NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Poważnie - prawie jestem przeciw, prawie... robi wielką różnicę
~~lewy
ff
Wysłany: 25 Lis 2009r. 09:37  
Radny D. Przytuła na sesji o krzyżu mówił, że nigdy się na Boga nie powoływał ... ale jest za tym aby ten krzyż tam pozostał. Ponieważ mam całkiem inne zdanie co do potrzeby tego krzyża na tym osiedlu - wyraźnie mówię nie - przypominam historię poświęcenia tego krzyża:

27.02.2009 Stacja na Młodyniu - poświęcenie placu i krzyża pod budowę nowego kościoła - 10 tyś ludzi - najbliżej Frankowskiego stoi nie kto inny tylko Pan Radny Przytuła ...

"nigdy się na Boga i księży nie powoływałem!" czy aby na pewno?

Obrazek

prawie robi wielką różnicę !

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 25 Lis 2009r. 09:37  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lis 2009r. 10:42  
Jak kler jest taki wspaniałomyślny to ja mu proponuję aby zorganizować składkę i wybudować w tym miejscu piękne nowe i nowoczesne przedszkole. Ale znając zycie przedszkole zamiast kościoła w tym miejscu byłoby istnym dziełem szatana...

Pytam się rudy gdzie te cuda?
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lis 2009r. 14:48  
Obłuda POpaprańców nie zna granic. A Przytuła to sam nie wie kim jest. Ciekawe dlaczego na ostatniej sesji zabierał swój "biskupi" głos, a potem zapomniał zagłosować za lub przeciw lub wstrzymać się od głosowania. On i jego koledzy zapomnieli zagłosować. To po co tam przychodzą?

Przytuła - jesteś za czy przeciw???

Kiedyś to powiedzenie odnosiło się do PSL, teraz to pasuje do Przytuły i innych POpaprańców: Z jednej strony daje dupy, a z drugiej krzyczy, że jest gwałcony sciana

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lis 2009r. 19:25  
... dość obłudne zachowanie ...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lis 2009r. 19:39  
takich ludzi się rozlicza na wyborach!!!!

Errare humanum est.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lis 2009r. 20:18  
Jaka to była akcja? Schowaj babci dowód przed najbliższymi wyborami? umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lis 2009r. 20:46  
CYTAT

30-11-2008 POWITANIE NOWEGO PROBOSZCZA PARAFII ŚWIĘTEGO FLORIANA MARIANA BALICKIEGO

W imieniu Pani Poseł Renaty Butryn uczestniczyłem na uroczystościach powitania Proboszcza parafii Św. Floriana - Mariana Balickiego. Po mszy odczytałem list powitalny skierowany do nowego Proboszcza:

Czcigodny Księże Proboszczu,

Witam serdecznie tu na naszej stalowowolskiej ziemi. Niech klucze, które otrzymałeś od świątyni Św. Floriana, będą kluczami do każdego zamku serca naszej parafii. Niech też pomagają w Twojej działalności na niwie duchowej i gospodarczej.

Przybycie nowego Proboszcza do parafii to wielkie wydarzenie. Parafia, bowiem jest wspólnotą wiernych, nad którą pasterską pieczę, pod władzą Biskupa Diecezjalnego, powierza się proboszczowi, jako jego własnemu pasterzowi. Czcigodny Księże Proboszczu, bądź naszym duchowym przewodnikiem w poszukiwaniu dróg życia.

Niech nie zabraknie Ci ludzkiej życzliwości i solidnego wsparcia we wszystkich troskach i poczynaniach dla dobra wspólnoty parafialnej.

Zawierzając Księdza Matce Kapłanów, życzę wszelkiego dobra oraz Bożego Błogosławieństwa, zdrowia i pomyślności w trudnej i odpowiedzialnej pracy duszpasterskiej.

Życzę, aby zawsze w pracy Kapłańskiej towarzyszyła Ci łaska Boża, mądrość i wytrwałość w posłudze duszpasterskiej, aby owoce Twego posługiwania trwały i rozwijały się w ludzkich sercach głębszą wiarą, większą nadzieją i żarliwą miłością. SZCZĘŚĆ BOŻE!

Z wyrazami szacunku i uznania

Renata Butryn
Poseł na Sejm

Żródło

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lis 2009r. 00:40  
CYTAT
klucze, które otrzymałeś od świątyni

A od której świątyni otrzymał te klucze?

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »