NawigacjaStart » Forum » Rozrywka, Kultura, Sztuka » Po godzinach - Restauracje, Kawiarnie, Dyskoteki »
1 2 3 »
pizzeria Quattro spadła na psy,
ff
Wysłany: 5 Gru 2009r. 11:36  
Ostatnio zamówiłem pizzę na dowóz. Jakbym ją otworzył przy kierowcy to bym tego nie przyjął, sera jak na lekarstwo, prawie w ogóle go nie było. Innych składników też za wiele nie było. Chyba oszczędzają.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 5 Gru 2009r. 11:36  

Prywatna wiadomość 

pir
pir
ff
Wysłany: 5 Gru 2009r. 12:00  
zamów jeszcze raz i sprawdź, jak będzie to samo oddaj

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2009r. 13:45  
a jak telepizza.
TŁUMÓW TO TAM NIE MA

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2009r. 16:28  
Mi się w Telepizzy bardzo podoba czas dostawy. Pani odbiera i mówi, że pizza będzie w pół godziny i rzeczywiście, wyrabiają się w pół godziny od telefonu. A co do pizzy, to mi sobiście bardzo smakuje, składników nie żałują i jest przede wszystkim baaaardzo gorąca. Ewenement w Stalowej Woli. Jak wcześniej zamawiałem z Verony, to Pani mówi, że za 40minut,a w rzeczywistości 1h 20 min, i to w niedzielę o 14!!!. Czyżby mieli taki duży ruch? Co do Quattro, to nigdy tam nie jadłem, ale słyszałem, że cebula, cebula i jeszcze raz cebula.co

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2009r. 17:14  
a ja nie narzekam na Quattro od x lat zamawiam i nigdy nie mialem problemow nawet wczoraj jadlem z dowozem do domu i wszystko gites umiechgoodgood

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2009r. 18:17  
CYTAT
Ostatnio zamówiłem pizzę na dowóz. Jakbym ją otworzył przy kierowcy to bym tego nie przyjął, sera jak na lekarstwo, prawie w ogóle go nie było. Innych składników też za wiele nie było. Chyba oszczędzają.

Myślę że to po prostu ...napisał ktoś od konkurencji(może tele pizza)...już od kilku lat jadam pizze z "Quattro" i nigdy nie miałem żadnych przykrych niespodzianek .Obsługa fajna , pizza smaczna ...A "tele"...hmmm ostatnio stałem przy tym "niby" barze jakieś krasnale (w większości z ładnymi czarnymi , kręconymi zębami) latały i nikt przez ponad 10 minut nie podszedł...nawet nie zapytał czy czegoś potrzebuję. Ale koniec wywodów na tematy pizzerii bo chyba gdzieś już cos pisało ..na temat pizzeriiumiechumiech3m sie

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2009r. 19:49  
Do Testera
Bardzo rzadko wypowiadamy się na tym forum, a jeśli już to tylko i wyłącznie oficjalnie.Mamy do ciebie prośbę, czy mógłbyś powiedzieć, o której godzinie i w jaki dzień byłeś w naszym lokalu? Zweryfikujemy tą informację, i jeżeli się ona potwierdzi to z góry przepraszamy.
Po drugie, nie bardzo rozumiemy tego terminu "ładne czarne, kręcone zęby" i że "niby" bar. Co z naszym barem jest nie tak? Zresztą, to NIE JEST BAR!!! Bar jest w knajpie, w której podaje się alkohol.
Po trzecie, naprawdę nie mamy powodów oczerniać konkurencji.
Jest to bezcelowe i "niesmaczne". Klient zawsze wybierze pizzę tam, gdzie mu najbardziej smakuje.
Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pytania do Nas, to chętnie odpowiemy.
Pozdrawiamy. Telepizza

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 12:25  
Acha jeszcze jedno, jako stały klient Quattro dalej będę zajadał ich pizze, akurat chyba jako jedyni w mieście mają pizze na tak grubym cieście w rozsądnej cenie, jedynie mogą się poprawić w kwestii tego żeby pizza troche cieplejsza przyjeżdzała, ale ogólnie jest ok.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 12:57  
Zgadzam sie z powyzej piszacymi..od zawsze pizza w Quatro byla najlepsza i odkad pamietam nigdy nie bylo jakis problemow z dowozem czy w lokalu..Telepizza to niestety nie dosc ze ceny ma " niesmaczne " to i z tego co wiem i pizze niedobra ale to tak zawsze przy molochach idacych w ilosc a nie jakosc

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 13:00  
Quattro jest na dla mnie na jednym z pierwszych miejsc jesli chodzi o tego typu lokale .

Jesli wiesz wszystko to znaczy ,ze zostales zle poinformowany
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 13:23  
Ja również mam złe wspomnienia jeśli chodzi o Telepizzę. Co prawdą pizzy nie udało mi się kosztować, ale jednego sobotniego wieczoru wracając do domu ze znajomymi chcieliśmy zjeść pizzę, ale niestety zanim ktoś do nas podszedł do lady staliśmy jakieś 15 minut po czym usłyszeliśmy dość ciekawą odpowiedź że jest późno i będziemy ostatnimi klientami i że zamykają i że trzeba będzie długo czekać i w ogóle jesteśmy ostatnimi klientami. Więc na sam fakt zachęty polegający na uzmysłowienia nam że jesteśmy "ostatnimi klientami" spowodował że odechciało mam się jeść w tym miejscu.
Więcej tam nie wejdę a obsługa jest bardzo nie miła. Lepiej byłoby gdyby ktoś nas przeprosił że o tej godzinie nie robią już pizzy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 14:45  
Do Mariusz77
Nie rozumiemy, ile ma według Ciebie kosztować pizza? Bo jeśli porównamy ceny najbardziej popularnej pizzy na świecie, czyli margherity, to jesteśmy najtańszy w Stalowej Woli. Margherita Max, czyli 42cm średnicy kosztuje tylko 16źł. Możesz Sam porównać ceny w pozostałych pizzeriach na ich stronach internetowych, o ile są aktualne (my zakładamy, że tak). Dla przykładu Quattro: średnia 11zł, duża 15zł. U nas mała 6,45, średnia 10,45, duża 13,45 i max, o której wcześniej pisałem.Ósemka:średnia(u nas mała)9,50, duża(u nas śrenia)11,90 XXL(u nas duża)17zł. Więc wybacz, skoro ceny mamy według ciebie \"niesmaczne\", to nie pozostaje nam nic innego, jak polecić Ci pizzerie, gdzie rozdają za darmo.
Pozdrawiamy. Telepizza

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 14:52  
do telepizzy; to tylko może margherite macie najtańszą. Porównaj inne pizze z dodatkami, poza tym sos u Was kosztuje aż 2,10zł gdzie w innych pizzeriach jest za darmo.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 14:53  
CYTAT

Dla przykładu Quattro: średnia 11zł, duża 15zł. U nas mała 6,45, średnia 10,45, duża 13,45 i max, o której wcześniej pisałem.

W Quattro do margaherity dodawany jest pomidor a nie sam sos i ser !!!
Taka tradycyjna jak u was to w Q jest serówka - ciasto, sos quattro i ser bo o taką zapewne Ci chodziło kosztuje - średnia 10 zł , duża 14 zł. Mimo,że może rozmiarem jest być może mniejsza od Waszej to musisz wziąść pod uwagę,że jest na grubym cieście a przez to sytsza i dla niektórych zapewne smaczniejsza niż cieniutki placuszekgood no i sos pomidorowy jest gratis a nie 2,10zł, a czosnkowy kosztuje zaledwie 0,50złgood

" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... "
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 15:22  
Miałem w ręku ulotke z telepizzy wnioskuje ze mają drozsze pizze niz np: Quattro. Nie jadłem jeszcze ale przy okazji zamówie aby się przekonać jak jestumiech

Pamietam jak zdarzyło mi się jesc pizze z Rusticy ( obok wiaduktu?) i tam mi nie smakowało, pizza była z nadmiarem cebuli i do tego ciapa ( tak jakby składniki się rozmroziły na ciescie) - nie wiem jak teraz tam jest.

