~~OLA | |
|
|
W Powiatowym Szpitalu Specjalistycznym w Stalowej Woli będzie referendum strajkowe. Pielęgniarki nie zgodziły się na proponowaną przez dyrektora podwyżkę pensji o 325 zł.
Domagają się podwyżki o 750 zł i stopniowego podnoszenia do 3 tys. zł pensji zasadniczej. Rozmowy trwały do poniedziałkowego popołudnia. Pielęgniarki i położne zaproponowały 500 zł podwyżki teraz i 250 zł od kwietnia. CO WY WSZYSCY NATO |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~Zosia | |
|
|
Jeszcze raz ja Coooo aż tyle 750 podwyżki to co powie moja ciocia przepracowała w hucie 30 lat i ma tylko 600 zł emerytury, to dlaczego nie jadą za granicę to tam dostaną więcej SKANDAL
|
|
|
~~rychu | |
|
|
Jak kazdy pacjent na sali bedzie zadowolony z ich usług jak najbardziej ale jak narazie to same bluzgi leca w ich kierunku bo "krową" nawet po korytarzu normalnie chodzic sie niechce tylko sie turlaja.Wczoraj koles pyta sie o lekarza a ta torba mówi ze nie przyjmuje dzisiaj,wpada do gabinetu na bezczelnego a lekarz mu mówi ze od 2godz niemał pacjenta.łADNA MI TO AKCJA PROTESTACYJNA.Tak jak te lenie pracuja to zabrac im jeszcze a nie dac dopuki nie będą uczciwie pracowac na swój chleb a nie tylko piep...ć beda jak to tyrac musza na telefonie kawce ogladajac tv obgadujac kogo sie tylko da.NIEDOBRZE MI SIE ROBI JAK SłYSZE O TAKIEJ WYSOKIEJ PODWYZCE.
|
|
|
~~ELA | |
|
|
Przez te podwyzki lekarzy i pielęgniarek za zabiegi trzeba będzie płacić a co nato emeryci i renciści
http://wiado(...)tem.html "Lista Kopacz" - za zabiegi trzeba będzie płacić "Dziennik": Prawie 3 tys. procedur medycznych, za które będziemy płacić w przyszłości z własnej kieszeni, znajduje się na nieoficjalnej liście świadczeń niegwarantowanych. |
|
|
Dołączył: 19 Cze 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Gdyby szpital było na nie stać to nie widze problemu bo kwota niecalych 2tys to godne zarobki za ich prace, ale jeśli miałoby to sie odbyć kosztem zadłużenia szpitala i/lub wprowadzeniem dodatkowych opłat przez nas pacjentów to jestem przeciwny.
|
|
~~ | |
|
|
Ja chętnie zatrudnię Miłą pielęgniareczkę w białym uniformie.
|
|
|
~~ | |
|
|
ja ich w ogole nie rozumiem - Przecież Donek obiecał cud.
|
|
|
~~ | |
|
|
a dac
|
|
|
~~ | |
|
|
Cały czas się mówi o podwyżkach dla pielęgniarek!A jutro jest ogólnopolski protest radiologów,fizjoterapeutów,analityków medycznych itp.A kto zrobi prześwietlenie jak nie będa pracować technicy radiologii?!A kto wykona niezbędne badania jak zastrajkują panie w laboratorium?!A kto postawi na nogi pacjenta po udarze,wylewie,zawale,złamaniu jak nie będzie fizjoterapeutów?!Czy tylko lekarze i pielęgniarki są potrzebne i tylko one powinny dostać?Odpowiedźcie sobie sami!!!!!!
|
|
|
~~ | |
|
|
Do RYCHA.Pacjenci zawsze pyszczą do pielęgniarek,o to że lekarz się spóźnia,o to że go nie ma ,a jak wielmozny pan doktor sie pojawi to siedza cichutko i przesyłaja mu uśmiechy!A jak pan doktor mając na swoim biurku wyciagniete karty pacjentów,nie interesujac sie czy ktoś czasem nie czeka,siedzi sobie bezczynnie 2 godziny,to jest wg.Ciebie OK?!
|
|
|
~~rychu | |
|
|
rozmawiamy o pielegniarkach czlowieku! Jedna piguła sama z ręka na sercu powiedziała ze nie jest w stanie uczciwie pracowac 12 godz. bo sie nie da a kazda chce w łape zeby cos przy pacjencie zrobic np.zmiana poscieli.8 godz dla piguł uczciwej pracy i tyle ile szpital daje podwyzki.Lekarze to inny temat
|
|
|
~~ | |
|
|
Przez 12 godzin latać od pacjenta do pacjenta jezeli jest ich 30 a piguła jedna to naprawdę sie nie da!
|
|
|