~~ | |
|
|
mówili że rak trzustki ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~ | |
|
|
Nikt nie powie dlaczego odszedł... Dla nas jest to bardzo ważne.
|
|
|
~~siostra | |
|
|
odszedł......... bo przyszedł jego czas.......śmierć go zaskoczyła ...... nawet nie wiedział, że zapuka do jego serca już teraz.
Proszę nie wymyślajcie niestworzonych przyczyn śmierci! Bo śmierć była naturalna. Widocznie tam w niebie jest bardziej potrzebny i więcej nam może pomóc stamtąd niż tu na ziemi, a że my tu płaczemy...... Proszę raczej pomodlić się za mojego, naszego Jacka.... |
|
|
~~K C B Jacku | |
|
|
Czy wiedzieć chcesz, a może zgadłeś już
Jak cichy jest ten długi sen Ty, także pójdziesz tam, gdzie pole złotych róż I staniesz jasny tak jak szczyty wzgórz I pójdziesz tam, gdzie pole złotych róż I staniesz jasny tak jak szczyty wzgórz Na szczęście weź choć grosze dwa I przytul je, gdy przyjdzie czas Jeszcze wiedzieć chcesz, co w tobie trwa Jeszcze tańczyć chcesz, przez siedem lat Gdybyś, innym ptakiem był Gdybyś, w słońcach gniazda wił To jeszcze nic, naprawde jeszcze nic By w słońcach gniazda wić, by innym ptakiem być |
|
|
~~ | |
|
|
pokoj jego duszy
|
|
|
~~ | |
|
|
... nie ma lekarstwa na bol ,i nie ma slow ktore moga wypelnic pustke , chyba wszyscy czujemy sie oszukani , za wczesnie Panie zabrales go od nas wszystkich
ilu ludzi nasz swiat uniesie aby wciaz jeszcze mogle sie krecic ilu dzis trzeba poetow by choc wiersz pozostal w pamieci jak nazwac co jeszcze nie nazwane i co jeszcze moze czekac czlowieka jaka tajemnice dzwiga kazdy kamien ze nie wie o niej nawet rzeka czy po to tutaj tylko jestesmy by przed noc sie zmeczyc czy lisc z Twego wielkiego drzewa jest zaledwie kaprysem galezi zostawiles nam slady swych stop na nieba niebieskiej korze tak malo ich i tak bardzo wiele bo przeciez Ty wszystko mozesz jaka cene trzeba zaplacic za to ziemskie ciche przebywanie jakie skrzypce trzeba uslyszec aby wiedziec co jeszcze jest grane ile sliwek rozebrac do pestki aby poznac ten sliwkowy blekit ile spotkac kamieni nad rzeka by sie zbudzic jeszcze poeta z ktorej strony czekac na sen i gdzie sny chowac na dzien ile musi dojrzec poziomek aby lato mialo swoj koniec jak opisac porannego wrobla ktory w szare piorka sie ubral jak podejsk kolo po kamieniu w wodzie JAK Z TYM DZIWNYM SWIATEM BYC W ZGODZIE !!??!? DLA PANSTW (RODZICOW JACKA)I WSZYSTKICH JEGO BLISKICH TRWAJACYCH W BOLU MOJE NAJWIEKSZE WYRAZY WSPOLCZUCIA ... |
|
|
~~ | |
|
|
... nie ma lekarstwa na bol ,i nie ma slow ktore moga wypelnic pustke , chyba wszyscy czujemy sie oszukani , za wczesnie Panie zabrales go od nas wszystkich
ilu ludzi nasz swiat uniesie aby wciaz jeszcze mogle sie krecic ilu dzis trzeba poetow by choc wiersz pozostal w pamieci jak nazwac co jeszcze nie nazwane i co jeszcze moze czekac czlowieka jaka tajemnice dzwiga kazdy kamien ze nie wie o niej nawet rzeka czy po to tutaj tylko jestesmy by przed noc sie zmeczyc czy lisc z Twego wielkiego drzewa jest zaledwie kaprysem galezi zostawiles nam slady swych stop na nieba niebieskiej korze tak malo ich i tak bardzo wiele bo przeciez Ty wszystko mozesz jaka cene trzeba zaplacic za to ziemskie ciche przebywanie jakie skrzypce trzeba uslyszec aby wiedziec co jeszcze jest grane ile sliwek rozebrac do pestki aby poznac ten sliwkowy blekit ile spotkac kamieni nad rzeka by sie zbudzic jeszcze poeta z ktorej strony czekac na sen i gdzie sny chowac na dzien ile musi dojrzec poziomek aby lato mialo swoj koniec jak opisac porannego wrobla ktory w szare piorka sie ubral jak podejsk kolo po kamieniu w wodzie JAK Z TYM DZIWNYM SWIATEM BYC W ZGODZIE !!??!? DLA PANSTWA (RODZICOW JACKA)I WSZYSTKICH JEGO BLISKICH TRWAJACYCH W BOLU MOJE NAJWIEKSZE WYRAZY WSPOLCZUCIA ... Damian Bertrand |
|
|
~~Jacek T. | |
|
|
Gdybyś chciał otrzeć moje szare oczy,
musiałbyś całą noc ku górze kroczyć, aż na chmury, różowe z błyskawic posiewie... Bo płaczę dziś bardzo wysoko o cudzą, cudzą krzywdę!- daleko od samego siebie... M. Pawlikowska- Jasnorzewska. P.S Jacenty poradzi sobie wszędzie, a w niebie pewnie jeszcze lepiej, jestem o tym swięcie przekonany. Jacku czekaj na nas my niebawem dołączymy do Ciebie. Jesteś ( nie, jak nie którzy piszą- byłeś) super kumplem. |
|
|
~~Jacek T. | |
|
|
http://muzyka.onet.pl/30377,2768045,52359,stream.html
|
|
|
~~KCB | |
|
|
Jacku, tak ciezko zyc bez Ciebie.... w kazdej chwili mysle o Tobie, wszystko mi o Tobie przypomina, Ciebie przypomina... tak malo mielismy czasu..
Jaki jest sens zycia, jesli "za chwile" umieramy?.. Jacku, nie boje sie smierci, bo wiem, ze czekasz na mnie, i wyjdziesz po mnie. KCB |
|
|
~~ | |
|
|
pokoj jego duszy . Na cichy sen, na wieczny sen bądż Jacku utulony w ciemnym grobie i nie czuj gorzkich łez co płyną tu po Tobie! NIEZNAJOMY.
|
|
|
~~ | |
|
|
i długo tak jeszcze?
|
|
|
~~ | |
|
|
coś jak forum Radia Maryja
|
|
|
~~Iwona | |
|
|
A kiedy umrę, kochanie,
Gdy się ze światem rozstanę, I będę długim przedmiotem, Raczej smutnym – Powiedz, Czy mnie wtedy przygarniesz? Ramionami ogarniesz? I naprawisz, To co popsuł los okrutny? Ja tak często myślę o Tobie, Często piszę do ciebie głupie listy, W nich miłość i uśmiech Potem w piecu je chowam, Płomień skacze po słowach, Nim w popiele nie uśnie, jak ja, jak ty, Jak kiedyś wszyscy... Ja patrzę w płomień, kochanie, Myślę, co też się stanie z moim sercem Miłości głodnym A ty, Proszę cię, Nie pozwól, Aby zginęło w świecie, który ciemny jest I czasami jest bardzo chłodny A kiedy zasnę Schowajcie mnie W lipowe skrzypeczki Pod głowę dajcie mi Moją wiarę Moją miłość A kiedy zasnę Przytulcie mnie Do waszej przyjaźni I mówcie mnie i sobie Że pamięć jest wieczna A kiedy zasnę Ogrzejcie mnie pocałunkami I zamknijcie nimi Moje orzechowe oczy A kiedy zasnę Kochajcie mnie Kochajcie mnie mocno I grajcie mi na drogę Moją kołysankę I poproście Pana By otworzył mi niebo Jak otwiera usta do modlitwy Wiarą swoich oczu Rozpalcie nowe słońca A kiedy zasnę Uczcie ludzi Jak się uśmiechać I pokażcie im Jak dobrze mieć serce I poproście Pana By otworzył mi niebo Jak otwiera usta do modlitwy Wiarą swoich oczu Rozpalcie nowe słońca Kiedy odchodzicie ode mnie Sufity smutku spadają Pod me stopy Kiedy odchodzicie ode mnie Jestem tak sama, że aż boli... Kiedy odchodzicie ode mnie Rozbijam myśli o każdą ścianę Kiedy odchodzicie ode mnie Boję się, że zawsze tak zostanie... Dlatego kochaj Dopóki jesteś Dopóki jeszcze jesteś – kochaj Kochaj, dopóki jesteś Spróbuj Proszę Cię... Halina Poświatowska „Wierszyk bez tytułu” |
|
|
~~siostra | |
|
|
Jacku T. odezwij się do nas bo wciąż nie wiemy kim jesteś. napisz do mnie na moniad1_(at)_poczta.onet.pl
|
|
|
~~K C B | |
|
|
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi
Bo nie jesteś sam Śpij, nocą śnij Niech zły sen cię nigdy więcej nie obudzi, Teraz śpij Niech dobry Bóg zawsze cię za rękę trzyma Kiedy ciemny wiatr porywa spokój, Siejąc smutek i zwątpienie Pamiętaj, że Jak na deszczu łza, cały ten świat nie znaczy nic, o nic |
|
|
~~K C B | |
|
|
Bo nie jesteś sam Śpij, nocą śnij Niech zły sen cię nigdy więcej nie obudzi, Teraz śpij Niech dobry Bóg zawsze cię za rękę trzyma Kiedy ciemny wiatr porywa spokój, Siejąc smutek i zwątpienie Pamiętaj, że Jak na deszczu łza, cały ten świat nie znaczy nic, o nic |
|
|
~~K C B | |
|
|
|
|
~~ | |
|
|
jaacek - jaacku ... jaceek - jackuu ...
|
|
|
~~ | |
|
|
piekna ta piosenka Makowieckiego Jacku T.
|
|
|
~~ | |
|
|
Widać że Świętej pamięci Jacek miał sporo przyjaciół.
|
|
|