, bo właśnie zaczynam umiech
a praca, o ile robi sie to co lubi, i stosuje 'płodozmian' nie musi być męcząca. A nawet jesli czasem daje w kośc - godzinowo, to umiem się skutecznie regenerowac, czego tobie i pozostałym szczerze życze. Dzieci w przedszkolu nie mam umiech Działam charytatywnie, idea dla idei

miłego dnia

~~żuBer
ff
Wysłany: 24 Lis 2009r. 04:56  
W tym temacie widać bardzo wyraźnie że starsze osoby dyskutują z młodymi szczylami, którzy myślą że są anonimowi i pozjadali wszystkie rozumy...
Tak jak napisałem: Rodzice, Mieszkańcy i reszta protestujących. Nic wam nie da pisanie żali i prawienie swoich racji na tym forum. Weźcie się w końcu do kupy a nie babrzecie się w tym co macie!

~~sierotkamarysia
ff
Wysłany: 24 Lis 2009r. 05:02  
do łikidiki

'Dla tych, którzy sa przeciwko prywatyzacji. Na jednym z portali jak byk jest napisane, że prezydent zapowiedział, że dzieci z rodzin ubogich bedą miały dofinansowanie ze strony miasta, a rodzice,którzy beda mieli więcej niż jedno dziecko w przedszkolu będą płacić tylko za jedno, za reszte 100 proc bedzie doplacac miasto. Prywatne czy publiczne i tak bedziecie do nich doplacać '

ty w to wierzysz naiwny człowieczku?
Jeśli gośc w kółko mówi że nie ma kasy na przedszkola, że trzeba ciąc bo nie bedzie dopłacał (jakby to w ogóle były jego pieniadze) -to ty myślisz że on bedzie robił takie charytatywne akcje które pochłoną jeszcze więcej kasy niż teraz? Po prostu niezwykle inteligentnie stwierdził że pokpił sprawe i rzuca teraz ochłap dla gawiedzi - i takie łikidiki się załapało i myśli że życzliwy i ludziom przychylny pan SZ dba o ich interesy.
Ten gosc z nikim nie rozmawia na tematy istotne, jedynie poprzez media komunikuje swoje momentami bardzo populistyczne, ale kompletnie niezobowiązujące obietnice.
Gdyby chciał rozwiązań a nie przepychanek, to by spotkał się z dyrektorkami, z rodzicami, z mieszkancami a nie wykręcał się tyłem zamykając drzwi do swojego gabinetu na klucz po słowach że 'DYSKUSJI NIE PRZEWIDUJE". Wszechmogący, wszechwiedzący, wszechpotężny król rond i telewizyjnych debat.
Baaaardzo jestem ciekawa jak to się skończy.
Większośc jego popleczników albo nie wie jaki on jest na prawdę, albo jeszcze po protu nie zalazł im za skóre, bo nie wziął się za coś lub kogoś co ich osobiście dotyczy.

~~polecam
ff
Wysłany: 24 Lis 2009r. 10:31  
Polecam audycję w Stelli- rozmowa dnia

http://www.tvkst(...)wa_dnia/

wybrać 30.10.2009 A.Szlęzak (o przedszkolach)

~~brum
ff
Wysłany: 24 Lis 2009r. 10:54  
zmniejszyć etaty przedszkolanką!! Po cholere ich 3 siedzi w jednej sali + pani od posilków na każdym pietrze? No po co Siedzi taka przedszkolanka kawkę pije z drugą i morde na dzieci drze!!

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 24 Lis 2009r. 11:54  
CYTAT
[cytat]ehe, ja pracuje 14 godzin na dobę

To się akurat nie ma czym chwalić. Powinnaś się zgłosić do lekarza...

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 24 Lis 2009r. 12:12  
Z tym dopłacaniem to jest tak że jako mieszkańcy miasta dopłacamy do wszystkiego na co wydaje miasto. Nie możemy sobie wybierać na to dam a na to nie....
Miasto ma pewne obowiązki i musi się z nich wywiązywać. Jak nie będzie miało własnych przedszkoli, bo wszystkie będą prywatne to miasto będzie miało niewielki wpływ na przedszkola.
A to oznacza że prezydenta nie interesują małe dzieci.
Twierdzi że nie ma pieniędzy na finansowanie przedszkoli. Jak by sprzedał tą działkę, którą oddał za darmo dla KUL to może była by kaska na przedszkola.
Prezydent uważa że szkolnictwo wyższe jest ważniejsze bo to przyszłość. Bez dzieci nie będzie studentów.
W Połańcu jest taka sytuacja że miasto staje się miastem emerytów. Chcą czymś zachęcić młodych ludzi żeby nie wyjeżdżali. I tam za przedszkole płaci się 60 zł na miesiąc i to wszystko. W tym jest wyżywienie i zajęcia dodatkowe. Ale tam nie mają KUL'u.....

Pomyślcie o tym dopłacaniu jak pójdziecie na mecz koszykówki, popływać na basen lub do muzeum Stalowej Woli. Do tego też dopłacamy....

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

~~sierotkamarysia
ff
Wysłany: 24 Lis 2009r. 13:05  
Aktualizacja informacji dotyczących spotkania

Spotkanie w sprawie prywatyzacji przedszkoli przeniesione zostało do kina Ballada.
Czwartek 26.11.2009, godzina 17.00.

~~dalida
ff
Wysłany: 24 Lis 2009r. 14:14  
CYTAT
nie znam w jakich okilicznoścach, ale chyba sugerujesz że Szlęzak ją założyłumiech Siembieda przygarnął za frico zapewne Dianę i Szczurkową do siebieumiech a to co widzałem to wiem i mam nagrane, tu i Pietrzak wysiadaumiech

Chodzi o TV Stella, nie o kablówkę. Kiedyś zarówno w Dianie jak i Stelli była TVM. Przed wyborami w 2002 roku telewizje się podzieliły i Stella stała się tubą wyborczą Szlęzaka przeciwko Rzegockiemu. I tak jest do dziś.
Również obejrzałam tę debatę i nie widziałam tam nic nadzwyczajnego. Szlęzak nadawał jak nawiedzony i atakował Siembidę rzeczami, które od niego nie zależą. Przecież powiaty wymyśliła pramatka PO czyli AWS.
Jeśli Szlęzakowi wydaje się, że jest taki wspaniały, bo prywatyzuje wszystko, to najpierw niech sprywatyzuje swój urząd i siebie. Jest przeciętnym prezydenciną, a przy tym bardzo konfliktowym. Może innym pieniaczom podoba się taka postawa, ale normalnych ludzi zraża.

~~nianiek
ff
Wysłany: 24 Lis 2009r. 17:03  
Dlaczego wciąż zmieniaja miejsce spotkania rodzicow?

~~ewa
ff
Wysłany: 24 Lis 2009r. 18:37  
Spotkanie w sprawie prywatyzacji przedszkoli 26.11.2009r., godz. 17.00 w kinie Ballada. Potwierdzona i pewna informacja.

~~stachu
ff
Wysłany: 24 Lis 2009r. 18:49  
Zmieniają, bo dyrektor CEZ podobnie jak reszta miasta trzęsie portkami przed mackami grubego. Ciekawe czy dyrekcja kina też stchórzy

ff
Wysłany: 24 Lis 2009r. 19:14  
CYTAT
Zmieniają, bo dyrektor CEZ podobnie jak reszta miasta trzęsie portkami przed mackami grubego. Ciekawe czy dyrekcja kina też stchórzy

Czyżby Stalowa Wola stała się Sycylią?

PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie.....
Prywatna wiadomość 

~~rst
ff
Wysłany: 24 Lis 2009r. 19:32  
[cytat]
CYTAT

Normalne, komuś trzeba lizac....

~~precz z Dyzmą
ff
Wysłany: 24 Lis 2009r. 19:32  
CYTAT
CYTAT

Chodzi o TV Stella, nie o kablówkę. Kiedyś zarówno w Dianie jak i Stelli była TVM. Przed wyborami w 2002 roku telewizje się podzieliły i Stella stała się tubą wyborczą Szlęzaka przeciwko Rzegockiemu. I tak jest do dziś.
Również obejrzałam tę debatę i nie widziałam tam nic nadzwyczajnego. Szlęzak nadawał jak nawiedzony i atakował Siembidę rzeczami, które od niego nie zależą. Przecież powiaty wymyśliła pramatka PO czyli AWS.
Jeśli Szlęzakowi wydaje się, że jest taki wspaniały, bo prywatyzuje wszystko, to najpierw niech sprywatyzuje swój urząd i siebie. Jest przeciętnym prezydenciną, a przy tym bardzo konfliktowym. Może innym pieniaczom podoba się taka postawa, ale normalnych ludzi zraża.

hehe a pramatką PiS to co jest? nie AWS? w jakim rządzie był Kaczyński ministrem, czy reszta załozycieli PiS oprócz Dorna nie była w AWS, jjak już piszesz takie rzeczy to pisz zgodnie z prawdą. Bie wiem jak było z Rzegockiem i TVM, wiem jedynie, że była to denna TV i dobrze, że jej niema a to, że nie widzisz w debacie Szlęzak Siembida nic to Twoja sprawa, ja się na tym akurat znam o czym mówili i Siembida mówił jak w maglinie, bez sensu i podstaw jakiejkolwiek wiedzy o samorządzie, ale to mnie akurat nie dziwi e ty kontekście gratuluję normalności, którą wydaje Ci się szczycićumiech

« 1 2 3 4 5 6 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szkoła i studia »