NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Islamizacja Europy, wasze opinie
ff
Wysłany: 18 Gru 2009r. 10:14  
Islamizacja europy!!! waszym zdaniem! realne zagrozenie?czy wymysl?.
Moim zdaniem jak najbardziej zagrozenie realne rozrastajace sie w zatrwazajacym tepie!!
http://www.youtu(...)1hTvKTZA

Ponad 57% Szwajcarów poparło proponowany przez Partie Ludową (SVP) zakaz budowy muzułmańskich minaretów. Po niedzielnym referendum, wygranym przez zwolenników zakazu przez przychylne imigrantom i kulturowej ekspansji islamu media przetacza się fala krytyki. Oburzenia nie kryją lewicowe partie, szwajcarscy Zieloni rozpatrują zaskarżenie decyzji społeczeństwa do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu. Wg nich zakaz narusza wolność religijną wyznawców islamu. Kontrolowana prasa zgodnie komentuje wynik referendum, zwyczajowo opisując wyrazy sprzeciwu wobec masowej imigracji jako „niezrozumienie” i „strach”. Gazety nie szczędzą znanych i z polskiego podwórka porównań i podziałów na „nowoczesnych i międzynarodowych”, czyli tych przyjmujących bez zastrzeżeń kolejne przywileje jakimi obdarzani są imigranci, oraz „zacofanych i nacjonalistycznych” czyli tych, którzy nie obawiają się protestować przeciwko religijno-społecznej ekspansji islamu. Szwajcarię zamieszkuje około 400 tysięcy muzułmanów, liczbę meczetów szacuje się na ok. 130 do 160, z czego jedynie przy czterech stoją minarety. Gratulacje do Szwajcarów płyną m.in. z borykających się z problemem muzułmańskich imigrantów Włoch i Francji. Rząd Szwajcarii zapowiedział że uszanuje decyzje społeczeństwa, a zakaz nie będzie godził w wolność praktykowania religii przez muzułmanów. Wynikiem referendum “zaniepokojona” jest również Rada Europy, wg której decyzja ta “pogłębi podziały”. ”Decyzja, choć była wyrazem woli ludzi, jest źródłem głębokiego zaniepokojenia. Głosowanie świadczy o obawach mieszkańców Szwajcarii – a także ogólnie rzecz biorąc Europy – wobec integryzmu islamskiego” – napisał Lluis Maria de Puig, przewodniczący Zgromadzenia Parlamentarnego Rady Europy w opublikowanym w Strasburgu komunikacie. Według niego rezultat referendum stoi w sprzeczności z ”chronionymi przez Radę Europy takimi wartościami jak tolerancja, dialog i poszanowanie wiary innych”. Na szczęście tym razem dano zdecydować Szwajcarom. Wynik tego referendum może oznaczać jednak że rządzący Europą, będą w przyszłości próbować nie dopuszczać do możliwości zabrania głosu przez społeczności, które zaczynają być zmęczone masową imigracją
by radicalinfo.

Jak wynika z raportu przedstawionego z środe przez Pew Forum on Religion & Public Life, jeden na czterech mieszkańców Ziemii jest muzułmaninem. Populacja muzułmanów wynosi wg raportu 1.57 miliarda osób przy zaludnieniu Ziemii 6.8 miliarda. W Niemczech żyje więcej muzułmanów niż w Libanie (!), w Chinach więcej niż w Syrii, w Rosji więcej niż w Syrii i Jordanii razem a w Etiopii więcej niż w Afganistanie. Ponad 60% światowej populacji muzułmańskiej żyje w Azji, drugie miejsce wspólnie zajmuje Bliski Wschód i Północna Afryka. Przygotowanie raportu trwało 3 lata, analizowano muzułmańską populacje w 232 krajach.
http://radicalinfo.wordpress.com

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 18 Gru 2009r. 10:14  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Gru 2009r. 10:26  
czy nazwiesz to islamizacja czy katolicyzacja czy judaizacja - kazda religia niesie ze soba zakazy dogmaty nietolerancje wobec innosci, nakaz podporzadkowania sie 'goru' ... spojrzmy wstecz na historie co dobrego przyniosla religia katolicka? co dobrego wnosza sztywne zasady religijnego fundamentalizmu? skad bierze sie wiekszosc wojen? jesli dodamy jeszcze do tego ludzka glupote i ciemnote + idiotyczne ideologie majace sluzyc tym na gorze do osiagania celow i korzysci.... wlasnie widac to wszystko jak na dloni

non serviam
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Gru 2009r. 10:47  
CYTAT
czy nazwiesz to islamizacja czy katolicyzacja czy judaizacja - kazda religia niesie ze soba zakazy dogmaty nietolerancje wobec innosci, nakaz podporzadkowania sie \'goru\' ...

no niby tak , tylko że w kościele katolickim nie ma nawoływania do walki z niewiernymi i nawracania ich na siłę . W każdym kraju katolickim masz świątynie innych wyznań, pokaż mi kraj islamski gdzie katolicy nie są prześladowani za swoją wiarę i mogą bez obaw chodzić do swojego kościoła ( jeśli taki jest ).
Muzułmanie bazują na demokracji i jej prawach ale tylko ,, u nas ''domagają się praw których sami u siebie nie uznają. Bo u nich są ich zasady i koniec demokracji.

Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Gru 2009r. 12:37  
czy ja wiem czy nie ma tego w koscieleco spotkalem sie wiele razy z wrogoscia i nietolerancja kosciola, np.wobec zydow, z wyszydzaniem przez ksiezy innych wyznan z powodu ze sa inne to od razu gorsze, zle itd. posluchaj radja maryja tam uslyszysz podobne rzeczy + saczaca sie nienawisc wobec wszystkiego co 'niekatolickie' i nieprzyjazne interesom kosciola... a co do religii katlocikiej to juz wystarczjaco krwi przelala... teraz pora na inne glupawe doktryny religijne

non serviam
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Gru 2009r. 19:45  
CYTAT
no niby tak , tylko że w kościele katolickim nie ma nawoływania do walki z niewiernymi i nawracania ich na siłę . W każdym kraju katolickim masz świątynie innych wyznań, pokaż mi kraj islamski gdzie katolicy nie są prześladowani za swoją wiarę i mogą bez obaw chodzić do swojego kościoła ( jeśli taki jest ).
Muzułmanie bazują na demokracji i jej prawach ale tylko ,, u nas \'\'domagają się praw których sami u siebie nie uznają. Bo u nich są ich zasady i koniec demokracji.

Obawiam sie, ze jednak w kk jest duzo agresji wobec innych wyznan. Nie bede tu wklejal linkow bo mam kaca i mi sie nie chce, ale wystarczy wklepac na youtube Radio Maryja i tam sa pokazani 'pokojowi' katolicy.
Oczywiscie, ze sa takie kraje muzulmanskie, w ktorych chrzescijanie moga uskuteczniac swoj kult bez przeszkod, ot chocby Albania czy Pakistan.
Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, ze muzulmanie oczekuja od nas czegos, czego nie maja u siebie. Nie wiem jak Ty, ale ja akurat nie upieralbym sie np. przy kamieniowaniu kobiet za niewiernosc gdybym byl w innym panstwie smiech2smiech2smiech2

Nie uwazam tez, ze Europie grozi islamizacja. Europa jest na chwile obecna kontynentem raczej swieckim (z wylaczeniem Watykanu, Irlandii i Polski).

Immortal - All Shall Fall
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »