NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2 3 »
dwóch radnych,
ff
Wysłany: 23 Lis 2007r. 23:54  
Oczywiście, że mało kto zrozumiał oczywistą oczywistość wynikającą z oczywistości, że oczywistym było zastosowanie przeze mnie słowa „oczywiście” w zanegowanej przeze mnie części mojej wypowiedzi.

Jeżeli faktycznie ktoś czyta fragmentami wypowiedzi zawarte na forum ,to może odnieść wrażenie niezrozumiałości, nie mam niestety odwagi domniemywać, że moja w tym wina. wink

Pozdrawiam Lucjusz wink

Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 23 Lis 2007r. 23:54  

Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 00:42  
Dopowiem jeszcze Pani Agacie, która w wypowiedzi :

CYTAT
przedstawił jakieś odpowidzi a kto zadał pytania i o jakiej treściumiech uffff do nauki chłopcze a skoro już przedstawiłeś odpowiedzi to może zadaj też sobie pytania i tak w koło maciejuumiech

zarzuca mi brak wykształcenia ponieważ odpowiadam na „niby” pytania bez zadawania pytań. Chciałbym zauważyć więc dla Szanownej Pani Agaty podnoszącej ten zarzut, że pytanie może zawierać się także w zdaniu oznajmującym, które językowo nie stanowi pytania. Dla osoby, której to zdanie dotyczy, wywołanie zdania oznajmującego staje się pytaniem, jeżeli dana osoba stwierdzenia oznajmującego nie przyjmuje, a uważa je za chęć wywołania dyskusji.

W tym jednak konkretnym przypadku zostały zadane w moją stronę pewne pytania. Aby dokładnie odpowiedzieć na ten zarzut przywołam cytat z wypowiedzi Wyborcy, który rozpoczął ten temat od takich zdań:

CYTAT
„Dwóch panów radnych skończyło działalność ? Czyżby benzyna i torby foliowe nie przyniosły popularności? Może warto pomyśleć o kolejnym temacie?”

Trudno nie nazwać tych wpisów pytaniami, na które pozwoliłem sobie odpowiedzieć.

pozdrawiam Lucjuszwink

Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

~~Edzio
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 05:41  
A mi się jedno u Lucka podoba. Dalej tutaj odpisuje. Fajny chłop, żeby jeszcze postawić lubił... jezyk
Edzio.

~~
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 07:15  
skąd tacy mongołowie się biorą, warchoł go wymodlił czy komuś się nie udało

~~
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 07:19  
Ty Lucek pewnie skomentuj działania swojego pryncypała bladka którego działania doprowadziły do pączkowania PiS a to się Kaczor ucieszy że zamiast jednego to ma dwa pisyumiech czy teżnie m9iałeś zdania w sprawie Kozielewicza i się wstrzymałeś od góosu jak reszta pisuarów, którzy wbrew jasnym wyrokom dalej twierdzili że ziemia jest płaskaumiech

~~
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 07:20  
acha skomentuj jak to ładnie zignorowaliście zdanie mieszkańców w sprawie szkoły katolickiej na Podleśnej. Jak tak dalej podziałacie to nie za bardzo będzie miał kto na Was zagłowsować bo wszystkich zrazicie do siebie kolejnymi inicjatywami pisowskimi

~~ala
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 14:44  
OCZYWIŚCIE Panu Radnemu zabrakło odwagi. Nie będzie komentował niewygodnych dla siebie spraw. Bo po co? Ma nas za idiotów , nie majacych pojęcia o swiecie. Otóż Panie Radny, nie jesteśmy nienormalni. Mamy swoje zdanie i nie jesteśmy ograniczeni. Ja na przykład zrobiłam doktorat, wprawdzie nie z politologii, ale jestem osobą myślącą, mającą swoje zdanie i to co prezentuje Pan swoją osobą jest żenujące. Może należałoby zastanowić się nad sobą. Ucieka Pan od odpowiedzialności? Przecież podjął się Pan reprezentowania nas. Nie spodziewam sie normalnego dialogu, bo sądząc po Pańkich wypowiedziach na forum, nie mogę się tego spodziewać. Pozdrawiam i proszę o przemyślenie swoich wypowiedzi. Jeśli tyle ludzi mówi, że za chwilę się Pan przewróci, może należałoby usiąść.

ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 16:07  
Szanowna Pani Alu, proszę wybaczyć, ale nie jestem etatowym pracownikiem odpowiedzialnym za odpowiadanie w przeciągu 5 minut na każde pytanie zadane na tym forum. Często natomiast wpisy na tym forum są obrażające moją osobę czy rodzinę oraz moje poglądy i zapewniam Panią, że to, iż zostałem wybranym Radnym Miasta Stalowa Wola nie zobowiązuje mnie do odpowiadania na każde pytanie czy jakiekolwiek pytania na jakimkolwiek forum. Robie to z własnej nieprzymuszonej chęci.

W swojej powyższej wypowiedzi odnosi się Pani dość krytycznie, co do moich wypowiedzi czy poglądów, postaw – cóż brakuje mi jednego konkretu przykładu takich postaw czy poglądów. Nie miałem zamiaru i nie mam zamiaru nikogo obrażać, więc część Pani wypowiedzi o rzekomym moim przekonaniu o czyjejś niewiedzy są sporym nadużyciem.

Rozpatrując Pani oświadczenie o posiadanym wykształceniu w stopniu doktora skomentować mogę tylko gratulacjami i życzeniami powodzenia w pracy naukowej. Zauważyć jednak muszę, że dla mnie stopień posiadanego wykształcenia nie jest pierwszą podstawą to „wyceny” zdolności czy oceny wartości danego człowieka.

Co do pytania o klimat panujący przy utworzeniu szkoły katolickiej:

Przyznam jest to dziwna sytuacja. Podczas prac nad uchwaleniem tej uchwały odbywały się komisje, na których byli obecni rodzice oraz kadra pedagogiczna przekształcanej szkoły. Oczywiście mieli pewne pytania, wątpliwości – jednak nie było słychać żadnych głosów sprzeciwu, a na pewno nie w takim wydaniu jak obecnie. Co się więc stało? Możliwości jest wiele, co „podburzyło” środowisko tej szkoły. Nie to jest ważne. Ważnym jest, że tak szkoła katolicka w mieście jest potrzebna. Podkreślam w mieście, a nie tylko na tamtym osiedlu. Tym samym twierdzenie, że referendum powinno odbyć się w tej szkole jest bardzo wadliwe, ponieważ ta szkoła ma służyć całemu miastu i ościennym gminom, a nie tylko i wyłącznie obecnym uczniom. Nie można więc pozwolić, aby niedemokratyczna mniejszość decydowała o większości.

W temacie szkoły katolickiej jest jeszcze jeden bardzo ważny wątek, a mianowicie głosowanie na uchwała dotyczącą powołania tej szkoły. Osoba, która wywołała ten temat przypisuje przegłosowanie i projekt tej uchwały tylko i włącznie radnym PiS i koalicjantom. Otóż za uchwałą głosowali prawie wszyscy obecni radni i tylko jedna osoba była przeciwko! Autorem i wnioskodawcą tej uchwały był natomiast Prezydent Andrzej Szlęzak. Decyzja została więc podjęta prawie przy jednomyślności radnych – podziały zostały wywołane 4 miesiące później i to w sposób sztuczny i zakłamany.

Pozdrawiam Lucjusz wink

Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

~~
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 16:11  
panie radny tak to jest jak ludzie wybierają radnych bez doświadczenia, bez odpowiedniej wiedzy, bez wykształcenia dlatego że są z partii na topie lub ksiądz tak kazał pana i czyny wypowiedzi dyskwalifikują pana ale skąd pan może o tym wiedzieć... to samo dotyczy bladka czy siembidy jako też i cholewińskiego

~~
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 16:24  
Panie Lucjuszu, w przeciągu można stać, a odpowiada się (lub nie) w ciągu iluś tam minut. Pozdrawiam.

~~AdaM
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 16:41  
CYTAT
Oczywiście, że mało kto zrozumiał oczywistą oczywistość wynikającą z oczywistości, że oczywistym było zastosowanie przeze mnie słowa "oczywiście" w zanegowanej przeze mnie części mojej wypowiedzi.

smiech2smiech2smiech2

ale do rzeczy

- czy nie wstyd Panu - Panie Lucjuszu że Pan startował z PiS'u ? czy nie wstyd Panu nadal się z nimi asymilować ?

~~din
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 17:31  
czytając wasze wypowiedzi i porownując je z wypowiedziami tego mlodego radnego to raczej trzeba przyznac brak wyksztalcenia wiekszosci piszacym na tym forum. nie twierdze ze jest idalny czy cos takiego, ale prosze krytycy tych dwoch radnych wskazcie choc dwoch innych ktorzy cos robia i robia to idealnie.. chhba bedzie truno w naszej radzie miasta.. a temu lucjuszowi trzeba przyznac to ze chce z wami polemizowac na tym forum czesto w sumie moze bez wiekszego sensu bo i tak wielu z was nie czyta calosci tylko wyciaga fragmenty...

~~
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 17:35  
wszyscy są do bani a ci z pis wyróżniają się "uczciwością" w każdym aspekcieumiech

~~AdaM
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 18:55  
CYTAT
wszyscy są do bani a ci z pis wyróżniają się "uczciwością" w każdym aspekcieuśmeich

rozumiem ze to jest ironia smiech2 ?

~~aska
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 18:55  
glosowanie powinno sie tak odbywac - ze osoby z wyzszym wyksztalceniem 4 glosy - srednim 2 - a bez matury 1

~~din
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 19:55  
aska pokazala jaki ma szacunek do demokracji, ktora pewnie przez ostatnie 2 lata tak bronila przed pis i tak sie martwila o te demokracje.

kazdy ma prawo wybierac bez cenzusu majatkowego czy wyksztalcenia. Tym zdaniem udowodnilas tylko ze Twoje wyksztalcenie jest nic nie warte - kazdy bowiem czlowiek wyksztalcony ktory gardzi czlowiekiem niewyksztalconym nie zasluguje na tytul mgr czy wyzszy...

~~Edzio
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 20:25  
Święte słowa, zaprawdę. Sam robię drugi fakultet, ale nigdy, przenigdy nie śmiałem i nie zamierzam się śmiać z czyjegoś wykształcenia. Po drugie - pomijając już fakt naszej miłości (lub jej braku) do Lucjusza, powiedzcie mi, co robią (bez)radni typu Barwiński? Co robi (bez)radny Dąbkowski? Patrząc na niego na sesjach, zgadnijcie, o czym on myśli? Znam go dobrze, wiem o czym on myśli.. ;-)
Edzio

~~milka
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 20:40  
do din - przykro mi ale masz niestety kiepską wiedzę o Radzie. Tych dwoch to dwa razy pokazało się w gazecie pod publiczkę z walką z wiatrakami i dobrze wiedzieli że z tego będzie figa z makiem. Pochodź sobie na komisje rady szczegolnie gospodarki i budżetową to zobaczysz na czym polega faktyczna praca i moze wtedy zmienisz zdanie. Ja pąre razy byłam i tam zobaczyłam którzy radni ile sa warci do tej funkcji nadają, radzę skorzystaj.

~~Do Nuncjusza
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 20:43  
o ile pamiętam wniosek o szkołę katlicką zgłaszała sagatowska w imieniu klubu pis więc gdzie tu szlęzak?

~~Aska
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 21:23  
tu nie chodzi o szacunek do czyjegos wykszalcenia - tylko o NASZE bezpieczenstwo i zdrowie.

to tak jak by uprawnienia budowlane nadac kazdemu kto chce - bo on sobie moze budowac co chce ...
no niestety nie moze.

i tak powinno byc i z glosowaniem. Ktos ma glows wart wiecej - ktos mniej.

~~Edzio
ff
Wysłany: 24 Lis 2007r. 22:03  
A kto, według Ciebie, ma głos wart więcej, a kto mniej? Znam ludzi z wykształceniem podstawowym lub zawodowym, którzy bez pytania pierwsi podaliby Ci rękę w potrzebie. Znam też ludzi wykształconych, po studiach, którzy im szerzej się uśmiechają, tym większą siekierę dzierżą za plecami i czekają tylko aż się odwrócisz.. Jakie więc przyjęłaś kryterium?
Edzio.

~~Aska
ff
Wysłany: 25 Lis 2007r. 11:11  
CYTAT
A kto, według Ciebie, ma głos wart więcej, a kto mniej? Znam ludzi z wykształceniem podstawowym lub zawodowym, którzy bez pytania pierwsi podaliby Ci rękę w potrzebie. Znam też ludzi wykształconych, po studiach, którzy im szerzej się uśmiechają, tym większą siekierę dzierżą za plecami i czekają tylko aż się odwrócisz.. Jakie więc przyjęłaś kryterium?
Edzio.

zgadza sie - ja tez takich ludzi znam. Ale statystycznie tak nie bedzie.

~~Edzio
ff
Wysłany: 25 Lis 2007r. 12:52  
Sama więc sobie przeczysz. Jak więc chcesz ustalić, kto z posiadaczy wykształcenia podstawowego wart jest, aby jego głos wart był cztery, i, analogicznie, kto z wyższym głosowaniem może oddać głos znaczący niewiele? Chcesz zrobić powszechny spis ludności i przydzielać imienne karty do głosowania? Bez urazy, ale pleciesz bzdury. Mówisz też, że statystycznie tak nie będzie.. wcale się z tym nie zgodzę. Bo znając ludzi z jednej i drugiej kategorii (wykształcenia) mogę śmiało powiedzieć, że i tu i tu jest praktycznie tyle samo skurwysynów co i porządnych ludzi, a wykształcenie nie jest żadnym miernikiem tego.
Pozdrawiam, Edzio.

~~
ff
Wysłany: 25 Lis 2007r. 14:12  
jak się przyjmie takie kryterium to i działacze pis w Stalowej nie mają szansumiech

~~Aśka
ff
Wysłany: 25 Lis 2007r. 14:23  
CYTAT
Sama więc sobie przeczysz. Jak więc chcesz ustalić, kto z posiadaczy wykształcenia podstawowego wart jest, aby jego głos wart był cztery, i, analogicznie, kto z wyższym głosowaniem może oddać głos znaczący niewiele? Chcesz zrobić powszechny spis ludności i przydzielać imienne karty do głosowania? Bez urazy, ale pleciesz bzdury. Mówisz też, że statystycznie tak nie będzie.. wcale się z tym nie zgodzę. Bo znając ludzi z jednej i drugiej kategorii (wykształcenia) mogę śmiało powiedzieć, że i tu i tu jest praktycznie tyle samo skurwysynów co i porządnych ludzi, a wykształcenie nie jest żadnym miernikiem tego.
Pozdrawiam, Edzio.

czym sobie przeczę ?

wystarczy wziac pierwsze lepsza badania i sie przyjzec jak to wyglada w liczbach - zobacz kto z jakim wyksztalceniem na kogo glosowal - zobacz tez podzial glosow ze wzgledu na wies/miasto

wez np. samoobrone i powiedz mi ile osob z wyzszym na nia glosowalo ? - owszem znajdziesz jenostki - ale nas nie intereduja jednostki tylko zachowanie sie pewnej grupy.

« 1 2 3 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »