~~Romek | |
|
|
Witam
Jeżeli ktoś planuje wymianę okna to zdecydowanie odradzam fimę ELTEX w Stalowej woli, a w szczególności umowę z panem Adamem K. A oto dlaczego: 1) Niedotrzymują terminu wymiany okna (u mnie zwodził mnie 2 tyg. od dnia montażu) - nikogo nie obchodzi stracony czas , myślą że tylko ich firma pracuje ! 2) Okna są montowane wadliwie -należy zwrócić uwagę czy ościeżnice powinny być zamontowane na profile ( nie mogą być przewiercone wkrętami - oni tak robią) , parapet zewnętrzny ma być schowany pod felc ( nie przykręcony do futryn) 3) Do reklamacji nie pojawjają się w umówiony dzień nawet nie poinformują o tym , mają przecież nr telefonu( nie mówiąc że nikt nie usłyszy słowa przepraszam )! 4)Na koniec obiecuje rabat - napewno nikt nie dostanie! Wszystkie decyzje z Adamem K. proszę spisywać - będzie się wypierał! U mnie wymiana trwała z reklamacją ponad 3 miesiące! Jeżeli zamontują futrynę na wkręty - będą twierdzić że tak się montuje - NIE PRAWDA Mam na to opinię specjalisty. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~ | |
|
|
DOBRZE POWIEDZIAN E I NAPISANE-------------------------------------FACHOWIEC
|
|
|
~~GD | |
|
|
CYTAT Okna są montowane wadliwie -należy zwrócić uwagę czy ościeżnice powinny być zamontowane na profile ( nie mogą być przewiercone wkrętami - oni tak robią) , parapet zewnętrzny ma być schowany pod felc ( nie przykręcony do futryn) okna montowane na profile - a cóż to ? - chyba na kotwy ;) są dwa rodzaje montażu: - na kotwy - na dyble owszem na wkrety sie nie montuje. Który sposob - zalezy od sciany - na kotwy mozna zawsze - na dyble nie. Parapet zewnetrzny, jak i wewnetrzny ma byc schowny pod listwe podparapetowa i przykrecony do okna - ppolaczenie uszczelnieone masa trwale plastyczna, albo tasma rozprezna. Nie zawsze w oknie taka "listwa" wystepuje - w szczegolnosci od wewnatrz. Specjalista ... montaż okien to temat rzeka w Polsce osób które naprawde wiedza jak powinny wyg. szczegoly tech. przy montazu jest garstka. Specjalista jest np. J. Płoński z ITB |
|
|
~~rychu | |
|
|
to niezłą tandete Ci odwalili moze to kolesie z "EPOKI ALTERNATYWY 4"?
|
|
|