|
|
|
Witam
Ostatnio zauwazylem ze Internet oferowany przez Diane nie chodzi tak jak powinien. Mianowicie testujac szybkosc lacza jakims programem diagnostycznym typu http://dsl.cz http://numion.com otrzymuje sie wynik w polowe nizszy jaki sie ma w umowie. Tzn w umowie mam 1Mb/s na testach zaledwie 512 kb Nie wiem czy tylko ja mam taki problem ? Zapraszam do testow swoich laczy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie zauważyłem takiego problemu. Jest jak najbardziej w porządku.
PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Strony ktore podales slabo odzwierciedlaja predkosc twojego lacza ( za zamulone ).
Polecam http://www.speedtest.net/ jednak najlepiej jest sciagnac cos z internetu np. http://noc.gts.pl/ tutaj masz wieksze pliki lub z jakiegos serwera ftp (np tpnet.pl) Twoj transfer powinien wynosic 128 KB/s Test predkosci moze ograniczac duzy wysyl z komputera (wirusy, trojany i inne smiecie) A co do swoich pomiarow to screen z mojego testu (TPSA) |
|
|
|
|
Wlasnie robilem kolejny pomiar i tym razem wszystko sie pokrylo. Kiedys pamietam mialem w skrzynce zle wyregulowany wzmacniacz i stad wynikal problem kiepskiego sygnalu. Niedawno wrocilem do SW i jak sprawdzilem szybkosc lacza to pomyslalem ze znow sie ta usterka powtorzyla. Mam nadzieje ze wszystko juz bedzie grac
pozdrawiam |
|
|
|
|
Mój Test
|
|
|
|
|
Jakiś popsuty ten test Tyle mi zmierzyło w Dianie A podobno mam 2 MB... edit A teraz jeszcze lepiej |
|
|
|
|
Jaki masz kolego model modemu arris ? Moze podalbys jak masz skonfigurowana czestotliwosc ferquency/power down i upstream ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Też nie najlepiej mi wyszło
|
|
|
|
|
Odgrzewany temat ale... Konczy mi sie umowa z Diana i zastanawiam sie nad zmiana dostawcy na Netie. Ma ktos moze od nich Internet ? A moze macie jakis innego godnego polecenia uslugodawce. Diana stanela w miejscu i nabija ludzi w butelke ze swoimi smiesznymi promocjami jak antywirus gratis czy "wiosenna promocja" ciagnaca sie w nieskonczonosc :( Z tego co widze pomiedzy Diana a Netia za te same pieniadze mam 4x szybsze lacze wiec podejrzewam nie ma nawet mowy o zadnej dyskusji w dobrze operatora. Moze cos ktos wie czy maja byc jakies nowe promocje w Dianie a'la Netia ? Pisalem do nich z zapytaniem kilkakrotnie to mnie olali ot taka firma.
|
|
|
|
|
Net z interblocku:
|
|
|
|
|
wszystko spoko tylko ja mieszkam kolo hali targowej a tam IB nie zaszedl jeszcze :(
|
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
ITB rzadzi sie wie
tygrysek cienko zarzuc po polnocy sam sie zdziwisz |
|
|
|
|
Tak w Interblocku smiga internet w godzinach szczytu (film sciaga sie 3-4 minuty). Po za tymi godzinami film 700 MB sciaga sie srednio2-3 minuty. |
|
|
|
|
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
no upa macie extra niektorzy
|
|
|
|
|
Dziś od północy do jutra do 6 rano nie będzie netu w Dianie. Przerwa konserwacyjna.
PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|