|
|
|
Witam
13 grudnia - mnijesze zło, szczere intencje czy moze tez zamach na Polakow/POLSKĘ ? Jest pole do popisu - oczywiscie komentarze mam nadzieje beda na poziomie przyzwoitym ( nie typu eRNI w lub poza). Opini jest mnostwo - co sadzicie drodzy forumowicze?? pozdr anioly sa cale zielone |
|
|
|
|
anioly sa cale zielone |
|
|
|
|
jakby ruskie wiechały to by sie pewno czechosłowacja powtórzyła .
|
|
|
|
|
CYTAT jakby ruskie wiechały to by sie pewno czechosłowacja powtórzyła . Sowieci nie musieli przybywać tutaj.Oni już tu byli - wymienić można choćby:Gródek,Borne Sulinowo czy Szprotawę. Sowieci wczesniej interweniowali na Węgrzech a Czechosłowacja dostała po łapkach troszke puźniej Pozdr |
|
|
|
|
No w sumie tak ...była by Czechosłowacja . Ale jak teraz wychodzi to Gen.Jaruzelski sam zapraszał gości . Ale myślę że prawdę całą bez tajemnic, to on i jego "kolesie" zabiorą do piachu. Najpierw był prawie bohaterem bo podobno "stan wojenny" (mniejsze zło) to jego zasługa. A teraz znowu historyk wyciąga nowe wątki że niby sam zapraszał "ruskich" na herbatkę. Myślę że w Polsce nigdy do końca nie poznamy prawdy o tych czasach . Dużo jeszcze ludzi z tamtego ustroju jest przy władzy. Jeden drugiego kryje albo podkłada "świnie" żeby ukryć swoje brudy.
A może będzie replay... Ludzie znowu będą strajkować...wyjdą na ulice...obalą ustroje...mury...Bo teraz ..w sklepach niby jest ale w kieszeniach pusto...pracy jak na lekarstwo...młodzi bez perspektyw...jak w 81 nie udał się "ruskim" nowy rozbiór to teraz Polskę dobrowolnie rozsprzedają albo za darmo oddają... tylko w chlewiku kreci się jak trzeba...świnki wesoło chrumkają do siebie...nie będę te to przyjdą nowe ...i tak w koło...Ale co tam ...damy radę...bo jak to śpiewał Bard J.K ..."a mury runą...runą...runą..." |
|
|
|
|
konkretny temat wpisow .. coz najwiecej do powiedzenia jest o ...
cytat z pewnego forum : Parę lat temu w jakiejś gazecie widziałem mapy dotyczące "bratniej pomocy" dla Polski naszego wielkiego brata i sojuszniczych armi. Wojska NRD miały zająć i opanować całe Pomorze aż po Gdańsk. Czesi mieli zająć cały Śląsk i Małopolskę. Natomiast Sowieci mieli wyjść z koszar i opanować centralną Polskę. W 1981 Czesi aż się trzęśli żeby nam złożyć rewizytę za naszą bratnią pomoc w `68 r. Mając na uwadze co się działo w Budapeszcie i Pradze i biorąc pod uwagę naszą determinację, zawziętość i bitność, to gdyby nie Stan Wojenny, to polskie ulice spłynęły by krwią naszych rodziców,. Jaruzelski zrobił to co MUSIAŁ. Wybrał mniejsze zło. bylby kolejny rozbior Polski anioly sa cale zielone |
|
|
|
|
Zadajcie sobie pytanie jak dziś patrzą na nas Polaków - Czesi i Słowacy
Interwencja wojsk Układu Warszawskiego których część stanowiły oddziały polskie po co nam to było.Następne pokolenia nie wybaczą nam zaniedbań,ta agresja spowodowała że Czesi nie pałaja do nas sympatią i jak zapowiedzieli nigdy nam tego nie wybaczą Pozdr |
|
|
|
|
CYTAT No w sumie tak ...była by Czechosłowacja . Ale jak teraz wychodzi to Gen.Jaruzelski sam zapraszał gości . Ale myślę że prawdę całą bez tajemnic, to on i jego \"kolesie\" zabiorą do piachu. Najpierw był prawie bohaterem bo podobno \"stan wojenny\" (mniejsze zło) to jego zasługa. A teraz znowu historyk wyciąga nowe wątki że niby sam zapraszał \"ruskich\" na herbatkę. Myślę że w Polsce nigdy do końca nie poznamy prawdy o tych czasach . Dużo jeszcze ludzi z tamtego ustroju jest przy władzy. Jeden drugiego kryje albo podkłada \"świnie\" żeby ukryć swoje brudy. Jakos nie moge uwierzyc w ten zeszyt adiutanta kogos tam, ktory nie jest oficjalnym dokumentem. Gdyby bylo inaczej gazety na zachodzie zjadly by autorow stanu wojennego w tamtym czasie, a tak nie bylo. Jak bedziesz we Francji czy Niemczech wypozycz sobie prase z tamtego czasu i zobacz jak, po pierwszym szkoku, pisano o stanie wojennym. To bylo mniejsze zlo. Nawet jezeli Gen. Jaruzelski poprosil o takowa pomoc to... dlaczego wprowadzil stan wojenny, co? Przeciez ten zarzut Dudka i innych czekistow z IPNu jest naciagany jak stringi podciagniete pod pachy! Mi wystarczy to co sam widzialem i swiadectwo tych, ktorzy bili (nie za mocno) i byli bici (tez raczej nie za mocno). Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
CYTAT Mi wystarczy to co sam widzialem i swiadectwo tych, ktorzy bili (nie za mocno) i byli bici (tez raczej nie za mocno). Najgorszemu wrogowi nie życzyłbym spotkania z przmiłymi panami z SB-e bijacymi podobo (raczej nie za mocno). Zapewniam że znali się na swoim fachu(pracy)jak nikt inny śmiem twierdzić że byli mistrzami w swoim fachu. Pozdr |
|
|
|
|
CYTAT Najgorszemu wrogowi nie życzyłbym spotkania z przmiłymi panami z SB-e bijacymi podobo (raczej nie za mocno). Zapewniam że znali się na swoim fachu(pracy)jak nikt inny śmiem twierdzić że byli mistrzami w swoim fachu. Pozdr I dobrze. Kazda policja swiata tak dziala. Nawet arcydemokratyczna amerykanska Od tego jest policja, zeby bila tych, co walcza z panstwem - patrz co robia z alterglobalistami, domniemanymi terrorystami itepe. Rozumiem, ze Ty dostales od nich wpier*ol i wiesz co mowisz. Bo widzisz, ja jestem nieco starszawy i jednego z moich kolegow zawineli za ulotki. Dostal pala po dupie i go wypuscili. Nikt mu nie zrywal paznokci, nie wbijal szpilek czy czestowal akumulatorem. Podobniez znajoma jedna wlasnie za stanu wojennego zlapali z plakatami w siatce. Plakaty wzieli i wrzucili w koksownik, bo bylo zimno, ale kazali isc do domu i nawet jej wlos z glowy nie spadl. Ja z nimi nie mialem zadnego kontaktu bo nie wierzylem w to co bredzili oficerowie KO jak i dzialacze styropianowi, obie strony konfliktu spolecznego interesowala wladza wiec zawsze stalem i stoje z boku od wszelkich 'zaangazowanych'. I pamietajmy, ze po obu stronach byly ofiary smiertelne. Ot chocby na terenie Huty - jedyna ofiara smiertelna byl milicjant, tak to SB bilo i mordowalo... mod J-r Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
Powiem Wam tylko tyle, że my Polacy mamy tendencję do mitologizowania naszej historii.
Niby idziemy do przodu i się rozwijamy ale mam takie wrażenie, że ciągle idziemy tyłem do przodu i patrzymy w historię, której nie rozumiemy zamiast patrzeć w przyszłość. Niech każdy pozna kogoś z zagranicy i zapyta jak oni widzą historię to się Wam oczy jak talerze zrobią. Na Boga, Polska nie jest jedynym Państwem na świecie. Najgorsze jest to, że wiedza większości ludzi pochodzi z TV lub radia. A ta lubi być zmanipulowana. I pamiętajcie o jednym, historię piszą zwycięzcy. Heruur; SG-1, SG Atlantis, SG Univerese, Hatak Group, Orion-Tokra. |
|