Joker miał kiedyś dobrą pizze ale coś się ostatnio nie starali! To jest moje zdanie, kazdy ma inny gust.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 15:45  
Witamwykrzyknik
Moje pytanie brzmi:
A którą pizzerię polecacie najbardziejzarumieniony

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 15:52  
Do Anulki. Po pierwsze, u nas Klient wybiera, na jakim cieście chce pizze( finetta, tradycyjne, albo Grubba). Wszystkie są w jednej cenie, kwestia, kto co lubi. No i wyobraź Sobie, że tylko 0,48% klientów chce pizze na grubym cieście, 27,05% na cienkim, a pozostali na tradycyjnym. I tak jest w całej Polsce (naprawdę, mamy bardzo skrupulatne dane)
Po drugie, pizza sama w sobie nie ma być zapychaczem. Ciasto jest tylko i wyłącznie spodem do dodatków ( we Włoszech czy w Stanach nie bardzo widziałem grube pizze), ale oczywiście, grubość pizzy jest TYLKO I WYŁĄCZNIE kwestią gustu. My wiemy swoje.
Do Jonyego. Owszem, sos kosztuje u nas 2,10zł. A dlaczego? A no dlatego, że klient ma pewność, że to nie są żadne zlewki z różnymi ekstra dodatkami ( pamiętacie pewną aferę, zresztą bardzo głośną związaną z jedną ze Stalowowolską pizzerią, gdzie kucharz dodał coś od siebie?), nasze sosy mają datę ważności i zawsze są tej samej jakości.
Poza tym, są niepowtarzalne w smaku. Nie ma możliwości kupić ich w żadnym sklepie, bo po prostu są robione dla Telepizzy.
A to, że w Polsce wogóle jest moda na podawanie osobnego sosu do pizzy, to co innego.
Pozdrawiam.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 15:58  
I jeszcze do Anulki. Rzeczywiście, masz rację. Zapewne, gruba pizza jest na pewno smaczniejsza (przez to, że jest grubasciana). Nasze "cieniutkie placuszki" są robione na wzór pizzy, a nie cebularza.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 16:00  
...i tak najlepsza jest Rustica na JP II 13 i tyle w tym temacie! good

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 16:11  
W stanach np: w pizza hut mieli grube ciasto! Płacąc 2,10 za sos nie mam pewności ze jest to robione ze swierzych produktów i ze jest bez (niepożądanych)dodatków! umiech No chyba ze sosy robione są u Pana w lokalu i ma Pan piecze nad kazdym składnikiem - w tym przypadku moze Pan zapewnic o świerzości sosów.

Poza tym bedąc w innych krajach nigdzie nie podawano sosu do pizzy! ( tak poza tematemumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 16:16  
Nie świerzy tylko świeży !!!
A poza tym to prawda, że do oryginalnej włoskiej pizzy żadnych sosów się nie podaje ale ja bez sosu to chyba bym nie zjadł...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 16:19  
[cytat]Nie świerzy tylko świeży !!![ cytat] - Sorry!!! umiech

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 16:20  
Do Telepizzy - klient i tak pójdzie tam gdzie będzie miał ochotę zjeść bez wzgędu na cenę czy promocję,a to że macie grube ciasto nie znaczy że smaczne.Ciasto ciastu równe nie jest ze względu na jego recepturę. Każdy woli dać parę groszy więcej i zjeść coś co lubi choć i tańsze żarcie nie jest złe.Wolny wybór klienta. Ja osobiście uwielbiam pizzę z Rusticy Igood

" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... "
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 16:29  
Do Gala
Proszę czytać ze zrozumieniem. My naszych sosów nie robimy w lokalu. One są robione dla Telepizzy przez najlepszą firmę w Polsce. Są zapakowane w saszetkach i przez to mam pewność, że nikt nie dodał czegoś od siebie. Poza tym, mają opisany skład.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2009r. 16:39  
Zszokował mnie tytuł posta, przecież Quattro nie jest taka zła, jedyna takiego typu pizza w mieście.

Prywatna wiadomość 

1 2 3 »

NawigacjaStart » Forum » Rozrywka, Kultura, Sztuka » Po godzinach - Restauracje, Kawiarnie, Dyskoteki »