NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2 3
dwóch radnych,
~~Edzio
ff
Wysłany: 25 Lis 2007r. 17:08  
No dobrze, brniemy dalej. Ale przecież każda grupa (społeczna itp.) chce i powinna mieć swoich przedstawicieli w różnych kręgach (m.in. w rządzie). W przeciwnym wypadku nikt nie będzie zajmował się ich sprawami. A segregacja ludzi na lepszych i gorszych, np. z powodu pochodzenia, wykształcenia etc. nazywana jest, m.in. faszyzmem. Nie możesz powiedzieć, że ktoś jest gorszy od Ciebie, bo skończył podstawówkę i umie tylko doić krowy albo zbierać ich kupy na łące. Tacy ludzie mają swoje wartości, umiejętności, ba, nawet talenty i nie tylko. I, niejednokrotnie, ich system wartości jest lepszy niż ten ludzi wykształconych. Mam nadzieję, że ta dyskusja do czegoś prowadzi.
Edzio.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 25 Lis 2007r. 17:08  

~~
ff
Wysłany: 25 Lis 2007r. 17:35  
dlaczego jesteś taki złośliwy i zaczepisz bladka naszego posła

~~Edzio
ff
Wysłany: 25 Lis 2007r. 18:53  
Wiesz co? Nie doszukałem się w swojej wypowiedzi obrazy kogokolwiek. Nie bardzo więc rozumiem o co Ci chodzi?

~~
ff
Wysłany: 26 Lis 2007r. 23:56  
a to nie sugestia o dojeniun krów na łące?

~~Edzio
ff
Wysłany: 27 Lis 2007r. 08:06  
Nie. Od tej strony nie znałem pana posła... ;-)

~~
ff
Wysłany: 8 Gru 2007r. 10:27  
i paru innych

~~
ff
Wysłany: 8 Gru 2007r. 14:27  
Ale jak to może tak być, że dyrektor szkoły musi spełniać określone warunki (wyższe studia, podyplomówka, przygotowanie pedagogiczne), a jego zwierzchnik (starosta) nie ma tego typu wymagań? Przecież nie jest to normalne. Nie twierdzę, że ktoś po podstawówce jest gorszy, ale może niech robi rzeczy na których się zna. EDZIU - wiesz co to faszyzm? Pomyśl, zanim kogoś tak nazwiesz. Pozdrawiam.

~~
ff
Wysłany: 8 Gru 2007r. 17:08  
DLACZEGO Pan Lucjusz milczy ?

NIE ODPOWIADA na proste pytanie - jednym zdaniem - nie 30 pustymi.

Czy nie wstyd mu że startowł z PISu i nadal się z nim silnie utożsamia ? czy nie wstyd mu za to co PIS zrobił w Polsce ?

~~Edzio
ff
Wysłany: 9 Gru 2007r. 02:33  
Do Autora(rki) dwa posty wyżej: ja nikogo nie nazwałem faszystą ani nikogo nie zamierzałem obrazić. Wręcz odwrotnie - mówiłem, że podział ludzi wg takich kryteriów można pod faszyzm podciągnąć. Faszyści też dzielili ludzi na lepszych i gorszych wg czynników, na które owi ludzie nie mieli wpływu, jak pochodzenie, religia itd. Co do pierwszej części Twojego pytania - powiedz mi jak sobie wyobrażasz coś takiego: aby zostać sołtysem, trzeba mieć wykształcenie, powiedzmy, minimum zawodowe. I teraz co się dzieje w przypadku, kiedy cała wieś ma wykształcenie na poziomie ósmej klasy szkoły podstawowej? Zapewne to skrajność, ale być może gdzieś są takie wsie. Tego nie wiem. I co wtedy? Nie da się tego wyregulować przepisami. A poza tym, jak zapewne wiesz, nikt nie będzie kręcił bata na siebie. Wiesz jaki podniósłby się krzyk, kiedy próbowano by coś takiego ustanowić? Pomyśl o tych wszystkich karierowiczach, którzy zamiast na naukę, tracili czas na, odpowiednio głośne, klaskanie na zebraniach partyjno-związkowych.
Pozdrawiam, Edzio.

~~
ff
Wysłany: 24 Marz 2008r. 20:17  
CYTAT
"reklamowki foliowe - rozkladaja sie kilkaset lat - wiec sa nieszkodliwe dla srodowiska."
goodgoodgoodgoodgoodgood

TO CHYBA PISAŁA BLĄDYNKA
tak to ja jagoda ::zawstydzony::haha:jesteś pijany

~~
ff
Wysłany: 24 Marz 2008r. 20:22  
CYTAT
A kto, według Ciebie, ma głos wart więcej, a kto mniej? Znam ludzi z wykształceniem podstawowym lub zawodowym, którzy bez pytania pierwsi podaliby Ci rękę w potrzebie. Znam też ludzi wykształconych, po studiach, którzy im szerzej się uśmiechają, tym większą siekierę dzierżą za plecami i czekają tylko aż się odwrócisz.. Jakie więc przyjęłaś kryterium?
Edzio.
to pomyłka:ysz::haha:winkzdziwionypa

~~
ff
Wysłany: 24 Marz 2008r. 20:33  
CYTAT
DLACZEGO Pan Lucjusz milczy ?

NIE ODPOWIADA na proste pytanie - jednym zdaniem - nie 30 pustymi.

Czy nie wstyd mu że startowł z PISu i nadal się z nim silnie utożsamia ? czy nie wstyd mu za to co PIS zrobił w Polsce ?

DLACZEGO !!

czy nie wstyd Panu ze utozsamia sie Pan z czlowiekiem pelnym obludy ? nienawisci ? ktory nie zna hymnu narodowego ;]

~~Bartek
ff
Wysłany: 24 Marz 2008r. 20:48  
CYTAT
Lucku - Twoje teksty by zrozumiec trzeba studiowac logikę prawniczą ...

a cóż złego jest w logice prawniczej ?? smiech2smiech2smiech2

~~
ff
Wysłany: 24 Marz 2008r. 22:03  
nic - ale pisanie tekstow na forum w ten sposob jest co najmniej nie powazne.

~~Bartek
ff
Wysłany: 25 Marz 2008r. 00:14  
ale tak już piszą lokalni politykierzy, myślą, że są co najmniej Bismarckiem, Dmowskim albo co najmniej Clintonem - stąd te wielkie słowa w małych sprawach umiech

Nie brukajcie logiki, ta zawsze jest jedna umiech

~~Bartek
ff
Wysłany: 25 Marz 2008r. 00:14  
ale tak już piszą lokalni politykierzy, myślą, że są co najmniej Bismarckiem, Dmowskim albo co najmniej Clintonem - stąd te wielkie słowa w małych sprawach umiech

Nie brukajcie logiki, ta zawsze jest jedna umiech

~~Ad. 1, 2
ff
Wysłany: 25 Marz 2008r. 11:37  
Ja popieram PiS i nie wstydzę się tego. Każdy ma prawo do swojego zdania. Jeżeli popierasz inną frakcję to popieraj, wszakże jesteś człowiekiem wolnym i chyba samodzielnie myślącym.

« 1 2 3

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »