~~sierotkamarysia | |
|
|
Wbrew tym wszystkim przesmiewczym i szyderczym wypowiedziom na forum olewaczy i niezainteresowanych, na dzisiejszym spotkaniu rodziców w sprawie prywatyzacji przedszkoli, pojawila się masa ludzi zjednoczona przeciwko wszechwładnemu tyranowi uzurpującemu sobie prawo jednogłośnego decydowania za nas, o tym co niby dla naszego miasta najlepsze.
Po raz kolejny olał prezydent swoich wyborców. Za późno, bo dopiero we wtorek, został zaproszony na to spotkanie. Szkoda że nie zrobiono tego z większym wyprzedzeniem, np. w zeszłym roku, może wtedy znalazłby czas dla zwykłych ludzi. Nic dziwnego, przeciez on nie musi z nikim rozmawiac,nie ma zamiaru niczego dyskutowac ani konsultowac, przedstawi tylko swoje chore racje w kolejnym wywiadzie, zamiast realizowac swoje przedwyborcze obietnice dialogu z mieszkańcami. Nie zawiodły media (oglądajcie TVN24 jutro-piątek o 17.30), co do Stelli i TVRzeszów to nie wiadomo kiedy realacja ukarze sie na ekranie. Panie PARAPETYK, szkoda że na tak krótko zabrał pan głos. Było z sensem i ciekawie i konstruktywnie. Ważne były też głosy rodziców i pracowników przedszkoli. Wydaje się że samorzutnie powstał właśnie komitet odwołujący prezydenta z zajmowanego stanowiska - jako osoby NIEPRZEWIDYWALNEJ, AROGANCKIEJ, ŁAMIĄCEJ OBOWIĄZUJĄCE PRAWO I OGÓLNIE SZKODLIWEJ SPOŁECZNIE. Ale jak mówiła radna Sagatowska, trzeba się spieszyc bo za 2 miesiące będzie tyran nietykalny. Czyżby miało się okazac, że coś jednak zwykli ludzie mogą w tym mieście zrobic? Dziekujemy za liczne przybycie!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~??? | |
|
|
A dlaczego będzie nietykalny?
|
|
|
~~ciekawski | |
|
|
no ale co tam ustaliliście poza tym, co już wcześniej wiedzieliście? czy są jakieś wnioski, jakies plany, propozycje? czy tylko narzekania?
|
|
|
~~mmm | |
|
|
Jak to olewaczy? Może po prostu są to ludzie którzy mają płacić na utrzymanie jednego waszego dziecka po 2 tys miesiecznie?
Też jestem za tym żeby sprywatyzować. Jak to będzie czyjeś to będzie tanio i dobrze. W tej chwili jest nienajgorzej, ale nikt się nie liczy z kosztami. |
|
|
~~antypis | |
|
|
sagatowska już pokazała niesamowite róbcie ten komitet i zobaczymy kto będzie miał popracie socjaliści
|
|
|
~~zico | |
|
|
zabolała dietka sagatowską, oj zabolała, może się nauczy pisać uchwały pani prawnik
|
|
|
~~kulaszka | |
|
|
CYTAT Jak to olewaczy? Może po prostu są to ludzie którzy mają płacić na utrzymanie jednego waszego dziecka po 2 tys miesiecznie? Też jestem za tym żeby sprywatyzować. Jak to będzie czyjeś to będzie tanio i dobrze. W tej chwili jest nienajgorzej, ale nikt się nie liczy z kosztami. Hahahahaah!! \"Jak to będzie czyjeś to będzie tanio i dobrze\" Nie ośmieszaj się. Każdy prywaciarz nastawiony jest na zysk. Szlęzak chce oddać przedszkola w czyjeś łapy, bo ta osoba w przyszłości na pewno mu się odwdzięczy. Na tym polega ten biznes. Prezydent szuka punktów wśród biznesmenów, którzy będą musieli mu się w przyszłości odwdzięczyć. To jest sedno sprawy prywatyzacyjnej. |
|
|
~~zdrada:) | |
|
|
na spotkaniu pół pisu i kotulak z rogowskim hehe ale ekipa a do TV najbardziej aktywny taki solidarnościowec z HSW ech żenada
|
|
|
~~prawica | |
|
|
ja myślę, że trzeba zagłosować altenatywnie i wywalić tych darmozjadów radnych z funkcji i trzeba się spieszyć bo za 2 miesiące będą nielykalni
|
|
|
~~aaaa | |
|
|
Gdzie można się podpisać pod odwołaniem szreka?
|
|
|
~~zorientowany | |
|
|
warchoł powie w kościele
|
|
|
~~siemka | |
|
|
do mmm , napisałes:'Jak to olewaczy? Może po prostu są to ludzie którzy mają płacić na utrzymanie jednego waszego dziecka po 2 tys miesiecznie?
Też jestem za tym żeby sprywatyzować. Jak to będzie czyjeś to będzie tanio i dobrze. W tej chwili jest nienajgorzej, ale nikt się nie liczy z kosztami. ' Słuchaj, ty mi do dziecka nie dopłacasz. Mnie sie nikt nie pyta czy ja chce doplacac do stadionu, meczy, jagodowych kretynskich festynow i nabijania w balony. Akurat tak sie sklada, ze przedszkola słuza ogółowi, zauwazyli to juz dawno mądrzejsi od ciebie. Tak jak nie mozesz nie płacic na ZUS, tak nie mozesz nie płacic podatkow, a jak chcesz ustalac budzet miasta, to kandyduj w wyborach, a nie puszczaj bąki w stołek. 'czyjes, to bedzie tanio i dobrze' wolne żarty, co w tym miescie jest czyjes, i jest tanie i dobre, hehehe, ty sie facet wyspij a potem popatrz na swiat, bo chyba nie wiesz w jakim żyjesz |
|
|
~~Marta | |
|
|
A moim zdaniem w mieście powinny być przedszkola miejskie i prywatne.Tak jest w innych miastach i wcale nie uderza to w dzieci i ich rodziców No moze tylko w personel,bo jest go mniej....Te panie które pracują w prywatnym(panie przedszkolanki) pracują dłużej a te w miejskim tylko po pięć godzin dziennie.Przy zmniejszeniu zatrudnienia i wydłuzeniu czasu pracy pracownikom zdołano zgromadzic oszczedności i uwazam to za sensowne.
|
|
|
~~dżonny | |
|
|
Dlaczego pajac jeden z drugim zakłada że tylko czarnym i ich wyznawcom zależy na odwołaniu warchoła-Szlęzaka?
Juz się nie bójcie, jak będą listy, to wszyscy sie o tym dowiedzą, samych rodziców i dziadków spokojnie się zbierze ponad wymagane 5000 |
|
|
~~precz z Dyzmą | |
|
|
ja może byłbym za tym jeśliby tele samo miasto dopłacało do dzieci w przedszkolach prywatnych a tak to socjal a konkurencja zdrowa pokazałaby gdzie rodzice wolą mieć dzieci
|
|
|
~~heloo | |
|
|
ja mam trójkę dzieci i nikt z mojej rodziny was buraki pisowskie popierał nie będzie...
|
|
|
~~roksanka | |
|
|
Nie tylko przedszkolaki poprą, ale samych pobierających świadczenia rodzinne, gdzie zmusił do kart jest 3500 ludzi + ich rodziny to już 7 tysięcy. Oprócz tego wszyscy prawdziwi katolicy powinni podpisać - sprawa krzyża. Referendum mamy wygrane
|
|
|
~~hehe | |
|
|
Te panie co to pracuja w tym opisywanym w Sztafecie prywatnym przedszkolu, bezskutecznie kołaczą do wszystkich drzwi i od dawna próbują znaleźc prace gdziekolwiek indziej. Problem jest, ze innej pracy nie ma, wiec tam tkwią, ale resztką sił. Statystyczny rodzic nie jest w stanie ze swoim JEDNYM dzieckiem wytrzymac 2-3 godzin po poludniu. A taka pani, ma utrzymac w ryzach 25 lub 28 sztuk rozbieganych, hałasliwych, nieprzewidywalnych maluchów. No pomyślcie sami, chcielibyscie taką pracę za 1200?
I ile dni byscie wytrzymali? |
|
|
~~maja | |
|
|
Rodzice i dzieci bardzo szybko by sie zorientowali gdzie wolą miec swoje dzieci, czy w prywatnym, gdzie sie tnie koszty na wszystkim i jedna umęczona pani siedzi tam z bandą przez 8 godzin dziennie pilnując by się tylko nie pozabijały,
czy w państwowym, gdzie zapewnia sie opiekę i bezpieczenstwo na najwyzszym poziomie. ZADEN prywaciarz, nie bedzie dokladał z własnej kieszeni, tylko starał sie wyciągnąc ile sie da kosztem ludzi i dzieci, a że foldery wydrukuje kolorowe.... i paru naiwnych sie natnie.... |
|
|
~~precz z Dyzmą | |
|
|
wernyhora jakaś czy co, ja uważam, że jakby dał tyle co daje na utrzymanie jednego dziecka to prywatnie byłyby lepsze, a tak to byłem dziś po dzieci w przedszkolu panie siedzą a robotę z dziećmi robią pomocnice, bo panie spiskują, ech dziadostwo i tyle
|
|
|
~~!!! | |
|
|
Kto ma pszczoły ten ma miód kto ma dzieci ten powinien zapewnić im opiekę!Jak kogoś nie stać na zapewnienie dziecku przedszkola to trudno,ale wszyscy uważają,że im się należy!!!Niestety realia są takie,że pieniędzy nie ma!
|
|
|
~~zenek | |
|
|
panie PRECZ Z DYZMĄ jak ci nie w smak panstwowe, to dlaczego nie zwolnisz miejsca potrzebujacym i nie dasz swojego malucha do super bąbelkowa lub tej przechowalni w Nisku?
No niestety, zbulwersowane srodowisko przedszkolne, tez musialo sie jakos widocznie przygotowac do dzisiejszego spotkania. Gdyby szrek nie sial zametu, to kazdy spokojnie by pracowal. W warunkach zastraszania i mobbingu to sie zadnej pracy wykonywac nie da |
|
|
~~tatuś | |
|
|
CYTAT ja mam trójkę dzieci i nikt z mojej rodziny was buraki pisowskie popierał nie będzie... i ja też - przedszkolanki straszą rodziców,że to bedzie koniec świata, a dlaczego tak robią? bo czują, że stracą pracę i tylko o to im chodzi, podwyżki będą tak czy siak, ale dlaczego my rodzice jestesmy w to wmanipulowani, w tą walkę? niech powiedzą,o co im chodzi, a nie posługują sie naszymi głowami i naszymi dziećmi! A tak poza tym, to ja też mam 2 dzieci w przedszkolu i jestem za prywatyzacją, bo wiele mozna wtedy zrobić w kierunku obniżenia kosztów -przede wszystkim zmniejszyć ilość etatów administracyjnych, np. na wszystkie przedszkola może być jeden dyrektor, jeden manager, jedna księgowa, no, może dwie, jedna kadrowa...w końcu w wielu duzych firmach tak jest i jakoś sobie radzą - poza tym zaopatrzenie jest łatwiejsze na większą ilość można robić przetargi- walczyc o upusty - jasne jest, że im więcej tym taniej! I może się w końcu okazać, że wcale nie będzie tak drogo. Ale pomyślcie, że tu nie chodzi wcale o dzieci albo rodziców! Tu chodzi o ciepłe posadki przedszkolanek, dyrektorek i całej leniwej administracji, która nie wie, co znaczy efektywna praca! Ja jestem za! |
|
|
~~precz z Dyzmą | |
|
|
CYTAT panie PRECZ Z DYZMĄ jak ci nie w smak panstwowe, to dlaczego nie zwolnisz miejsca potrzebujacym i nie dasz swojego malucha do super bąbelkowa lub tej przechowalni w Nisku? No niestety, zbulwersowane srodowisko przedszkolne, tez musialo sie jakos widocznie przygotowac do dzisiejszego spotkania. Gdyby szrek nie sial zametu, to kazdy spokojnie by pracowal. W warunkach zastraszania i mobbingu to sie zadnej pracy wykonywac nie da zenek do Niska mam daleko a bąbelkowo o ile wiem to nie jest przedszkole, oczekuję konkurencji i ażeby była uczciwa szlęzak powinien dać tyle na dziecko co daje w miejskim, żeby pieniądze szły za dzieckiem i samo się wyjaśni czy się utzrzymają miejskie a każdy rodzic przypilnuje sobie żeby dziecko miało jak najlepsze warunki i pragnę cię oświecić że potrzebującym pomaga MOPS a nie przedszkole... a czy te przedszkolanki mają płacone za opiekę czy spiskowanie, trzeba sznować soją pracę najpierw |
|
|
~~rst | |
|
|
A czy na tym spotkaniu ktoś wyjawił skąd będą pieniądze na przedszkola?
Czy radni w końcu przedstawią swoją propozycję? Czy zwiększą się opłaty za przedszkola? Czy zostaną wycięte inwestycje i podniesione podatki? Jak sfinansować rosnące koszty ? Czy ktoś przedstawił jakąkolwiek propozycję jak rozwiązać problem? Czy zostaną obniżone koszty funkcjonowania przedszkoli? Czy dyrektorki przedszkoli zredukują zatrudnienie? Czy zapewnione je, że mogą dalej nic nie robić bo radni są z nimi? Czy to spotkanie odbyło się tylko po to aby wyrazić swoją niechęć do prywatyzacji i zminimalizowania kosztów przedszkoli? Czy urzednicy kuratorium wyjaśnili społeczeństwu jak bardzo są im potrzebni. A jakby prezydenta coś zjadło to by problemu nie było? Co czują rodzice, którzy muszą korzystać z opieki przedszkolnej, aby w tym czasie zarobić na chleb? |
|
|