~~Toja | |
|
|
Jasiu idzie z babcią i widzi najpierw 10 zł, potem 20, 50 i 100 zł.
-Ależ Jasiu! Pamiętaj: z ziemi się nie podnosi! - Jasiu idzie z babcią dalej, nagle babcia się przewraca. - Jasiu, dziecko! Pomóż mi wstać! -Ale sama babcia mówiła, że z ziemi się nie podnosi... *** Jasiu mówi do dziadka: Dziadku... ponaśladuj mi sowę... -Nie umiem, jestem już za stary... Dziadku... a kiedy ostatni raz pocałowałeś babcię? -Hu, hu, hu... -No widzisz, a jednak potrafisz naśladować sowę! *** Dlaczego blondynka nie lubi oranżady w proszku? -Bo nie wie, jak wsypać pół litra wody, do tej małej torebeczki. *** Dlaczego blondynka chodzi wokół wanny? -Bo szuka wejścia. *** Czym się różni blondynka, od frytek? -Frytki się soli, a blondynkę pieprzy. *** Jak zginęła blondynka, usiłująca napić się mleka? -Krowa na niej usiadła. *** Po czym poznać, że blondynka używała faxu? -Jest na nim znaczek pocztowy. *** Jakie są najgorsze cztery lata w życiu blondynki? -Ósma klasa. *** -Słyszałeś o blondynce, która obrabowała bank? -Tak, związała sejf i wysadziła strażnika. *** -Moja siostra wyszła za mąż za Australijczyka – opowiada blondynka, blondynce. – I pisze, że jej mąż zajmuje się produkcją szelek. Nic nie rozumiem. -Czego nie rozumiesz? -Bo u nas nosi się szelki, żeby się spodnie nie zsunęły. Ale w Australii chodzą do góry nogami. To po co im te szelki?! -Głupia jesteś. U nas nosi się szelki, żeby spodnie nie zsunęły się z człowieka. A tam odwrotnie - żeby człowiek nie wysunął się ze spodni! |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~bogdan | |
|
|
Jaś idzie sobie z papierosem po łące.
Spotyka go krowa i mówi do niego: - Taki mały a pali papierosy... Jasiu odpowiada: - Taka duża a biustonosza nie nosi.. Jaś wraca do domu cały zmoczony. - Co się stało? - pyta matka. - Bawiliśmy się w psy. - No i co? - Ja byłem latarnią Jasiu siedzi z babcią w kościele. Ksiądz mówi: - Za duszę Jana, za duszę Piotra... Jaś na to babci: - Lepiej chodźmy, bo nas też zadusi. Nauczycielka pyta Jasia: - Jasiu czy wiesz co jest dłuższe - Wisła czy Bug? Jasio odpowiada: - Tak, Wisła. - A o ile metrów? - O dwie litery. |
|
|
~~Nickt | |
|
|
|
|
|
~~Nickt | |
|
|
Poszedł księżyc w ciemny gaj,
jaś do Gosi mówi: daj Zosia mówi: Jasiu bierz Księżyc zaszedł...Gosia też |
|
|
~~Nickt | |
|
|
Wszedzie Gosia,sorki
Z uwagi na syf panujący na stalowemiassto zrezygnowałem z zakładania konta po raz kolejny,stąd brak możliwości edycji postów. cool pomysł |
|
|