~~Kasia | |
|
|
Witam
Chciała bym troszkę urozmaicić temat wyborczy Oglądałam dziś debatę w telewizji miejskiej i chciała bym ocenić kandydatów nie to co mówili tylko jak się zaprezentowali. Pare uwag dotyczących stylu. A więc: 1. Pan Jerzy Augustyn (SlD), Panie Jerzy okropny krawat, takie krawaty nosiło się w latach 80, no i te okulary wiszące. Nie ładnie to wyglądało!!! Mówił Pan niewiele ale płynnie. 2. Pan Janusz Kotulski (Stalowa Wola Naprzód), Bardzo mi się podobał Pana styl ubioru, bardzo elegancki garnitur i krawat. Wyglądał Pan i prezentował się bardzo elegancko - najlepiej z pozostałych kandydatów. Sposób Pana gestykulacji i siedzenia także bez zarzutu. Z prezencji ocena bardzo dobra. Mówił Pan spokojnie, musi Pan jednak mówić płynniej, miał Pan pare zacięć i przejęzyczeń (było ich za dużo). Było po Panu widac tremę - trzeba nad tym popracować. Nie podobał mi się jak Pan zwracał się do urzędującego Prezydenta, mówił Pan Panie Szlezak, w dobrym obyczaju jest zwracanie się przez "pan prezydent". 3. Pani Janina Sagatowska (PiS), Pani Janino muszę poiedzieć że Panią najlepiej znam z tv, co mnie zaskoczyło (dawno Pani nie widziałam) że Pani twarz wyglądała strasznie zmęczona. Strój elegancki bez zarzutu, dobrany bardzo dobrze. Fryzura też ok. Pani Janino mówiła Pani w sposób bardzo nerwowy, były momenty że aż Panią z fotela podnosiło. Głos był bardzo piskliwy, nie wiem może było złe nagłosnienie. Ogólnie nie wyglądało to dobrze. 4. Pan Andrzej Szlęzak (SiP), Panie Prezydencie do Pana mam najwięcej uwag. Wypadł Pan bardzo źle!!! Zacznimy od ubioru: o ile jakość garnituru w co nie wątpie był dobrej klasy to sposób w jaki Pan w nim wgladał był karygodny i niechlujny. Koszula wychodziła ze spodni, krawat był przykrótki i nie miał Pan schowanej koncówki krawatu, cały czas poprawaiał Pan ten krawat i chował koncówkę. Marynarka była rozchełtana na wszystkie strony. Sposób Pana siedzenia był lekceważący dla pozostałych osób, siedział Pan aż za wygodnie powiem brzydko (był Pan rozwalony na tym fotelu jak w knajpie). Naprawdę mógł Pan siedzieć bardziej elegancko. To Prezydentowi nie przystoii. Kolejna uwaga dotycząca Pana twarzy, straszie się Pan świecił - trzeba korzystać przed takimi wystapieniami z kosmetyczki i troszkę się przypudrować, bo tak wyglądał Pan na strasznie spoconego. Straszie chciało się Panu pic, co trochę sięgał Pan z fotela po szklankę ze stolika, co przy pana nadwadze nie wyglądało zgrabnie. Jak Pan mówił to się pan drapał po głowie Tego się nie robii!!!!! Często wchodził Pan w słowo innym, odniosłam wrażenie że był Pan trochę butny w stosunku do innych a strasznie pewny siebie. Bardziej kulturalnie (to samo Pan Kotulski) trzeba się zwracać do rozmówców, mówienie po nazwisku nie ładnie wyglądało. 4. Pan z Samoobrony (przepraszam ale zapomniałam nazwiska), Tu mam najmniej uwag. Strój ok, wygląd też. Tylko te drgające nogi!!!! Cały czas pan nerwowo rusza nogami. Tak samo po co ta kartka w dłoniach i nerwowe obracanie jej? Mówił Pan płynnie co prawdwa trochę mało, ale było ok. Podobało mi się że do Pana Szlęzaka mówił pan przez "Pan Prezydent". Ogólnie było przyzwoicie 5. Pan Janusz Zarzeczny (PO), Panie Januszu troszkę nie fajna była ta marynarka, nie modna gruba materiałowo. Fryzier też by się przydał, włosy za długie. Prezencja marna. Mówił Pan spokojnie, płynnie ale też krótko. Trzeba troszkę popracowac nad sobą z tym wyglądem To tyle moich uwag, mam nadzieję że moje uwagi będą konstruktywne dla wszystkich kandydatów |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~ | |
|
|
ładne podsumowanie, ale nie liczy się wgląd tylko chęci i wiedza, moje miasto mógłby chłop w podartych spodniach reprezentowac byle był mądry i dobrze rządzil
|
|
|
~~Borys | |
|
|
Merytorycznej wiedzy tez bylo niewiele ogolnie mowiac cala debata byla bardzo slaba .
|
|
|
~~Borys | |
|
|
Merytorycznej wiedzy tez bylo niewiele ogolnie mowiac cala debata byla bardzo slaba .
|
|
|
~~yhm | |
|
|
Kasia - podoba mi sie Twoje podsumowanie debaty
mogla bys tutaj artykuly pisac :haha: |
|
|
~~chudy | |
|
|
Zarzeczny PREZYDENTEM STALOWEJ WOLI !!
Naklaniam was do zaglosowania na tegopana poniewaz jest tego warty !! pozdrawiam |
|
|
~~ | |
|
|
dobrze jak mowisz tak zrobie! chudy moim panem
|
|
|
~~ | |
|
|
Stalowa Wola Naprzód!!!! Panie Kotulski Naprzód!!! Fajnie że gasił pan wszystkich na tej debacie - tak trzymać
|
|
|
~~ | |
|
|
chciales chyb anapisac fajnie [u]się gasil[/i]
|
|
|
~~ | |
|
|
Obiektywnie rzecz biorąc Kotulski wypadł w tej debacie najlepiej, postanowiłem się Mu przyjrzeć i ma szansę dostać mój głos, bo chyba w tej mizerii jest jedynym kandydatem, który może Stalową podnieść z kolan
|
|
|
~~pik | |
|
|
obiektywnie mówiąc to Janusz Kotulski wypadł słabo a merytorycznie jest tragiczny - gdzie ten jego mocny sztab
|
|
|
~~Stefan | |
|
|
Ludzie troche obiektywizmu wtej debacie wszyscy byli beznadziejni a Kotulski robil wszystko aby nie wdac sie z nikim w polemike tak mu kazano ,bylo to szyte grubymi nicmi .
|
|
|
~~ | |
|
|
szkoda ze ja tej debaty nie mialem okazji obejzec :(
ma ktos moze nagranie ?? |
|
|
~~obserwator | |
|
|
Pik - uś daj sobie spokój w obrażaniu Kotulskiego, ja wiem, że boisz sie o stratę stołka i na wszystkich forach trujesz jadem, wspóczuję Ci, będziesz musiał wziąć się do pracy, chyba, że zostaniesz bezrobotnym. Tak działaliscie 4 lata, że w Stalowej z pracą krucho, naprawdę współczuję Ci.
|
|
|
~~ | |
|
|
Kotulski to dno razem ze swoim calym sztabem, wczoraj mialem okazje poznac "panow" od kotulskiego startujacych do rady miasta i powiatu.
Juz na samym poczatku stwierdzili, ze robia to "dla jaj" (ich slowa). Ludzi chroncie nas od takich ludzi i od kotulskiego. Jego wygrana bylaby katastrofa dla miasta !!! |
|
|
~~ | |
|
|
Myślę, że dla "jaj" Ty się pojawiłeś na tym świecie, ale to jest już niestety żałosne co sobą prezentujesz....
|
|
|
~~ | |
|
|
zalosne to jest to to co soba reprezentuja ludzie od tego kotulskiego i ich kandydat, robiac sobie jaja z wyborcow tak jak pewnie caly ten sztab, miej do nich pretensje nie do mnie
|
|
|
~~Józek | |
|
|
Platforma Obywatelska do przodu
|
|
|
~~ | |
|
|
Manifestacje pokazały totalną olewkę partii politycznych w W-wie, 21 tysięcy zwiezionych członków partii to strasznie mało...
|
|
|
~~ | |
|
|
Manifestacje pokazały totalną olewkę partii politycznych w W-wie, 21 tysięcy zwiezionych członków partii to strasznie mało...
|
|
|
~~stalowowolanin 25 | |
|
|
Z Komitetu Wyborczego "NAPRZÓD" startuje bardzo dużo wartościowych ludzi0 mieszkańców Stalowej Woli, dlatego człowiek ,który obraża sztab wyborczy i kandydata tego komitetu zachowuje sie bardzo nieładnie!!!Człowieku zobacz kto z tego komitetu startuje i wtedy zacznij obrażać jeśli uznasz że wszyscy kandydaci to dno!!!Nieładnie sie zachowujesz opluwając i obrażając któregokolwiek z kandydatów!!! Pamiętaj ,że wszyscy sa tak jak Ty ludźmi z pewną wrazliwością!!!Żeby człowiek o człowieku tak sie wypowiadał - CHORA POLSKA MENTALNOŚĆ!!!
|
|
|
~~ | |
|
|
Kotulski naprzód!!! ale się was boją.
|
|
|
~~ | |
|
|
Sagatowska wyjechała, bo nic o niej nie słychać a może choruje
|
|
|
~~Rafal | |
|
|
Choruje na wladze.
|
|
|
~~ja^^ | |
|
|
Chicialem podsumowac:
1.Jerzy Augustyn -Niezbyt dobre przygotowanie do debaty -Jak narazie nic nie wiadomo o jego planie wyborczym Jeszcze nic nie mozemy powiedzieco tym kandydacie. jesli rozpocznie kampanie wyborcza to go ocenimy. ogolna ocena 6/10 2.Janusz Kotulski -bardzo dobre przygotowanie -Opracowany plan wyborczy Ale toze jest na czele w sondazu to zasluga tylko tego ze najwczesniej rozpoczal kampanie Jak jzu sie wszystko rozpocznie na dobre to wtedy spadnie z pierwszego miejsca poniewaz reszta kandydatow nie ropoczela jeszcze kampani. ogolna ocena 8/10 3.Janina sagatowska:zdechly: -srednie przygotowanie do kampani Stalowa wola jest w trudnym okresie dla miasta. Kobieta sbie nie poradzi z takimi problemami. Jak byla senatorem nic dla naszego miasta nie uczynila a teraz chce zostac najwazniejsza osoba w naszym miescie. Moglao tym pomyslec wczesniej. Jednym slowem : PANI JUZ DZIEKUJEMY !! ogolna ocena: 5/10 4.Andrzej Szlezak -Kampanie prowadzona glownia pomiedzy obecnym prezydentem a panem kotulskim. Ostatnie 4 lata pokazaly nam kogo tak naprawde wybralismy i mam madzieje ze wtych wyborach bedziemy mieli lepszego prezydenta.Ta kadnecja bylabardzo zla kadnecja, pan szlazak nic dobrego nie uczynil dla naszego miasta wiec nie wiem po co pan startuje w wyborach. ogolna ocena 5/10 5.Bogdan Wikiera -Przygotowanie srednie Jak narazie nic o tym panu nie wiemy. jego kampania sie jeszcze nie rozpoczela jednak ten pan nie ma szans na pozostanie prezydentem miasta.Chociaz nie takie osoby sa prezydentem (kaczka,parowa :/) ocena ogolna 6/10 6.Janusz Zarzeczny -Nie liczy sie jak byl ubrany nadebacie tylko co chce zrobic dla naszego miasta. Moim zdnaniem najlepszy kandydat na prezydenta. 8/10 |
|
|